Η Medtronic αγοράζει το InPen και η Ascensia ανακοινώνει συνεργασία με την Senseonics

Η Medtronic αγοράζει το InPen και η Ascensia ανακοίνωσε συνεργασία με την Senseonics
Η Medtronic αγοράζει το InPen και η Ascensia ανακοίνωσε συνεργασία με την Senseonics

Πρόσφατα ανακοινώθηκαν δύο συνεργασίες που προκαλούν ενδιαφέρον: Μέσα στους επόμενους μήνες η Medtronic θα αποκτήσει την Companion Medical, ενώ η Ascensia θα συνεργαστεί με την Senseonics για να προωθήσει το σύστημα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης Eversense.

Η Medtronic αγοράζει το InPen για να αυξήσει τις επιλογές για χορήγηση ινσουλίνης

Η Medtronic πρόσφατα απέκτησε την Companion Medical, την εταιρία που κατασκεύασε το InPen, την «έξυπνη» πένα ινσουλίνης με τεχνολογία Bluetooth. Η Medtronic κατασκευάζει αντλίες ινσουλίνης, συστήματα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης (cgms) και συστήματα αυτόματοποιημένης χορήγησης ινσουλίνης, τώρα όμως αποκτά μεγαλύτερη απήχηση, καθώς τα προϊόντα της θα έχουν απήχηση και στους ανθρώπους που ακολουθούν σχήμα πολλαπλών ενέσεων μέσα στην ημέρα.
Η InPen είναι επαναχρησιμοποιούμενη «έξυπνη» πένα ινσουλίνης που έχει δυνατότητα σύνδεσης με Bluetooth και έχει ως στόχο να κάνει ασφαλέστερες τις ενέσεις ινσουλίνης. Με το λειτουργικό της, καταγράφει αυτόματα τις γευματικές δόσεις και υπολογίζει την ενεργή ινσουλίνη στο σώμα. Η εφαρμογή της (που μπορεί να εγκατασταθεί σε τηλέφωνα Ios και Android), βοηθά τους χρήστες να ελέγχουν με ευκολία τις δόσεις ινσουλίνης και τα επίπεδα γλυκόζης, και συμπεριλαμβάνει αλγόριθμο που μπορεί να υπολογίζει τη δόση bolus ώστε να μπορεί να αποτρέψει την υπερβολική πρόσληψη ινσουλίνης. Επιπλέον, η εφαρμογή δημιουργεί αναφορά σχετικά με τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης στον οργανισμό, την οποία ο χρήστης μπορεί να αποστείλει στον ιατρό του.
Η εταιρία σκοπεύει να:

  • Συνδυάσει τους αλγόριθμους υπολογισμού δόσεων ινσουλίνης της Metronic με την τεχνολογία του InPen ώστε να παρέχει πιο εξατομικευμένες συμβουλές για τον υπολογισμό της δόσης στους χρήστες.
  • Διευρύνει την διάθεση του InPen στα άτομα με διαβήτη σε όλο τον κόσμο, μέσω της παγκόσμιας εμβέλειάς της.
  • Ενσωματώσει το σύστημα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης Guardian στο InPen.

Η Ascensia ανακοίνωσε συνεργασία με την Senseonics ώστε να διευρύνει τη διάθεση του Eversense στους ανθρώπους με διαβήτη

Η Ascensia Diabetes Care ανακοίνωσε νέα παγκόσμια συνεργασία με την Senseonics. Η Ascensia είναι γνωστή για τους μετρητές γλυκόζης της, όπως το Contour που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Από την άλλη, η Senseonics διαθέτει το Eversense, που κατέχει την πρωτιά ως εμφυτεύσιμο σύστημα καταγραφής γλυκόζης. Με τη νέα συμφωνία, η Ascencia θα αναλάβει την παγκόσμια διανομή της τεχνολογίας συνεχούς καταγραφής γλυκόζης της Senseonics (του Eversense, του Eversense XL, και μελλοντικών προϊόντων) τουλάχιστον μέχρι το 2025.
Η συνεργασία αυτή έχει πολλά πιθανά οφέλη. Έχοντας καταξιωθεί ως κατασκευαστής μετρητών γλυκόζης, η Ascensia θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει την απήχησή της για να φέρει το Eversense σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Με την Ascensia να δίνει βάρος στο μάρκετινγκ, η Senseonics θα μπορεί να διαθέσει περισσότερους πόρους για την έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

  • Eversense – σύστημα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης, το πρώτο του είδους του, που εμφυτεύεται στο δέρμα, διαρκεί έως 90 ημέρες και κυκλοφορεί ήδη στην αγορά.
  • Eversense XL – το πρώτο σύστημα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης που διαρκεί 180 ημέρες (αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη).
  • Μελλοντικά, η Senseonics σκοπεύει να κατασκευάσει cgm που θα εμφυτεύεται και θα διαρκεί για ένα χρόνο, ενώ θα χρειάζεται πολύ λίγες βαθμονομίσεις.

Οι εταιρίες δεν έχουν ανακοινώσει ότι θα κάνουν αλλαγές στα προϊόντα που κυκλοφορούν ήδη. Η εξυπηρέτηση πελατών θα μοιραστεί στις δύο εταιρίες. Η Ascensia θα αναλάβει την «πρώτη γραμμή» εξυπηρέτησης, απαντώντας ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση των προϊόντων, την ποιότητα, τις παραγγελίες, τις επιστροφές και την εγγύηση, καθώς και την υποστήριξη για επαγγελματίες υγείας. Η Senseonics θα αναλάβει τη «δεύτερη γραμμή» αυτή της τεχνικής υποστήριξης.
Πηγή: Diatribe

Total
39
Shares
Σχετικά άρθρα