Εμβολιάζονται κατά – μερική – προτεραιότητα οι μαθητές με σακχαρώδη διαβήτη, όμως δεν δικαιούνται να λείψουν από το σχολείο για να προστατευθούν από τον κωρονοϊό

Εμβολιάζονται κατά - μερική - προτεραιότητα οι μαθητές με σακχαρώδη διαβήτη, όμως δεν δικαιούνται να λείψουν από το σχολείο για να προστατευθούν από τον κωρονοϊό
Εμβολιάζονται κατά – μερική – προτεραιότητα οι μαθητές με σακχαρώδη διαβήτη, όμως δεν δικαιούνται να λείψουν από το σχολείο για να προστατευθούν από τον κωρονοϊό

Το ερώτημα αν τελικά οι μαθητές με σακχαρώδη διαβήτη ανήκουν ή όχι στις ευπαθείς ομάδες έχει προκύψει μετά από το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμών για τις παθήσεις ενδιάμεσου κινδύνου.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα εμβολιασμών, emvolio.gov.gr, αυτή τη στιγμή έχουν ανοίξει τα ραντεβού για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη καθώς συγκαταλέγονται στις ομάδες ενδιάμεσου κινδύνου, και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι μαθητές του Λυκείου.
Παρ’ ότι τα παιδιά αυτά θεωρούνται αρκετά ευπαθή ώστε να εμβολιαστούν με – μερική – προτεραιότητα, ωστόσο από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς δεν έχουν το δικαίωμα να λείψουν δικαιολογημένα από το σχολείο, ή να κάνουν τηλεκπαίδευση, προκειμένου να προστατευτούν από πιθανή νόσηση με κορωνοϊό.
Πρόκειται για τη συνέχεια μιας πολιτικής που εδώ και ένα χρόνο αρνείται να αντιμετωπίσει τα άτομα με διαβήτη ως ευπαθή ομάδα, αφαιρώντας τους το δικαίωμα να επωφεληθούν από τις διάφορες ευνοϊκές ρυθμίσεις που έχουν θεσπιστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Οι ειδικοί εδώ και ένα χρόνο δίνουν στοιχεία που αποδεικνύουν το γεγονός ότι τα άτομα με διαβήτη έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να νοσήσουν βαριά με κορωνοϊό και ότι έχουν χειρότερη έκβαση σε περίπτωση που νοσήσουν, ωστόσο ο σακχαρώδης διαβήτης ακόμη θεωρείται πάθηση ενδιάμεσου κινδύνου και έτσι δεν έχει υπάρξει καμία ιδιαίτερη πρόνοια για τους διαβητικούς εργαζόμενους και μαθητές.
Η αντίδραση των εκπροσώπων της κοινότητας μέχρι τώρα είναι να στέλνει επιστολές στα διάφορα υπουργεία, μάλιστα το περσινό καλοκαίρι η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ είχε απειλήσει με στάση εργασίας των ατόμων με διαβήτη σε περίπτωση που η πολιτεία δεν αναγνώριζε τον κίνδυνο που διατρέχουν τα μέλη της διαβητικής κοινότητας, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε, όμως καμιά ανταπόκριση δεν έχει υπάξει από μέρους της πολιτείας.
Για το θέμα των μαθητών δημοσιεύουμε άλλη μια επιστολή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στο Υπουργείο Παιδείας. Μιας και μέχρι τώρα δεν έχουμε δει την αποτελεσματικότητα των επιστολών αυτών, εύλογα αναρωτιόμαστε τι περιμένουν οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας να βγει με τη συγκεκριμένη επιστολή.
Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή εδώ.
Glykouli.gr

Total
53
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Ενδείξεις του διαβήτη στα παιδιά που είναι εύκολο να προσπεράσετε

Στα παιδιά, τα συμπτώματα του διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 μπορεί μερικές φορές να είναι εύκολο να χαθούν. Δείτε τι πρέπει να προσέξετε, σύμφωνα με τους ειδικούς υγείας.
karkinos-tou-mastou
Περισσότερα

Συστάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Τις καρκινογόνες χημικές ουσίες οι οποίες εντοπίζονται στο καθημερινό περιβάλλον και τις οποίες οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν για να μειώσουν τον κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο του μαστού δημοσίευσαν  Αμερικανοί επιστήμονες.