Ποιο είναι το νέο «κόλπο» για απώλεια βάρους χωρίς στερήσεις;

Ένα νέο tip για απώλεια βάρους

Ένα νέο tip για απώλεια βάρους χωρίς στερήσεις ανακάλυψαν επιστήμονες στο Shaanxi Normal University στην Κίνα.

Ποιο είναι αυτό; Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να τρώνε λιγότερο αν απλώνουν μικρά κομμάτια φαγητού στο πιάτο τους, δείχνει νέα έρευνα.

Μια μελέτη που διεξήχθη από επιστήμονες στο Shaanxi Normal University στην Κίνα διαπίστωσε ότι αυτή η τεχνική βοηθά τους ανθρώπους να χάσουν βάρος. Ο λόγος είναι επειδή τους κάνει να πιστεύουν ότι καταναλώνουν περισσότερη τροφή, κάνοντάς τους υποσυνείδητα να αισθάνονται χορτάτοι πιο γρήγορα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το μέγεθος της μερίδας είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που επηρεάζει την ποσότητα φαγητού που καταναλώνει ένα άτομο.

Η έρευνα και πώς οδηγεί στην απώλεια βάρους

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, σε 34 συμμετέχοντες έδειξαν 60 διαφορετικές εικόνες σοκολάτας. Όλες οι εικόνες παρουσίαζαν το γλύκισμα με διάφορους τρόπους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη μελέτη πίστευε ότι υπήρχε περισσότερη σοκολάτα όταν χωρίστηκε σε πολλά κομμάτια.

Οι συγγραφείς είπαν: «Ένας μεγαλύτερος αριθμός μονάδας αυξάνει την αντίληψη για το συνολικό μέγεθος της μερίδας. Τα ευρήματα μπορεί να παρέχουν συμβουλές για τη μείωση του κινδύνου υπερφαγίας.

«Τα αποτελέσματα παρέχουν πρακτική καθοδήγηση για ώθηση λιγότερης κατανάλωσης. Έτσι θα μειωθεί ο κίνδυνος οι άνθρωποι να τρώνε μεγαλύτερες μερίδες ασυναίσθητα».

Η υποσυνείδητη σκέψη ότι υπάρχει περισσότερη τροφή όταν κόβεται σε μικρά κομμάτια ονομάζεται ενσωμάτωση περιγράμματος. Είναι ένα φαινόμενο που προκαλεί τους ανθρώπους να ενσωματώσουν τα κενά γύρω από το γεύμα τους ως μέρος του γεύματος, είπαν οι ακαδημαϊκοί.
Προηγούμενη έρευνα από καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έδειξε ότι το κόλπο της «κόκκινης πλάκας» μπορεί επίσης να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος.

Ο Δρ Τσαρλς Σπενς πιστεύει ότι το να τρώει κάποιος από ένα κόκκινο πιάτο ξεγελά τον εγκέφαλό για να καταναλώνει λιγότερη τροφή. Έτσι μπορεί να γίνει εύκολα ένα καλό εργαλείο για απώλεια βάρος.
Το NHS ξοδεύει 6,1 δισεκατομμύρια λίρες για παθήσεις που σχετίζονται με την παχυσαρκία κάθε χρόνο. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται σε σχεδόν 10 δισεκατομμύρια £ ετησίως έως το 2050.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Food Quality and Preference

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα