Το Guardian 4 και η αναβαθμισμένη πένα InPen της Medtronic έρχονται να απλοποιήσουν τη διαχείριση του διαβήτη για ανθρώπους που ακολουθούν σχήμα πολλαπλών ενέσεων

Το Guardian 4 και η αναβαθμισμένη πένα InPen της Medtronic έρχονται να απλοποιήσουν τη διαχείριση του διαβήτη για ανθρώπους που ακολουθούν σχήμα πολλαπλών ενέσεων
Το Guardian 4 και η αναβαθμισμένη πένα InPen της Medtronic έρχονται να απλοποιήσουν τη διαχείριση του διαβήτη για ανθρώπους που ακολουθούν σχήμα πολλαπλών ενέσεων

Δύο συσκευές του διαβήτη από τη Medtronic – ένα σύστημα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης που καταργεί την ανάγκη για βαθμονόμηση με τρύπημα δακτύλου, και μια έξυπνη πένα ινσουλίνης που καταγράφει τις δόσεις ινσουλίνης – θα κυκλοφορήσουν στην Ευρωπαϊκή αγορά μέχρι το τέλος του χρόνου. Οι δύο συσκευές μπορούν να μοιράζονται δεδομένα μεταξύ τους, απλοποιώντας τη διαχείριση του διαβήτη για ανθρώπους που ακολουθούν σχήμα πολλαπλών ενέσεων ινσουλίνης.
Η Medtronic πρόσφατα ανακοίνωσε ότι το σύστημα διαρκούς καταγραφής γλυκόζης Guardian 4, και η «έξυπνη» πένα ινσουλίνης InPen, θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη αυτό το φθινόπωρο. Και οι δύο συσκευές έχουν εγκριθεί στην Ευρώπη για χρήση από ανθρώπους με διαβήτη. Οι δύο συσκευές θα συνεργάζονται μιας και θα μοιράζονται δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, ώστε να βοηθήσουν ανθρώπους που ακολουθούν σχήμα πολλαπλών καθημερινών ενέσεων ινσουλίνης, να παρακολουθούν και να υπολογίζουν τη δόση τους πιο εύκολα.
Το Guardian 4 είναι το πρώτο σύστημα διαρκούς καταγραφής γλυκόζης της Medtronic που δεν χρειάζεται βαθμονόμηση με τρύπημα δακτύλου. Το Guardian 4 έχει το ίδιο σχήμα με το υπάρχον σύστημα Guardian 3, και διαρκεί το ίδιο χρονικό διάστημα, όμως με αυτό οι χρήστες μπορούν να υπολογίσουν την δόση της ινσουλίνης bolus βάσει των μετρήσεων, χωρίς να χρειάζεται να επαληθεύσουν με τρύπημα δακτύλου. Οι αισθητήρες των δύο συστημάτων χρειάζονται προθέρμανση για δύο ώρες, έχουν ειδοποιήσεις που μπορούν να προβλέψουν το υψηλό και χαμηλό σάκχαρο, και έχουν ειδοποίηση για σοβαρή υπογλυκαιμία στα 54mg/dL. Εκτός από το InPen, το Guardian 4 συνεργάζεται και με το Εξελιγμένο Υβριδικό Σύστημα Κλειστού Βρόγχου MiniMed 780G (συμπεριλαμβανομένου του νέου σετ έγχυσης που διαρκεί 7 ημέρες) που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη το φθινόπωρο του 2020. Στις ΗΠΑ, τόσο το Guardian 4, όσο και το MiniMed 780G έχουν κάνει αίτηση για έγκριση από τον FDA, δεν είναι όμως ακόμη διαθέσιμα.
Το InPen είναι μια επαναχρησιμοποιούμενη πένα ινσουλίνης που διαρκεί ένα χρόνο και έχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω Bluetooth. Καταγράφει αυτόματα τις γευματικές δόσεις και υπολογίζει την ινσουλίνη που είναι ενεργή στο σώμα. Η εφαρμογή του InPen για το κινητό τηλέφωνο (είναι διαθέσιμη για iOS και Android) καταγράφει τις δόσεις ινσουλίνης και τα επίπεδα γλυκόζης, συμπεριλαμβάνει υπολογιστή δόσης bolus, και δημιουργεί μια αναλυτική αναφορά που συνδυάζει δεδομένα γλυκόζης και ινσουλίνης προκειμένου να τα ελέγξει ο χρήστης. Οι αναφορές αυτές αποτελούν εργαλείο με το οποίο ο γιατρός μπορεί να παρακολουθήσει την διαχείριση του διαβήτη. Το InPen είναι η μοναδική έξυπνη πένα που έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη που μπορεί να λαμβάνει δεδομένα πραγματικού χρόνου από σύστημα διαρκούς καταγραφής γλυκόζης.

Τι άλλο ετοιμάζει η Medtronic;

Η Medtronic προσπαθεί να συνδυάσει τεχνολογίες ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα άνθρωποι που ακολουθούν σχήμα πολλαπλών ενέσεων. Συγκεκριμένα, η εταιρία έχει ως στόχο να συνδυάσει το InPen με λογισμικό ανίχνευσης γευμάτων (το λογισμό Nutrino μπορεί να αναγνωρίζει τι είδους φαγητό καταναλώνουμε, ενώ το λογισμικό Klue μπορεί να αναγνωρίσει σε ποιο χρονικό διάστημα καταναλώνουμε φαγητό), ώστε να διευκολύνει τον προσδιορισμό της καλύτερης γευματικής δόσης ινσουλίνης χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να μετρά υδατάνθρακες. Στην ουσία προσπαθεί να προσφέρει τα οφέλη της αντλίας ινσουλίνης σε ανθρώπους που ακολουθούν σχήμα πολλαπλών ενέσεων.
Μέσα στο καλοκαίρι, η Medtronic σχεδιάζει να υποβάλλει για έγκριση από τον FDA το Synergy, νέο σύστημα καταγραφής γλυκόζης νέας γενιάς, μιας χρήσης. Το Synergy θα αφήνει μικρότερο αποτύπωμα στο σώμα – ο αισθητήρας του θα είναι κατά 50% μικρότερος από αυτόν του Guardian 3 και του Guardian 4 – θα διαρκεί επτά ημέρες, και θα βαθμονομείται μόνο του (δηλαδή χωρίς τρύπημα του δακτύλου).
Πηγή: Diatribe

Total
19
Shares
Σχετικά άρθρα
Σχολικός Νοσηλευτής, Νεανικός Διαβήτης, Μητέρες με παιδιά με διαβήτη
Περισσότερα

Μανούλες με γλυκά παιδιά μιλάνε για την "διαβητική" σχολική χρονιά και τον θεσμό του νοσηλευτή στα σχολεία.

Η νέα σχολική χρονιά μόλις άρχισε και οι μαμάδες που έχουν γλυκά παιδιά, έχουν κάποιους παραπάνω και σημαντικούς λόγους…