Συνδυασμός Ενζύμων και Βιταμίνης Ανακουφίζει από τον πόνο της Διαβητικής νευροπάθειας

Συνδυασμός Ενζύμων και Βιταμίνης Ανακουφίζει από τον πόνο της Διαβητικής νευροπάθειας
Συνδυασμός Ενζύμων και Βιταμίνης Ανακουφίζει από τον πόνο της Διαβητικής νευροπάθειας

Ο διαβήτης συχνά ακολουθείται από πλήθος συμπτωμάτων και επιπλοκών, ειδικά αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά. Ένα από τα συμπτώματα αυτά είναι ο πόνος που αντιμετωπίζει το 50% περίπου των ανθρώπων που πάσχει από διαβητική νευροπάθεια.
Η διαβητική νευροπάθεια εμφανίζεται όταν τα χρόνια υψηλά επίπεδα σακχάρου προκαλούν βλάβη και σκλήρυνση των αιμοφόρων αγγείων, περιορίζοντας την ροή του αίματος σε συγκεκριμένους τύπους νεύρων. Η έλλειψη ροής του αίματος προκαλεί βλάβες στα νεύρα και μπορεί να καταλήξει σε μούδιασμα, πόνο, μυρμήγκιασμα και άλλα. Η επιπλοκή αυτή μπορεί να επηρεάσει επίσης το γαστρεντερικό και το ουροποιητικό σύστημα, τα αιμοφόρα αγγεία και την καρδιά.
Για κάποιους, τα συμπτώματα της διαβητικής νευροπάθειας είναι ήπια και χωρίς πόνο. Για άλλους, όμως, ο πόνος μπορεί να είναι ανυπόφορος. Ευτυχώς, όμως, αναπτύσσονται συνεχώς νέες θεραπείες. Μια από τις πιο πρόσφατες είναι ένας απλός συνδυασμός που πρέπει να είναι ιδιαίτερα οικονομικός και εύκολος για τους περισσότερους ανθρώπους.
Ο συνδυασμός αυτός είναι το Υπεροξείδιο Δισμουτάση (Superoxide Dismutase – SOD), το Άλφα Λιποϊκό Οξύ (Alpha Lipolic Acid – ALA), η Ακετυλοκαρνιτίνη (Acetyl L-Carnitine – ALC) και η βιταμίνη Β12. Σύμφωνα με 18μηνη έρευνα σε 85 διαβητικούς ασθενείς, αυτός ο συνδυασμός μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα της διαβητικής νευροπάθειας.
Τα πρώτα δύο λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά καθώς εμποδίζουν τον σχηματισμό και τη συσσώρευση ελευθέρων ριζών. Η Ακετυλοκαρνιτίνη θεωρείται ότι διαθέτει νευροτροφικές ιδιότητες, ενώ συνήθως παρατηρούνται χαμηλά επίπεδα της Β12 σε ασθενείς με διαβήτη, ιδιαίτερα σε αυτούς που λαμβάνουν μετφορμίνη.
Τα 4 συμπληρώματα φαίνεται ότι δρουν συνεργατικά και είναι πιο αποτελεσματικά όταν λαμβάνονται μαζί απ’ ότι είναι το καθένα ξεχωριστά.
Πηγή: The Diabetes Site

Total
29
Shares
Σχετικά άρθρα