Κρεμώδης κοτόσουπα με θυμάρι

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 283 θερμίδες, 22 γρ. λίπος, 2 γρ. υδατανθράκων, 18 γρ. πρωτεΐνη.

Συστατικά

  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλου
  • 4 1/4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 100 γρ. τυρί τύπου philadelphia
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 30γρ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

  1. Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα και το καλύπτουμε με νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας απαλά για 15 λεπτά.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια άλλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τον κιμά και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
  3. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και το θυμάρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
  4. Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου και αφήνουμε τα μισά στην άκρη.
  5. Βάζουμε το άλλο μισό κοτόπουλο στο μείγμα του ζωμού, αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε όλα στο μπλέντερ.
  6. Αναδεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες και το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
  7. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και ζεσταίνουμε. Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο, θυμάρι και το προαιρετικά με τραγανό προσούτο.
  8. Φυλάσσεται σε ταπερ στο ψυγείο για έως και πέντε ημέρες.

Πηγή: Sugar Free Mom

Total
35
Shares
Σχετικά άρθρα