Xρήσιμες συμβουλές για oικολογικό Πάσχα από τη WWF!

H WWF μαζί με ευχές για Καλό Πάσχα μας δίνει και οικολογικές συμβουλές που κάνουν καλό στην υγεία τη δική μας και του πλανήτη μας

Η πασχαλινή περίοδος που διανύουμε είναι ταυτισμένη με έθιμα και παραδόσεις, πολλά εκ των οποίων αφορούν τι άλλο; Το φαγητό!

Επειδή οι διατροφικές μας επιλογές εκτός από το ότι επηρεάζουν την υγεία μας, επηρεάζουν και την υγεία του πλανήτη, είναι σημαντικό και αυτή την περίοδο να κάνουμε επιλογές που είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Εξάλλου είμαστε τυχεροί, η βιώσιμη διατροφή βασίζεται στις αρχές της γνωστής σε όλους μας μεσογειακής διατροφής που αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και ισορροπημένα διατροφικά μοντέλα.

Για να σε βοηθήσουνε να κάνεις το Πάσχα σου φιλικό προς το περιβάλλον έχουνε ετοιμάσει για εσένα κάποιες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν!

Συμβουλές για ένα οικολογικό Πάσχα

Βάψε αυγά, φτιάξε τα δικά σου εδέσματα, φτιάξε μέχρι και λαμπάδα με τα χεράκια σου! Δες εδώ πώς!

Ψαροσυμβουλές

Κατανάλωσε ψάρια και θαλασσινά υπεύθυνα! Έχουνε ετοιμάσει και ιστοσελίδα με συνταγές και άλλες σημαντικές πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν! Μέχρι και κουίζ έχουνε για να δεις τι ψάρια πιάνεις.

Μεσογειακή Διατροφή 

Ακολούθησε τη μεσογειακή διατροφή και το Πάσχα! Εδώ θα βρεις εκτός από τους λόγους που είναι σημαντική για την υγεία μας και για τον πλανήτη μας, και πολλές ωραίες συνταγές, γιατί εκτός από υγιεινά θέλουμε να τρώμε και νόστιμα!

Δεν πετάμε τίποτα

Είναι γεγονός ότι είναι στην κουλτούρα μας να χορταίνουμε πρώτα με το μάτι. Ακολούθησε τις συμβουλές μας για το πασχαλινό τραπέζι, ώστε να οργανώσεις τις αγορές σου με σύνεση και αν τελικά περισσέψει και κάτι να βρεις τρόπους να το αξιοποιήσεις!

Total
17
Shares
Σχετικά άρθρα