5 συνήθειες που σε εξαντλούν ψυχικά χωρίς να το καταλαβαίνεις

Μήπως οι συνήθειές σου, όσο αθώες κι αν σου φαίνονται, σου ρουφούν την ενέργεια και σε δυσκολεύουν στην καθημερινότητα;

Νιώθεις μια διαρκή εξάντληση που δεν μπορεί να εξηγηθεί από έλλειψη ξεκούρασης ή από άλλου είδους προβλήματα υγείας; Τότε είναι πολύ πιθανό αυτό που σου συμβαίνει να είναι ότι εξαντλείσαι σε ψυχολογικό βαθμό από τις επιλογές που κάνεις στην καθημερινότητά σου και από μερικές συνήθειες που δεν έχεις αντιληφθεί καν ότι σε φθείρουν. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις πέντε πολύ συνηθισμένες από αυτές.

Λες σε όλα «ναι»

Το να λες σε όλα και πάντα «ναι» συνεπάγεται ότι δεν θέτεις τα προσωπικά σου όρια, καταλήγοντας να κάνεις πράγματα που στην πραγματικότητα δεν επιθυμείς. Και αυτό συμβαίνει λόγω της ανασφάλειας που σε διακατέχει ως προς το να διεκδικήσεις όλα όσα εσύ θες και να αποβάλεις όσα δεν σου κάνουν, αλλά και του ότι είσαι αυτό που λέμε people pleaser.

Το παρακάνεις με το multitasking

Όσο παραγωγικό κι αν σου φαίνεται, στην πραγματικότητα σε εξαντλεί χωρίς καν να φέρνεις εις πέρας όλα όσα ξεκίνησες να κάνεις. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, μείωσε λίγο τους ρυθμούς σου και κάνε τις υποχρεώσεις σου μια μια.

Σε τρώει το procrastination

Η αναβλητικότητά σου σε φθείρει ψυχολογικά, αφού παρά το γεγονός ότι δεν κάνεις όσα πρέπει να κάνεις, φέρεις ταυτόχρονα τις τύψεις για αυτό, οι οποίες φυσικά και σε βαραίνουν. Η λύση σε αυτό; Το να κάνεις όλα όσα πρέπει τη στιγμή που πρέπει, χωρίς να σου ρουφούν εξαντλητικά την ενέργεια.

Ζεις σε ακατάστατο χώρο

Είτε είναι το σπίτι σου, είτε το γραφείο, το να περνάς χρόνο σε ακατάστατο χώρο σε αγχώνει, σε γεμίζει στρες και γενικά σου κάνει κακό.

Παραείσαι διαθέσιμη/-ος

Το να πεις ότι θα βγεις εκείνο το βράδυ Παρασκευής όταν το μόνο που θες να κάνεις είναι να δεις την αγαπημένη σου σειρά και να φας πίτσα στον καναπέ είναι και ο λόγος που νιώθεις εξάντληση. Κι αυτό καθώς ακόμη και πράγματα που υπό άλλες συνθήκες τα λατρεύουμε, όπως το να πίνουμε ποτά με φίλους, δεν είναι στην πραγματικότητα για κάθε στιγμή. Φρόντισε λοιπόν να ακούς τις ανάγκες σου και να δείχνεις διαθεσιμότητα μόνο όταν πράγματι το εννοείς και θα το απολαύσεις.

5 συνήθειες που σε εξαντλούν ψυχικά χωρίς να το καταλαβαίνεις – AllYou.gr

Total
98
Shares
Σχετικά άρθρα