Την Παρασκευή, 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία νοσημάτων

Την Παρασκευή, 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις
Την Παρασκευή, 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις

Την Παρασκευή 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού κατά του COVID 19 για άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία νοσημάτων, σύμφωνα με τις λίστες που είχε δημοσιεύσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.
Μετά από διαβουλεύσεις και συνεργασία με το υπουργείο Υγείας αλλά και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με την ΕΣΑμεΑ, ανακοινώθηκε ότι ανοίγει σε 3 μέρες η πλατφόρμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, για άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.
Μία εβδομάδα αργότερα (26 Μαρτίου) θα ανοίξει για την ηλικιακή ομάδα 70 έως 74 ετών, ενώ για την ηλικιακή ομάδα 65-69 ετών, η πλατφόρμα για ραντεβού θα ανοίξει στις αρχές Απριλίου.
Όπως εξήγησε ο γενικός γραμματέας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, τα δεδομένα αντλήθηκαν από τη βάση δεδομένων της ΗΔΙΚΑ. Αν υπάρχει κάποιος ασθενής, που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, αλλά δεν είναι καταχωρημένος στην ΗΔΙΚΑ, υπάρχει η δυνατότητα να υποβάλει σχετικό αίτημα ο θεράπων ιατρός του.
Στον πίνακα μεταξύ άλλων βρίσκονται οι παρακάτω ευπαθείς ομάδες:
• Άτομα με μεταμόσχευση, συμπαγών οργάνων ή αιμοποητικών ή σε αναμονή για μεταμόσχευση
Νεφρική ανεπάρκεια
Κυστική ίνωση
Άτομα με σύνδρομο Down
Καρκίνος υπό αγωγή (συμπαγούς οργάνου ή αιματολογικός)
• Σοβαρά χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού (χορήγηση οξυγόνου, πνευμονοπάθεια κ.α.)
• Σοβαρή καρδιακή νόσος (πρόσφατο έμφραγμα, μυοκαρδιοπάθεις κ.α.)
• Σοβαρή υπατική ανεπάρκεια
• Άτομα σε ανοσοκατοστολή (με βάση τον κωδικό του νοσήματος και της αγωγής)
Ο αναλυτικός πίνακας των νοσημάτων:
Εμβολιασμός ευπαθών ομάδων
 
Λεπτομέρειες και οδηγίες στην ιστοσελίδα https://emvolio.gov.gr
 
Πηγές: ESAMEA, Virus.com.gr

Total
46
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Επιστολή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στον Υπουργό Παιδείας με θέμα: «Προβλήματα που αφορούν στην τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών στα σχολεία για τα παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη»

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κων/νο  Γαβρόγλου, με θέμα: «Προβλήματα που αφορούν στην τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών στα σχολεία…