Διαβήτης και τρόποι αντιμετώπισής του

Το πρώτο πλήρες πρόγραμμα που έχει αποδειχθεί κλινικά ότι βελτιώνει σημαντικά την ανοχή σας στη γλυκόζη

Το πρώτο πλήρες πρόγραμμα που έχει αποδειχθεί κλινικά ότι βελτιώνει σημαντικά την ανοχή σας στη γλυκόζη

David M. Nathan, Linad M. Delahanty

Επιμέλεια: Γεώργιος Δημητριάδης
Επιμέλεια σειράς: Χαράλαμπος Ρούσσος
Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης, 2009
348 σελ.

Επιτέλους, καλά νέα για τους ανθρώπους που έχουν διαβήτη ή είναι σε κίνδυνο να αναπτύξουν τη νόσο: η ιατρική έρευνα έχει δείξει ότι με σχετικά εύκολες, απλές στην εφαρμογή τους αλλαγές στον τρόπο ζωής, μπορούν να μειώσουν δραματικά τις πιθανότητες για εμφάνιση διαβήτη. Ακόμη πιο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι με προ-διαβήτη μπορούν να διακόψουν την εξέλιξή του σε διαβήτη τύπου 2 στα αρχικά του στάδια.

Στο νικώντας το διαβήτη, οι αναγνώστες θα ανακαλύψουν το πρώτο πλήρες, ιατρικά αποδεδειγμένο πρόγραμμα για την πρόληψη ή τον έλεγχο του διαβήτη με τίποτε πιο πολύπλοκο από το να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές στο φαγητό τους και να αυξάνουν τα επίπεδα δραστηριότητάς τους και την σωματική άσκηση.

- Αναγνωρίζουν τις ανθυγιεινές συμπεριφορές που προάγουν τον διαβήτη.
- Κάνουν σημαντικές και διαρκείς αλλαγές στον τρόπο ζωής που θα τους βοηθήσουν να χάσουν βάρος και θα ομαλοποιήσουν το σάκχαρο στο αίμα τους.
- Αυξήσουν την καθημερινή δραστηριότητα και να αναπτύξουν προγράμματα σωματικής άσκησης που χτυπούν τον διαβήτη και είναι κατάλληλα για την ηλικία τους και το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης.

- Κρατήσουν τα επίπεδα της γλυκόζης στα φυσιολογικά όρια με νόστιμες συνταγές και καθημερινά σχέδια γευμάτων.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα