Γιατί δεν χάνεις βάρος ενώ προσέχεις τη διατροφή σου;

Όλα αυτά που σε εμποδίζουν από το να αδυνατίσεις παρά το γεγονός ότι κάνεις δίαιτα και γυμνάζεσαι
Όλα αυτά που σε εμποδίζουν από το να αδυνατίσεις παρά το γεγονός ότι κάνεις δίαιτα και γυμνάζεσαι

Εδώ και καιρό προσέχεις τη διατροφή σου και γυμνάζεσαι τακτικά με στόχο να απαλλαγείς από κάποια κιλά που νιώθεις ότι σε επιβαρύνουν αλλά και για να διαχειρίζεσαι πιο εύκολα το σάκχαρό σου και τις επιπλοκές του διαβήτη. Κι όμως τα αποτελέσματα δεν σε ικανοποιούν και νιώθεις ότι στην πραγματικότητα δεν χάνεις καθόλου βάρος. Να ποια είναι επτά πιθανά λάθη που κάνεις στην καθημερινότητά σου που ίσως σαμποτάρουν την προσπάθεια σου αυτή.

Δεν τρως σωστό πρωινό

Ένα πρωινό γεμάτο πρωτεΐνη θα μπορούσε να περιορίσει τις λιγούρες σου αργότερα μέσα στην ημέρα, δίνοντάς σου την απαραίτητη ενέργεια όταν τη χρειάζεσαι περισσότερο. Επίλεξε λοιπόν ένα βραστό αυγό με λίγο αβοκάντο, αντί για ψωμί με μαρμελάδα όπως συνηθίζεις.

Κάνεις μόνο αερόβια άσκηση

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης, όπως τα βαράκια και αυτές με ιμάντες αντίστασης, θα σε κάνουν να καταφέρεις να αυξήσεις το ποσό των θερμίδων που καις καθημερινά. Βάλε τις λοιπόν στο πρόγραμμα!

Χρησιμοποιείς μόνο ελαφριά βαράκια

Με το να χρησιμοποιείς πιο βαριά βαράκια και κάνοντας λιγότερες επαναλήψεις από όσες συνηθίζεις, καις στην πραγματικότητα περισσότερες θερμίδες.

Δεν τρως τίποτα πριν την προπόνηση

Καταναλώνοντας ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες πριν από τη γυμναστική σου καις τελικά περισσότερες θερμίδες από το να κάνεις το πρόγραμμά σου με άδειο στομάχι. Μην φύγεις λοιπόν από το σπίτι χωρίς να το έχεις κάνει.

Αγχώνεσαι πολύ

Το άγχος και το στρες αποτελούν βασικές αιτίες αύξησης του βάρους μας ή αδυναμίας απώλειας κιλών, ακόμη κι αν κάνουμε την απαραίτητη προσπάθεια. Ανακάλυψε τρόπους για να το διαχειρίζεσαι και θα δεις διαφορά.

Πίνεις διαιτητικά αναψυκτικά

Τα light αναψυκτικά αποτελούν μεγάλη παγίδα ως προς την απώλεια βάρους, μιας που εύκολα καταλήγεις να καταναλώνεις καθημερινά τον ίδιο αριθμό θερμίδων με αυτόν που κατανάλωνες με τα κανονικά αναψυκτικά, λόγω της επιπλέον ποσότητας που ενδεχομένως πίνεις. Προτίμησε εναλλακτικά να πίνεις πολύ νερό, τσάι χωρίς γλυκαντικά ή και ανθρακούχο νερό με κάποια γεύση φρούτου.

Τρως πολλούς υδατάνθρακες

Είναι προτιμότερο να πεις «ναι» σε ένα μικρό γλυκάκι, από το να καταναλώσεις ψωμί μαζί με το μεσημεριανό σου. Έχε το λοιπόν κατά νου, μιας που οι υδατάνθρακες είναι που κάνουν τη ζημιά.

Γιατί δεν χάνω βάρος ενώ προσέχω τη διατροφή μου; – AllYou.gr

Total
68
Shares
Σχετικά άρθρα