Mojito με στέβια: Το πιο must cocktail του καλοκαιριού… αλλιώς – Τι να προσέξετε

Mojito με στέβια: Το πιο must cocktail του καλοκαιριού… αλλιώς - Τι να προσέξετε

Η στέβια κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια και έχει μπει για τα καλά σε κάθε γευστική δημιουργία. Τώρα λοιπόν θα μπει και στο κοκτέιλ και θα γίνει η τέλεια επιλογή για όσους αναζητούν μια πιο υγιεινή εναλλακτική, είτε για λόγους υγείας, είτε για λόγους εμφάνισης.

Το mojito είναι το πιο κλασικό κοκτέιλ του καλοκαιριού. Είτε το απόγευμα στην παραλία είτε το βράδυ με καλή παρέα, είναι πάντα η ώρα για ένα δροσιστικό mojito.

Τι συμβαίνει όμως όταν κάποιος, ναι μεν θέλει να αποφύγει τη ζάχαρη γιατί ακολουθεί μία υγιεινή διατροφή ή γιατί πάσχει από Διαβήτη, αλλά δε θέλει να κάνει εκπτώσεις στη γεύση;

Η μία εκδοχή θα ήταν να φτιάξει το ποτό του, ακολουθώντας όλα τα βήματα εκτός από την προσθήκη ζάχαρης. Σε αυτή την περίπτωση όμως, το ρούμι θα «βάραινε» το κοκτέιλ και δε θα είχε τη δροσερή γεύση που το κάνει να ξεχωρίζει. Οπότε; 

Οπότε η λύση, για ακόμα μία φορά, είναι η στέβια!

Η στέβια κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια και έχει μπει για τα καλά σε κάθε γευστική δημιουργία. Τώρα λοιπόν θα μπει και στο κοκτέιλ και θα γίνει η τέλεια επιλογή για όσους αναζητούν μια πιο υγιεινή εναλλακτική, είτε για λόγους υγείας είτε για λόγους εμφάνισης.

Σε τι διαφέρει η στέβια από τη ζάχαρη (εκτός από τη διατροφική της αξία)

Η στέβια είναι ένα υγρό γλυκαντικό εναλλακτικό της ζάχαρης. Το χαρακτηριστικό της μάλιστα είναι ότι χρειάζεται λιγότερη ποσότητα προϊόντος για τον ίδιο βαθμό γλυκύτητας που θα έδινε η ζάχαρη. Και επειδή είναι γλυκαντικό φυσικής προέλευσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ενοχές και φόβο (σε σχέση με άλλα τεχνητά γλυκαντικά).

Έτσι, για ένα κοκτέιλ, η ποσότητα της στέβια μπορεί να «πέσει» ακόμα και στο μισό – εξαρτάται φυσικά και από το αποτέλεσμα που θέλει να πετύχει ο καθένας – σε σχέση με αυτή της ζάχαρης!

Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε ένα ανάλαφρο mojito:

Υλικά
Δέκα (περίπου) φύλλα δυόσμου (μια χούφτα)
1/2 λάιμ κομμένο σε 2 φέτες
1 – 2 σταγόνες Slim Fix
45 – 60 ml λευκό ρούμι (1 1/2 – 2 σφηνάκια)
Σόδα ή ανθρακούχο νερό
Πάγος
Επιπλέον δυόσμο και λάιμ για το σερβίρισμα

Οδηγίες
Στο κάτω μέρος ενός ψηλού ποτηριού (ή ενός σέικερ για κοκτέιλ) ανακατέψτε το λάιμ, τον δυόσμο και τη στέβια (αν διαθέτετε γουδοχέρι, πατήστε τα με αυτό, για να βγάλουν καλύτερα τα αρώματά τους). Προσθέστε το ρούμι και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ποτήρι γεμάτο πάγο και συμπληρώστε με σόδα. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον φύλλα δυόσμου και λάιμ για ντεκόρ. Ανακατέψτε καλά. Στην υγειά σας (κυριολεκτικά!) και απολαύστε… χωρίς ενοχές!

*Μη διστάσετε να «παίξετε» με τις αναλογίες: Λίγο περισσότερο χυμό λάιμ; Ίσως λίγο περισσότερο ρούμι… μπορεί! Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φρούτα (ίσως μούρα) στο μείγμα, ανακατεύοντάς τα μαζί με το λάιμ, τον δυόσμο και τη στέβια.

Διαβάστε επίσης: Στέβια και εγκυμοσύνη: Είναι ασφαλής η κατανάλωσή της;

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Διαβητικό πόδι: Ποιες είναι οι εξετάσεις που μπορούν να το προλάβουν – Τι να προσέχετε
Περισσότερα

Διαβητικό πόδι και πρόληψη – τι να προσέχετε

Σωστή ρύθμιση, στοχευμένες εξετάσεις και καθημερινή φροντίδα, ο κίνδυνος για εμφάνιση επιπλοκών στα πόδια (Διαβητικό πόδι) μπορεί να…