Η Νο 1 καλύτερη μπύρα για να πιείτε εάν έχετε διαβήτη

Μπορείτε και με διαβήτη να απολαύσετε μπύρα, αρκεί με μέτρο

Εάν αντιμετωπίζετε διαβήτη, γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να διατηρείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας υπό έλεγχο. Ο διαβήτης, ειδικά ο τύπος 2, είναι, δυστυχώς, πιο συχνός από ό,τι πιστεύουν ορισμένοι. Περισσότεροι από 37 εκατομμύρια Αμερικανοί διαγιγνώσκονται με τη νόσο, με περίπου 90-95% από αυτούς να έχουν διαγνωστεί με τύπο 2. Αν και ο διαβήτης είναι γενετικός, υπάρχουν ορισμένες συνήθειες του τρόπου ζωής που μπορούν να οδηγήσουν σε διάγνωση, όπως η κακή ποιότητα διατροφής επίσης ως έλλειψη άσκησης.

Όσο σημαντικό κι αν είναι να είστε προσεκτικοί με τις διατροφικές σας συνήθειες κατά την παρακολούθηση του διαβήτη σας, δεν πρέπει να εμποδίζετε τον εαυτό σας να απολαμβάνει μια περιστασιακή απόλαυση που και που. Στην πραγματικότητα, ο διαβήτης τύπου 2 έχει ωφεληθεί από την ελαφριά κατανάλωση αλκοόλ κατά καιρούς. Σύμφωνα με μελέτη της Diabetologia, μια μετα-ανάλυση έδειξε θετική επίδραση του αλκοόλ στον μεταβολισμό της γλυκόζης και του λίπους σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Τούτου λεχθέντος, εάν είστε κοινωνικοί πότες, υπάρχουν τρόποι να πίνετε αλκοόλ χωρίς να καταστρέφετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών, η #1 καλύτερη μπύρα για να πιείτε εάν έχετε διαβήτη είναι μια ελαφριά μπύρα. Τα άτομα με διαβήτη θα πρέπει να επιλέγουν την πιο ελαφριά μπύρα στην αγορά (κάτω από 4% αλκοόλ είναι ιδανική) για να κρατήσουν τον διαβήτη υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Διαβήτη, η μπύρα είναι συνήθως υψηλότερη σε υδατάνθρακες από άλλα αλκοολούχα ποτά όπως το κρασί ή το ποτό. Ωστόσο, η περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες της μπύρας μπορεί να ποικίλλει ευρέως ανάλογα με τον τύπο της μπύρας. Όταν μιλάμε για «ελαφριές» μπύρες, έχουν γενικά τους λιγότερους υδατάνθρακες με περίπου πέντε ή λιγότερα γραμμάρια ανά μερίδα. Οι ελαφριές μπίρες έχουν επίσης χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Αν και αυτή είναι η μπύρα της επιλογής, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχει όριο ποτών.

Οι διαβητικοί δεν πρέπει ποτέ να υπερβαίνουν τα τρία ποτά (ένα ποτό ισούται με ένα κουτάκι 350 ml) σε μια μέρα.

Ωστόσο, ενώ η ελαφριά μπύρα είναι η καλύτερη επιλογή αν επιλέξετε να απολαύσετε ένα ποτό, είναι επίσης γνωστό ότι τα αλκοολούχα ποτά γενικά είναι αυτό που πρέπει να προσέχετε.

Οι περισσότερες από τις θερμίδες της μπύρας είναι το ίδιο το αλκοόλ, όχι οι υδατάνθρακες Το αλκοόλ μπορεί να εντείνει την επίδραση των φαρμάκων και η υπογλυκαιμία μπορεί να μιμηθεί κάπως συμπτώματα μέθης (όπως υπνηλία, σύγχυση ή δυσκολία στο περπάτημα).

Η Αμερικανική Ένωση Διαβήτη δηλώνει επίσης ότι το αλκοόλ καταπολεμά την ικανότητα του ήπατος να παράγει γλυκόζη. Αυτό συμβαίνει όταν το σάκχαρο στο αίμα σας είναι χαμηλό. Γι’ αυτό είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι για την πρόληψη της υπογλυκαιμίας, μην πίνετε με άδειο στομάχι. Προσέχετε συνεχώς το σάκχαρο στο αίμα σας και φροντίστε να τρώτε φαγητό ενώ πίνετε.

Total
39
Shares
Σχετικά άρθρα
Μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι ο υπαίθριος τεχνητός φωτισμός τη νύχτα (LAN) σχετίζεται με μειωμένο έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα και αυξημένο κίνδυνο διαβήτη
Περισσότερα

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η έκθεση σε τεχνητό φως εξωτερικού χώρου τη νύχτα σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη

Μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι ο υπαίθριος τεχνητός φωτισμός τη νύχτα (LAN) σχετίζεται με μειωμένο έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα και αυξημένο κίνδυνο διαβήτη