Αυστραλοί ερευνητές κατασκεύασαν τεστ γλυκόζης που λειτουργεί με σάλιο

Αυστραλιανοί ερευνητές κατασκεύασαν τεστ γλυκόζης που λειτουργεί με σάλιο
Αυστραλιανοί ερευνητές κατασκεύασαν τεστ γλυκόζης που λειτουργεί με σάλιο

Κατασκευάστηκε το πρώτο ανώδυνο τεστ που ανιχνεύει το διαβήτη, μετά από 20 χρόνια έρευνας. Το τεστ κατασκεύασε μια ομάδα με επικεφαλής τον Καθηγητή Paul Dastoor στο Πανεπιστήμιο του New Castle της Αυστραλίας.
Αυστραλιανοί ερευνητές κατασκεύασαν τεστ γλυκόζης που λειτουργεί με σάλιο
Η Αυστραλιανή κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα επιχορηγήσει την κατασκευή μονάδας παραγωγής των τεστ στην περιοχή Hunter μέχρι το τέλος του 2023.
«Δημιουργήσαμε έναν τρόπο κατασκευής βιοαισθητήρων που μπορούμε να εκτυπώσουμε σε εκτυπωτές με κυλίνδρους» είπε ο καθηγητής Dastoor.
Πρόκειται για έναν πλαστικό αισθητήρα, επικαλυμμένο με ένα φυσικό ένζυμο που αντιδρά στο σάλιο και παράγει ρεύμα ηλεκτρισμού.
Το ρεύμα αυτό μπορεί να ανιχνευθεί και να μετρηθεί ώστε να αποκαλύψει με ακρίβεια τα επίπεδα γλυκόζης, τα οποία μπορεί κανείς να δει σε μια έξυπνη εφαρμογή κινητού τηλεφώνου.
«Μπορούμε να ελέγξουμε με αρκετή ακρίβεια τα επίπεδα συγκέντρωσης της γλυκόζης που βρίσκονται στο σάλιο» είπε ο καθηγητής Dastoor.
«Έτσι δεν χρειάζεται να κάνουμε τεστ αίματος και θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε το σάλιο να ανιχνεύσουμε τα επίπεδα γλυκόζης».
Χάρη στην Πρωτοβουλία Σύγχρονων Κατασκευών της Αυστραλιανής Κυβέρνησης, η τεχνολογία θα μπορέσει να κυκλοφορήσει στην αγορά.
Η νέα τεχνολογία μπορεί να ωφελήσει πάνω από 460 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη γη που ζουν με διαβήτη.

Θετικά αποτελέσματα υγείας

Το τεστ δεν καταργεί ολοκληρωτικά την ανάγκη για τρυπήματα, μιας και οι άνθρωποι με διαβήτη, αναλόγως του τύπου και της περίπτωσης, χρειάζεται να ακολουθούν θεραπεία με ενέσεις ινσουλίνης.
Αυστραλιανοί ερευνητές κατασκεύασαν τεστ γλυκόζης που λειτουργεί με σάλιο
Ωστόσο, είπε η κ. Staunton, μια γυναίκα με διαβήτη τύπου 2, οτιδήποτε μπορεί να μειώσει την ανάγκη για τρυπήματα μέχρι και τέσσερις φορές την ημέρα, θα είναι καλοδεχούμενο.
«Είναι μεγάλο πράγμα να μην τρυπιέσαι» είπε.
«Είναι μεγάλο βάρος να χεριάζεται να κουβαλάς όλα τα απαραίτητα του διαβήτη μαζί σου όλη την ώρα».
Ο καθηγητής Dastoor είπε ότι θα είναι θετικό για την υγεία να μην χρειάζεται να πραγματοποιούνται τεστ γλυκόζης με τρυπήματα.
«Είναι μεγάλο θέμα, γιατί τα τρυπήματα αποθαρρύνουν τους ανθρώπους από το να μετράνε το σάκχαρό τους, και αυτό οδηγεί σε κακά αποτελέσματα υγείας» είπε ο ίδιος.
Πηγή της έμπνευσης για τη δημιουργία της νέας αυτής τεχνολογίας ήταν η σύζυγος του καθηγητή Dastoor, καθηγήτρια δημοτικού που βοηθά νεαρά παιδιά να παρακολουθούν τα επίπεδα γλυκόζης τους μέσα στη διάρκεια της ημέρας.
Πηγή: abc.net.au

Total
112
Shares
Σχετικά άρθρα

Σήμα κινδύνου για την καρδιακή ανεπάρκεια

Σήμα κινδύνου για την επικίνδυνη αύξηση της επίπτωσης της καρδιακής ανεπάρκειας με ταυτόχρονη μείωση του μέσου όρου ηλικίας, εκπέμπει η Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας.

Εμβολιάζονται κατά - μερική - προτεραιότητα οι μαθητές με σακχαρώδη διαβήτη, όμως δεν δικαιούνται να λείψουν από το σχολείο για να προστατευθούν από τον κωρονοϊό
Περισσότερα

Εμβολιάζονται κατά – μερική – προτεραιότητα οι μαθητές με σακχαρώδη διαβήτη, όμως δεν δικαιούνται να λείψουν από το σχολείο για να προστατευθούν από τον κωρονοϊό

Το ερώτημα αν τελικά οι μαθητές με σακχαρώδη διαβήτη ανήκουν ή όχι στις ευπαθείς ομάδες έχει προκύψει μετά…