Μπορεί να φαίνεται σαν μπελάς, αλλά είναι μια αρκετά απλή συνταγή με 3 εύκολες στρώσεις νοστιμιάς!
Η πρώτη στρώση είναι σαν μια κρούστα κουλουριού που γίνεται χωρίς αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς για όσους έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς. Η μέση είναι όλη από γέμιση cheesecake και ολοκληρώνεται με ένα θρυμματισμένο μείγμα από μήλα και αλεύρι καρύδας για να έχει μια υπέροχη υφή μόλις ψηθεί!
Φυσικά είναι καλύτερο να είναι κρύο, αλλά σίγουρα θα μπορούσατε να το απολαύσετε και κατευθείαν από τον φούρνο. Απλώς φροντίστε να του αφήσετε λίγο χρόνο να σταθεροποιηθεί, διαφορετικά θα χαλάσει όταν προσπαθήσετε να το κόψετε. Απολαύστε το με λίγη από τη σάλτσα καραμέλας χωρίς ζάχαρη από πάνω!
Μπάρες Cheesecake με μήλο με καραμέλα με χαμηλές υδατάνθρακες
Η απολαυστική μπουκιά σας για αυτό το φθινόπωρο: Κρούστα από κουλουράκια γεμάτη με κρεμώδες cheesecake και από πάνω ένα τρίμμα μήλων.
- Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
- Συνολικός χρόνος: 1 ώρα
- Μερίδες: 16 μπάρες
- Θερμίδες: 229 kcal ανά μερίδα
Συστατικά
Κρούστα βάσης
1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού Caramel Liquid Stevia ή 1/2 φλιτζάνι γλυκαντικό της επιλογής σας
Γέμιση cheesecake
450 gr τυρί κρέμα θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/3 φλιτζάνι κρέμα παχύρρευστη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μήλου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού καραμέλα υγρή στέβια
Επικάλυψη
3/4 φλιτζανιού μήλα χωρίς φλούδα, κομμένα σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι καρύδας
1/2 κουταλάκι μπαχαρικά – κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακωμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού καραμέλα υγρή στέβια
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200. Βάλτε τα υλικά της κρούστας μαζί σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν. Απλώστε σε ένα ταψί που έχετε είτε καλύψει με χαρτί ψησίματος ή έχετε λαδώσει/βουτυρώσει.
Συνδυάστε όλα τα υλικά του cheesecake σε ένα μίξερ ή χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενσωματωθούν καλά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη στέβια εάν χρειάζεται. Απλώνουμε τη γέμιση cheesecake πάνω από την κρούστα ομοιόμορφα.
Ανακατέψτε τα υλικά της επικάλυψης μαζί σε ένα μικρό μπολ και στη συνέχεια πασπαλίστε το μείγμα πάνω από το cheesecake. Ψήνετε για 30 λεπτά και μετά αφήνετε να κρυώσει για 3-4 ώρες για να δέσει ή όλη τη νύχτα. Περιχύνετε με σάλτσα καραμέλας χωρίς ζάχαρη, αν θέλετε.
Διατροφικό προφίλ
Καθαροί υδατάνθρακες: 4 γρ
Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 229 Θερμίδες από Λίπος 189
% Καθημερινή αξία*
Λιπαρά 21 γρ 32%
Κορεσμένα λιπαρά 13g81%
Χοληστερίνη 61 mg 20%
Νάτριο 324 mg 14%
Κάλιο 59 mg 2%
Υδατάνθρακες 7g2%
Φυτικές ίνες 3g13%
Ζάχαρη 2 γρ 2%
Πρωτεΐνη 3g6%
Βιταμίνη Α 723IU14%
Βιταμίνη C 1mg1%
Ασβέστιο 41 mg 4%
Σίδηρος 1mg6%
* Οι ποσοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων.