Τα σημαντικά οφέλη από τη χρήση του Freestyle Libre παρουσιάστηκαν στο 80ο συνέδριο της ADA

Τα σημαντικά οφέλη από τη χρήση του Freestyle Libre παρουσιάστηκαν στο 80ο συνέδριο της ADA
Τα σημαντικά οφέλη από τη χρήση του Freestyle Libre παρουσιάστηκαν στο 80ο συνέδριο της ADA

Σημαντικά νέα από το 80ο συνέδριο της ADA για τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 και 2 που χρησιμοποιούν το σύστημα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης Freestyle Libre της Abbott.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, η χρήση του Freestyle Libre βοηθά στη μείωση περιστατικών νοσηλείας λόγω κετοξέωσης, στη μείωση οξέων περιστατικών διαβήτη και σε σταθερή μείωση της τιμής της A1c.
Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν αποτελέσματα από πολλαπλές μελέτες χρήσης σε πραγματικές συνθήκες, με κύρια έμφαση στην έρευνα Relief.

Τα πορίσματα της έρευνας Relief

Η Relief είναι μια αναδρομική μελέτη που αναλύει τον αντίκτυπο του Freestyle Libre στη συχνότητα νοσηλείας για κετοξέωση. Οι ερευνητές αξιολόγησαν δεδομένα αιτημάτων αποζημίωσης σε εθνικό επίπεδο στη Γαλλία για 74.158 άτομα με διαβήτη, από τα οποία τα 33.203 είχαν διαβήτη Τύπου 1 και τα 40.955 διαβήτη Τύπου 2.
freestyle libre

Τα αξιοσημείωτα ευρήματα έδειξαν ότι:

Με τη χρήση του συστήματος Freestyle Libre μειώθηκαν σημαντικά τα ετήσια ποσοστά διαβητικής κετοξέωσης, κατά 52% για άτομα με διαβήτη τύπου 1 και κατά 47% σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.
Μειώθηκαν οι περιπτώσεις  νοσηλείας λόγω διαβητικής κετοξέωσης σε άτομα με διαβήτη που είτε δεν χρησιμοποιούσαν καθόλου την παραδοσιακή μέθοδο ελέγχου της γλυκόζης με τρύπημα στο δάκτυλο, είτε έλεγχαν την γλυκόζη τους με τρύπημα στο δάκτυλο περισσότερο από πέντε φορές την ημέρα. Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά:

  • 60% για άτομα με διαβήτη τύπου 1 και 51% γι άτομα με διαβήτη τύπου 2 που δεν έκαναν έλεγχο της γλυκόζης με τρύπημα στο δάκτυλο.
  • 59% σε άτομα με διαβήτη τύπου 1 και 52% σε άτομα με διαβήτη τύπου 2 που έκαναν έλεγχο της γλυκόζης με τρύπημα στα δάκτυλα με συχνότητα μεγαλύτερη από πέντε φορές ημερησίως

Ο Ronan Roussel, M.D., Ph.D., επικεφαλής των τμημάτων Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Διατροφής στο Hôpital Bichat, Fédération de Diabétologie, AP-HP του Παρισιού και επικεφαλής συγγραφέας της Μελέτης RELIEF, δήλωσε: «Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας παρέχουν σημαντική υποστήριξη στην υπόθεσή μας ότι η χρήση της τεχνολογίας FreeStyle Libre επιτρέπει στα άτομα με διαβήτη να εντοπίζουν και να περιορίζουν την υπεργλυκαιμία, αλλά και να περιορίζουν τα περιστατικά διαβητικής κετοξέωσης (DKA)».
Επιπρόσθετα, o καθηγητής Roussel τόνισε: «Τα δεδομένα υποδεικνύουν σημαντικά, μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία, αλλά και μειωμένα κόστη από τη χρήση του συστήματος παρακολούθησης γλυκόζης με τεχνολογία αισθητήρα της Abbott.»
freestyle libre processor

Πρόσθετες μελέτες

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν και άλλες μελέτες:
Ενήλικες με διαβήτη τύπου 1 και 2 στη Σουηδία που έκαναν χρήση του Freestyle Libre, είδαν μείωση στην τιμή της HbA1c (γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης), που κατάφεραν να διατηρήσουν για 12 μήνες. 
Σε αναδρομική μελέτη παρατήρησης 1244 ατόμων με διαβήτη τύπου 2 στις ΗΠΑ που έκαναν χρήση ινσουλίνης ταχείας δράσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η χρήση του συστήματος FreeStyle Libre μείωσε κατά 51% τα οξέα περιστατικά διαβήτη (ADE) και μείωσε κατά 28% τα περιστατικά νοσηλείας, ανεξαρτήτως αιτίας.
Μέσα από μια αναδρομική μελέτη παρατήρησης σε 12.521 άτομα με διαβήτη Τύπου 1 ή Τύπου 2 στις Η.Π.Α, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως η χρήση συστημάτων συνεχούς καταγραφής γλυκόζης συσχετίστηκε με μείωση κατά 46% των οξέων διαβητικών περιστατικών.
O Mahmood Kazemi, M.D., Divisional Vice President, global medical and scientific affairs, and chief medical officer, Diabetes Care, Abbott, δήλωσε: «Τα νέα επιστημονικά δεδομένα ενισχύουν περαιτέρω τα οφέλη που προσφέρει το σύστημα καταγραφής της γλυκόζης με τεχνολογία αισθητήρα της Abbott, στη βελτίωση της ζωής των ατόμων με διαβήτη Τύπου 1 και Τύπου 2. Μέσα από τον βελτιωμένο γλυκαιμικό έλεγχο και τη μείωση στις επιπλοκές ή στα περιστατικά νοσηλείας, τα ευρήματα υποδεικνύουν γιατί εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, επιλέγουν το σύστημα FreeStyle Libre για την διαχείριση του διαβήτη και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.»

Total
73
Shares
Σχετικά άρθρα
ICSee: ένας μεγεθυντικός φακός στο κινητό σας! - Glykouli.Gr
Περισσότερα

ICSee: μια εφαρμογή για άτομα με προβλήματα όρασης!

Η ΜΚΟ SciFY αναπτύσσει μια πολύ χρήσιμη και πρωτοποριακή εφαρμογή, για όσους από εμάς αντιμετωπίζουμε προβλήματα όρασης -κάνοντας το κινητό / tablet μας μεγεθυντικό φακό και όχι μόνο!