Πιπεριές τσίλι: ερευνητές λένε ότι μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο

Πιπεριές τσίλι: ερευνητές λένε ότι μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο
Πιπεριές τσίλι: ερευνητές λένε ότι μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο

Σύμφωνα με ερευνητές, η τακτική κατανάλωση πιπεριάς τσίλι ίσως προστατεύει από πρόωρο θάνατο και από κάποιους τύπου καρκίνου.
Ευρήματα από διεθνείς έρευνες που έχουν δημοσιευθεί στο παρελθόν έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καυτερής πιπεριάς μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο κατά 26%. Επιπλέον, μειώνει κατά ένα τέταρτο τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο, σε σχέση με τους ανθρώπους που δεν καταναλώνουν καυτερές πιπεριές.
Οι καυτερές πιπεριές προέρχονται από το Μεξικό και χρησιμοποιούνται ευρέως για να δώσουν γεύση στο φαγητό. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη πιπεριών που είναι λιγότερο ή περισσότερο καυτερές.
Σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες, οι καυτερές πιπεριές έχουν αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές ιδιότητες και βοηθούν στον έλεγχο της γλυκόζης.
Όμως, οι ερευνητές ήθελαν να ερευνήσουν εις βάθος τι επιπτώσεις έχουν στην μακροπρόθεσμη υγεία.
Η ερευνητική ομάδα μελέτησε τα αρχεία διατροφής περισσότερων από 570,000 ανθρώπων από τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Κίνα και το Ιράν, και σύγκριναν την κατάσταση της υγείας όσων συχνά έτρωγαν αυτό το καυτερό λαχανικό, σε σχέση με αυτούς που το έτρωγαν σπάνια.
Ο συγγραφέας Dr. Bo Xu, καρδιολόγος στο Ινστιτούτο Καρδιάς, Αγγείων και Θώρακος, της Κλινικής του Cleveland στο Ohio, είπε: «Εκπλαγήκαμε με την ανακάλυψη ότι, σύμφωνα με αυτές τις έρευνες που είχαν δημοσιευτεί παλιότερα, η τακτική κατανάλωση καυτερών πιπεριών, συνδεόταν με μείωση κινδύνου θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνο. Υπογραμμίζει το γεγονός ότι διατροφικοί παράγοντες μπορεί να παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθολική υγεία.
Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε για ποιους ακριβώς λόγους συμβαίνει αυτό, και ποιοι είναι οι μηχανισμοί που παίζουν ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα. Γι’ αυτό είναι αδύνατο να πούμε με σιγουριά ότι η κατανάλωση περισσότερων καυτερών πιπεριών παρατείνει τη ζωή και μειώνει τους θανάτους, ιδιαίτερα από καρδιαγγειακά νοσήματα ή καρκίνο.
Χρειάζεται περισσότερη έρευνα, ιδιαίτερα από τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες έρευνες, ώστε να επιβεβαιωθούν αυτά τα πρώιμα ευρήματα.»
Πηγή: Diabetes.co.uk

Total
32
Shares
Σχετικά άρθρα