Απλοί τρόποι για να κινείσαι περισσότερο στην καθημερινότητά σου

Απλές συμβουλές για να προσφέρεις στον εαυτό σου ευεξία και να κάνεις καλό στο σώμα σου

Οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας είναι εξαιρετικά επιβαρυμένοι λόγω των υποχρεώσεών μας που σχετίζονται με τη δουλειά, τη φροντίδα των δικών μας ανθρώπων και τόσων ακόμα πραγμάτων, πράγμα που εμποδίζει συχνά από το να βρίσκουμε χρόνο για συστηματική άσκηση και ενασχόληση με το σώμα και το πνεύμα μας. Κι όμως, υπάρχουν τρόποι να εντάξουμε και να ενισχύσουμε την κίνηση του σώματός μας σε καθημερινή βάση στη ζωή μας, χωρίς αυτό να σημαίνει τακτικές επισκέψεις στο γυμναστήριο ή εγγραφή σε κάποιο ομαδικό/ατομικό άθλημα. Συνέχισε να διαβάζεις για να πάρεις 6 ιδέες που θα κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητά σου, διατηρώντας τη φόρμα σου.

Κάνε διατάσεις

Βάλε στο πρόγραμμά σου τα να ξυπνάς μισή ώρα νωρίτερα το πρωί και να ξεκινάς την ημέρα σου κάνοντας διατάσεις ή βγαίνοντας για έναν σύντομο περίπατο. Η ήπια αυτή κίνηση θα σε γεμίσει όρεξη για τις υποχρεώσεις που έχεις να φέρεις εις πέρας στην ημέρα και θα σε κρατήσει σε εγρήγορση.

Πήγαινε σούπερ μάρκετ με τα πόδια

Ξέχνα το αυτοκίνητο όταν πρέπει να επισκεφτείς το σούπερ μάρκετ και διάλεξε να πας μέχρι εκεί περπατώντας. Το περπάτημα αυτό, όπως και η άρση του βάρους από τα ψώνια στην επιστροφή είναι η καλύτερη γυμναστική.

Χρησιμοποίησε τις σκάλες

Σταμάτα να χρησιμοποιείς τον ανελκυστήρα στο σπίτι ή το γραφείο και απόλαυσε τα οφέλη στο σώμα σου από το να ανεβαίνεις με τις σκάλες για τον προορισμό σου. Θα δεις τεράστια διαφορά στη φόρμα των ποδιών σου και θα αυξήσεις την αντοχή σου.

Βγάλε το σκύλο μεγαλύτερες βόλτες

Πιάσε το λουρί και περπάτησε με το σκύλο σου πιο συχνά μέσα στη μέρα ή διάνυσε  μεγαλύτερες αποστάσεις μαζί του. Το σώμα σου αλλά και ο μικρός φίλος σου θα σε ευχαριστήσουν άμεσα για αυτήν τη μικρή αλλαγή στην καθημερινότητα.

Κάνε ασκήσεις βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά

Έχεις στο σπίτι σου κάποιο όργανο γυμναστικής που έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε άτυπη κρεμάστρα; Τότε βάλτο πάλι στη ζωή σου, χρησιμοποιώντας το όσο απολαμβάνεις την αγαπημένη σου σειρά στην τηλεόραση, κάνοντας ακόμη καθίσματα ή προβολές. Εναλλακτικά βάλε να ακούσεις ένα podcast και κάνε δουλειές στο σπίτι που ανεβάζουν παλμούς, όπως το σκούπισμα και το μάζεμα του χώρου σου.

Διασκέδασε με φίλους κάνοντας κάτι πιο δραστήριο

Την επόμενη φορά που η παρέα προτείνει να βρεθείτε, πρότεινε με τη σειρά σου να κάνετε παρέα κάτι πιο active από το να πάτε για καφέ, επιλέγοντας μια πεζοπορία στο βουνό ή και μια βόλτα στην παραλία. Θυμήσου πως κάθε βήμα μετράει για το σώμα μας, το οποίο θα σε ευχαριστήσει για αυτές τις μικρές, μα πολύτιμες αλλαγές στην καθημερινότητά σου.

Total
26
Shares
Σχετικά άρθρα