Εφτά τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε την αρτηριακή πίεση

Πολύτιμοι σύμμαχοι υγείας στο πιάτο μας

Η διατροφή μας μπορεί να αποτελέσει τον χειρότερο εχθρό ή τον καλύτερο φίλο της αρτηριακής πίεσης, αν ξέρουμε φυσικά να διαχωρίσουμε τι μας κάνει καλό και τι όχι, επιλέγοντας τις καλύτερες πιθανές τροφές για το καθημερινό μας διαιτολόγιο.

Εάν αντιμετωπίζετε κι εσείς αυξημένο κίνδυνο υπέρτασης, γνωρίζετε φυσικά ότι πρέπει να αποφεύγετε το αλάτι και τις συσκευασμένες τροφές που περιέχουν μπόλικο από αυτό, χωρίς να το καταλαβαίνουμε πολλές φορές.

Ποιες είναι όμως οι τροφές που θα βοηθήσουν να ρυθμίσετε αποτελεσματικά την πίεσή σας; Συνεχίστε να διαβάζετε και εντάξτε τις στη διατροφή σας άφοβα!

Μπανάνες

Το πεντανόστιμο φρούτο αποτελεί μια εξαιρετική πηγή καλίου. Το πολύτιμο μεταλλικό στοιχείο εξουδετερώνει την επίδραση του αλατιού και βοηθά τα νεφρά να λειτουργήσουν σωστά. Μόλις δύο μπανάνες την ημέρα θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την πίεσή σας κατά 10% περίπου.

Ασπράδι αυγού

Μια ομελέτα από δύο ασπράδια είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσετε την ημέρα σας, λαμβάνοντας μπόλικη ενέργεια. Το ασπράδι του αυγού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες που μας χορταίνουν, ενώ παράλληλα μας παρέχουν ένα πολύτιμο πεπτίδιο που μειώνει την πίεση.

Ντομάτα

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, το οποίο μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL) κατά 10% σε ποσότητα 25 mg.

Μαύρη σοκολάτα

Είναι το ιδανικό επιδόρπιο για κάθε ώρα της ημέρας, καθώς μας παρέχει πολύτιμα αντιοξειδωτικά. Μια μικρή ποσότητα μαύρης σοκολάτας, αντίστοιχη με 30 θερμίδες, μπορεί να συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης κατά 20% μέσα σε 18 εβδομάδες, με τον πιο γλυκό τρόπο.

Καρπούζι

Περιέχει Λ-κιτρουλίνη, ένα αμινοξύ που ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος και την αρτηριακή πίεση. Είναι επίσης πλούσιο σε νερό, δροσίζοντάς μας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σταφίδες

Πρόκειται για το ιδανικό σνακ για τον αποτελεσματικό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, καθώς έχει αποδειχθεί πως μειώνει τόσο τη συστολική όσο και τη διαστολική πίεση.

Τσάι από ιβίσκο

Προτιμήστε το γευστικό αυτό τσάι αντί για τον καφέ στο πρωινό σας. Τρεις κούπες τσάι από ιβίσκο την ημέρα, για έξι περίπου εβδομάδες, συμβάλλουν στη μείωση της συστολικής πίεσης κατά επτά μονάδες. Ακόμη και αυτή η μικρή πτώση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, ενώ πρόκειται για ένα άκρως γευστικό εναλλακτικό του καφέ.

Διαβάστε ακόμα: Τα ιδανικά επίπεδα αρτηριακής πίεσης για ανθρώπους με διαβήτη – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Ο χυμός κράνμπερι ρίχνει πίεση, τριγλυκερίδια και ζάχαρο! – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Ρίξτε πίεση και σάκχαρο με όσπρια! – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα
ωμέγα-3 λιπαρά
Περισσότερα

Τα ωμέγα-3 λιπαρά στη μάχη κατά της εξασθένισης της όρασης από Διαβήτη και Αλτσχάιμερ

Μια νέα μορφή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων θα μπορούσε να αποτρέψει την εξασθένηση της όρασης από Διαβήτη, Αλτσχάιμερ…