5 λόγοι για να βάλεις το αχλάδι στη διατροφή σου αυτό το φθινόπωρο

Τα οφέλη που έχει το αχλάδι στην υγεία μας είναι πολλά και σημαντικά, ενώ η γεύση του κορυφαία
αχλάδι οφέλη

Το αχλάδι είναι μια γευστική επιλογή για τη διατροφή μας, με δεκάδες έρευνες να υποδεικνύουν ότι τα οφέλη του για την υγεία μας είναι πολλά και σημαντικά. Πρόσθεσέ το άφοβα στην καθημερινή σου διατροφή αυτό το φθινόπωρο ως μεσημεριανό σνακ ή σαν συστατικό για γλυκές, γιατί όχι και αλμυρές, συνταγές (π.χ. σε μια σαλάτα).

Τα οφέλη του αχλαδιού στην υγεία μας:

Καταπολεμά το διαβήτη

Οι πολυφαινόλες στο αχλάδι έχει αποδειχθεί πως δρουν προστατευτικά απέναντι στον διαβήτη τύπου 2, βοηθώντας με τη δράση τους στην μείωση του σακχάρου στο αίμα. Η συχνή κατανάλωσή του βοηθά στη σταθεροποίηση της ινσουλίνης, ενώ προλαμβάνονται κι άλλα επακόλουθα του διαβήτη τύπου 2, όπως διάφορα προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος, τα μάτια, την επιδερμίδα και το συκώτι. Σημαντικό είναι να καταναλώνεις το αχλάδι ολόκληρο, δηλαδή μαζί με τη φλούδα του, μιας που οι πολυφαινόλες συγκεντρώνονται κατά κύριο λόγο εκεί.

Δρα ως ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής στην εγκυμοσύνη

Τα αχλάδια περιέχουν πολλά συστατικά που βοηθούν στην εγκυμοσύνη, όπως το φολικό οξύ. Ένα μεγάλο αχλάδι περιέχει περίπου 14 μικρογραμμάρια φολικού οξέος που, ειδικά στις 12 πρώτες εβδομάδες της κύησης, θεωρείται από την ιατρική κοινότητα άκρως απαραίτητο για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου.

Βοηθά το αναπνευστικό σύστημα

Η αντιοξειδωτική ουσία της γλουταθειόνης που περιέχει το αχλάδι, ενισχύει την υγεία του ανοσοποιητικού και των πνευμόνων μας, προλαμβάνοντας μολύνσεις από βακτήρια. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις πασχόντων από άσθμα, μπορεί να βοηθήσει αρκετά, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως μπορεί να αντικαταστήσει τη σχετική φαρμακευτική αγωγή.

Βοηθά στη θεραπεία των αλλεργιών

Τα αχλάδια περιέχουν το φυσικό αντιισταμινικό συστατικό της κουερσετίνης, γι’ αυτό και η κατανάλωσή τους μπορεί να γίνεται άφοβα από άτομα με αλλεργίες σε διάφορα τρόφιμα. Είναι μάλιστα το πρώτο φρούτο που προτείνεται για κατανάλωση από μωρά, εξαιτίας αυτής του της ιδιότητας που το καθιστά μια ασφαλή τροφή.

Βοηθά στην οστεοπόρωση και τονώνει τη μνήμη

 Τα αχλάδια περιέχουν επίσης βόριο, ένα μέταλλο απαραίτητο για τον μεταβολισμό του ασβεστίου και την υγεία των οστών μας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, βοηθούν αισθητά σε ασθένειες όπως η οστεοπόρωση και η οστεοαρθρίτιδα, ενώ και τονώνουν ακόμη τη μνήμη μας.

5 λόγοι για να βάλεις το αχλάδι στη διατροφή σου αυτό το φθινόπωρο – AllYou.gr

Total
44
Shares
Σχετικά άρθρα
Η διατροφή που είναι πλούσια σε φρουκτόζη εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
Περισσότερα

Η διατροφή που είναι πλούσια σε φρουκτόζη εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

Η διατροφή που είναι πλούσια σε σάκχαρα μπορεί να εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, σύμφωνα με…
coffee1
Περισσότερα

Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2

Οι λάτρεις του καφέ δεν διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης σοβαρών παθήσεων όπως καρδιακή νόσο ή καρκίνο, ενώ είναι λιγότερο πιθανό να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου ΙΙ, σύμφωνα με γερμανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.

miloksido
Περισσότερα

Τι είναι και που ωφελεί το μηλόξυδο

Είναι ένας τύπος ξυδιού που γίνεται από τη ζύμωση του μηλίτη των μήλων. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ζύμωσης, η ζάχαρη στο χυμό του μήλου κατανέμετε ανά βακτήρια και ζύμες σε αλκοόλ και στη συνέχεια σε ξύδι