Η Tidepool κατέθεσε στον FDA αίτημα έγκρισης για τη νέα της εφαρμογή Tidepool Loop Η Tidepool κατέθεσε στον FDA αίτημα έγκρισης για τη νέα της εφαρμογή Tidepool Loop
Η Tidepool κατέθεσε στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αίτημα έγκρισης για την εφαρμογή Tidepool Loop, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να... Η Tidepool κατέθεσε στον FDA αίτημα έγκρισης για τη νέα της εφαρμογή Tidepool Loop

Η Tidepool κατέθεσε στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αίτημα έγκρισης για την εφαρμογή Tidepool Loop, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με μια σειρά συμβατών αντλιών ισνουλίνης και συστημάτων συνεχούς καταγραφής γλυκόζης (CGMs) ώστε να αυτοματοποιεί την χορήγηση ινσουλίνης.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη εφαρμογή η οποία αναπτύσσεται εδώ και δύο χρόνια, και η οποία θα μετατρέψει τα συστήματα κλειστού βρόγχου που κατασκευάζουν μόνοι τους οι χρήστες σε ένα επίσημο προϊόν που θα ελέγχεται από τον FDA και που θα είναι διαθέσιμο για συστήματα iOS.

Μέχρι τώρα, η εταιρία έχει εστιαστεί στην δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα επιτρέπει στους χρήστες να συλλέγουν και να συνδυάζουν δεδομένα από διάφορους μετρητές γλυκόζης, διάφορες αντλίες και διάφορα συστήματα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης. Η μέχρι τώρα λίστα περιέχει πάνω από 50 διαφορές συσκευές, τα δεδομένα των οποίων θα μπορούν να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται.

Η νέα αυτή πρωτοποριακή εφαρμογή δίνει πάρα πολλές δυνατότητες, λέει ο ιδρυτής της Tidepool, Howard Look, ο οποίος δημιούργησε την εταιρία όταν η κόρη του διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 1 το 2011.

«Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα, όπου μπορούν τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 να επιλέξουν τι είναι αυτό που τους ταιριάζει».

«Με αυτό δεν δίνουμε λύση στο πρόβλημα, αλλά κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Έτσι θα δώσουμε ώθηση στην αγορά, ώστε να αρχίσουν οι εταιρίες να σκέφτονται την διαλειτουργικότητα και την εναλλαξιμότητα, και έτσι θα δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο για τους ανθρώπους με διαβήτη».

Πηγή: healthline.com

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares