Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 8
Απαιτούμενος χρόνος: 5′
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 1/5
Υλικά
- 4 πιπεριές τσίλι, μέτρια καυτερές, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 χυμό από λάιμ
- Λίγο αλάτι
- 3 ώριμα αβοκάντο
Εκτέλεση
- Μια πανεύκολη συνταγή για ένα νόστιμο, υγιεινό ντιπ που μας ταξιδεύει στο Μεξικό.
- Σε ένα γουδί, χτυπάμε το τσίλι, τον κόλιανδρο, τις ντομάτες, το αλάτι και το κρεμμύδι ώσπου να γίνουν ένα μείγμα. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μπλέντερ.
- Προσθέτουμε λίγο νερό και το χυμό από το μισό λάιμ.
- Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση και βγάζουμε όλη τη σάρκα τους με ένα κουτάλι.
- Πολτοποιούμε τα αβοκάντο με ένα πηρούνι και τα προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
- Ανακατεύουμε ξανά και το γευστικό ντίπ είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
- Σερβίρεται ιδανικά με nachos.