Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών: Πέντε φυσικοί τρόποι ανακούφισης των συμπτωμάτων

Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών: Πέντε φυσικοί τρόποι ανακούφισης των συμπτωμάτων

Το Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών είναι μια νευρολογική διαταραχή η οποία μπορεί να κάνει στην κυριολεξία “κόλαση” τις νύχτες των ασθενών.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες της mayo clinic το σύνδρομο εμφανίζεται πιο συχνά σε όσους αντιμετωπίζουν διαταραχές στον ύπνο τους με το γυναικείο φύλο να υπερτερεί.

Συχνά οι πάσχοντες αναφέρουν ότι έχουν έντονη επιθυμία να κινήσουν τα πόδια τους, σύμπτωμα που κάθε άνθρωπος περιγράφει και διαφορετικά.

Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών αναφέρουν οι ειδικοί της  mayo clinic μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμα και κατά τη διάρκεια της παιδικής.

Ένοχες αιτίες

Η κύρια αιτία που φουντώνει το Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών είναι οι επί μακρόν περίοδοι ακινησίας, όπως τα μακρινά ταξίδια αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις η αιτία του συνδρόμου παραμένει άγνωστη.

Άλλοι παράγοντες που ενοχοποιούνται είναι:

-Χρόνιες ασθένειες, όπως νεφρική ανεπάρκεια, Διαβήτης και περιφερική νευροπάθεια.

-Ορισμένα φάρμακα όπως η λήψη αντικαταθλιπτικών, αντιισταμινικών και άλλα.

-Εγκυμοσύνη: Μερικές γυναίκες βιώνουν για πρώτη φορά τα συμπτώματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Αντιμετώπιση

Τι μπορείτε να κάνετε για ανακούφιση:

-Δοκιμάστε ένα ζεστό μπάνιο και κάντε μασάζ στα πόδια σας για να χαλαρώσουν οι μύες.

-Το στρες μπορεί να επιδεινώσει το Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, γι’ αυτό καλό είναι να χαλαρώνετε, ειδικά πριν πάτε για ύπνο.

-Η κούραση τείνει να επιδεινώνει τα συμπτώματα. Συνιστάται από τους ειδικούς να ξεκουράζεστε και να κοιμάστε σε ένα δροσερό, ήσυχο και άνετο περιβάλλον.

-Η τακτική άσκηση μπορεί να σας ανακουφίσει, αλλά μην το παρακάνετε για να μη φέρετε αντίθετα αποτελέσματα.

-Η γιόγκα είναι αρκετά ευεργετική καθώς χαλαρώνει τους μύες.

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι οι τεχνικές χαλάρωσης αφορούν μόνο την υποχώρηση των συμπτωμάτων, και σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες που δημιουργούν το σύνδρομο. Σε πολύ ακραίες περιπτώσεις μπορεί να συνίσταται και η χορήγηση αγωγής, αλλά αυτό ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ υπό την καθοδήγηση γιατρού.

Διαβάστε επίσης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Επταπλασιάστηκαν παγκοσμίως οι διαβητικοί μέσα σε 30 χρόνια

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει ο σακχαρώδης διαβήτης σε συνδυασμό με την παχυσαρκία. Μέσα σε 30 χρόνια επταπλασιάστηκε ο αριθμός των πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη σε όλο τον κόσμο και από 50 εκατομμύρια που ήταν τη δεκαετία του ΄80 έφθασαν τα 350 εκατομμύρια.