Κατάθλιψη και λαιμαργία

Τα συμπτώματα της παθολογικής λαιμαργίας που πρέπει να προσέξεις, για τη διατήρηση και τη φροντίδα της ψυχικής σου υγείας
Τα συμπτώματα της παθολογικής λαιμαργίας που πρέπει να προσέξεις, για τη διατήρηση και τη φροντίδα της ψυχικής σου υγείας

ανεξέλεγκτης παθολογικής λήψης τροφής, γνωστής ως διαταραχή επεισοδιακής υπερφαγίας.

Πιο συγκεκριμένα, δύο στους 100 ανθρώπους ηλικίας 20-50 ετών πάσχουν από τη διαταραχή επεισοδιακής υπερφαγίας, με τις γυναίκες να υπερέχουν σε ποσοστό σε σχέση με τους άνδρες. Τα παχύσαρκα άτομα είναι πιο πιθανόν να εμφανίσουν την εν λόγω διαταραχή, η οποία δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί με τη σειρά της να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα υγείας.

Τα κύρια συμπτώματα της παθολογικής λαιμαργίας είναι:

* Τακτικά επεισόδια υπερβολικής λήψης τροφής σε μικρό χρονικό διάστημα, όπου το άτομο νιώθει ότι χάνει τον έλεγχο απέναντι στο φαγητό που καταναλώνει.

* Έλλειψη αισθήματος ντροπής, ενοχής και αηδίας με τη σχετική κίνηση στην καθημερινότητα.

* Κατανάλωση τροφής ακόμη και σε περιπτώσεις που το άτομο δεν πεινά.

* Ζητήματα ως προς την εικόνα και το βάρος του σώματος. 

* Άλλα συμπτώματα κατάθλιψης όπως ο υπερβολικός ύπνος και η ανηδονία.

Αντιμετώπιση της κατάστασης:

Η ψυχοθεραπεία θεωρείται η πιο κατάλληλη και απαραίτητη αντιμετώπιση όταν το άτομο παίρνει ανεξέλεγκτα βάρος, νιώθει ότι έχει χάσει πλήρως τον αυτοέλεγχό του απέναντι στο φαγητό και βυθίζεται σε μια κατάσταση δυστυχίας λόγω αυτού, η οποία δεν φαίνεται να περνά. Στις περιπτώσεις όπου συνυπάρχουν αξιολογήσιμα συμπτώματα κατάθλιψης, η λήψη αντικαταθλιπτικών μπορεί να ενισχύσει το θεραπευτικό σχήμα, συμβάλλοντας επίσης στο να αποφευχθούν καταστάσεις όπως η αύξηση της πίεσης, τα ανεβασμένα επίπεδα χοληστερίνης, οι καρδιακές επιπλοκές και ο διαβήτης.

Κατάθλιψη και λαιμαργία – AllYou.gr

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα

Η πολλή φρουκτόζη μειώνει τις νοητικές επιδόσεις

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας σακχάρων όπως η φρουκτόζη μπορεί να ελαττώσει τις νοητικές δυνάμεις, σύμφωνα με μία αμερικανική έρευνα, που βασίστηκε σε πειραματόζωα και έδειξε ότι μειώθηκε η ικανότητα μάθησης και μνήμης, μετά τη διατροφή τους με πολλή φρουκτόζη. 

Aloe Vera
Περισσότερα

Αloe vera και η χρήση της ως προσθέτου σε τρόφιμα και ποτά

Τα φυσικά συστατικά της αλόη βέρα έχουν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για χιλιετίες σε κρέμες τοπικής χρήσεως, λοσιόν και παρασκευάσματα φαρμακευτικών προϊόντων. Οι αρχαίοι λαοί έχουν ανακαλύψει την τεράστια θεραπευτική της δύναμη ήδη από την 4η εκατονταετία π.Χ