Ζωή χωρίς σωληνώσεις: Podαρε στην ελευθερία

Ανακάλυψε το μέλλον της διαχείρισης του διαβήτη, εξερευνώντας τα οφέλη του συστήματος χορήγησης ινσουλίνης Omnipod DASH®

Η διαχείριση του διαβήτη μπορεί να είναι μια προκλητική και περίπλοκη εργασία. Η συνεχής παρακολούθηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, οι αυστηροί διατροφικοί περιορισμοί και οι πολλαπλές ημερήσιες ενέσεις είναι μερικά μόνο από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν διαβήτη. Ωστόσο, με τις εξελίξεις στην τεχνολογία και την καινοτομία, η διαχείριση του διαβήτη έχει γίνει ευκολότερη και πιο βολική. Μια τέτοια καινοτομία είναι το Ολοκληρωμένο Σύστημα Χορήγησης Ινσουλίνης Omnipod DASH®, μια επαναστατική συσκευή που υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τον διαβήτη.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε το μέλλον της διαχείρισης του διαβήτη εμβαθύνοντας στα πολυάριθμα οφέλη του ολοκληρωμένου συστήματος Χορήγησης Ινσουλίνης Omnipod DASH®. Αυτή η μικρή συσκευή χωρίς σωληνώσεις προσφέρει διακριτική και χωρίς προβλήματα παροχή ινσουλίνης, εξαλείφοντας την ανάγκη για ενέσεις και παρέχοντας μεγαλύτερη ευελιξία σε άτομα με διαβήτη. Θα συζητήσουμε πώς λειτουργεί, τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματά του και πώς μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων που ζουν με διαβήτη.

Εάν εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο παλεύει με τη διαχείριση του διαβήτη, ελάτε μαζί μας καθώς ανακαλύπτουμε το μέλλον της φροντίδας του διαβήτη με το ολοκληρωμένο σύστημα χορήγησης ινσουλίνης Omnipod DASH®. Πείτε αντίο στις επώδυνες ενέσεις και καλωσορίστε έναν πιο βολικό και αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης του διαβήτη.

Παραδοσιακές μέθοδοι χορήγησης ινσουλίνης

Για πολλά χρόνια, τα άτομα με διαβήτη βασίζονται σε παραδοσιακές μεθόδους χορήγησης ινσουλίνης, όπως σύριγγες και στυλό ινσουλίνης. Αυτές οι μέθοδοι απαιτούν χειροκίνητες ενέσεις, οι οποίες μπορεί να είναι επώδυνες και άβολες. Επιπλέον, προσφέρουν περιορισμένη ευελιξία και ενδέχεται να μην παρέχουν ακριβή δοσολογία.

Το ολοκληρωμένο σύστημα χορήγησης ινσουλίνης Omnipod DASH® προσφέρει έναν νέο και βελτιωμένο τρόπο παροχής ινσουλίνης. Αυτή η μικρή συσκευή χωρίς σωλήνα φοριέται στο σώμα και παρέχει ινσουλίνη μέσω ενός μικρού σωληνίσκου που εισάγεται κάτω από το δέρμα. Αυτή η μικρή συσκευή χωρίς σωληνώσεις φοριέται στο σώμα και παρέχει ινσουλίνη μέσω μίας μικρής κάνουλας  που εισάγεται κάτω από το δέρμα

Οφέλη από τη χρήση του ολοκληρωμένου συστήματος χορήγησης ινσουλίνης Omnipod DASH®

Το ολοκληρωμένο σύστημα χορήγησης ινσουλίνης Omnipod DASH® προσφέρει μια σειρά από οφέλη για άτομα με διαβήτη. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα είναι η ευκολία που παρέχει. Με το σύστημα αυτό, δεν χρειάζεται να μεταφέρετε σύριγγες ή στυλό ινσουλίνης (εκτός αν ταξιδεύετε όπου εκεί πρέπει πάντα να έχετε μαζί σας το κιτ επείγουσας ανάγκης), καθιστώντας ευκολότερη τη διαχείριση του διαβήτη εν κινήσει. Η συσκευή είναι επίσης αδιάβροχη*, επιτρέποντας στα άτομα να κάνουν ντους, να κολυμπούν και να συμμετέχουν σε άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες χωρίς να ανησυχούν ότι θα καταστρέψουν τη συσκευή.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η ευελιξία του. Η συσκευή μπορεί να φορεθεί διακριτικά στο σώμα, κάτω από τα ρούχα και μπορεί εύκολα να κρυφτεί. Αυτό δίνει στα άτομα την ελευθερία να κάνουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες χωρίς να εφιστούν την προσοχή στη διαχείριση του διαβήτη τους. Επιπλέον, το ολοκληρωμένο σύστημα Χορήγησης Ινσουλίνης Omnipod DASH® επιτρέπει πιο ακριβή δοσολογία ινσουλίνης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Πώς λειτουργεί το ολοκληρωμένο σύστημα χορήγησης ινσουλίνης Omnipod DASH®

Το σύστημα αποτελείται από ένα φορητό και αδιάβροχο Pod που παρέχει έως και για 72 ώρες αδιάκοπη χορήγηση ινσουλίνης, σε συνδυασμό με τον Προσωπικό Διαχειριστή Διαβήτη Omnipod DASH® (PDM), που φέρει μια εύχρηστη οθόνη αφής και συνδέεται μέσω Bluetooth® με το Pod. Το pod είναι μια μικρή, ελαφριά συσκευή που προσκολλάται στο σώμα και περιέχει τη δεξαμενή ινσουλίνης, την κάνουλα και τον μηχανισμό εισαγωγής. Το PDM είναι μια φορητή συσκευή που επικοινωνεί ασύρματα με το pod και επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν την παροχή ινσουλίνης.

Ελευθερία με τις 3 απλές κινήσεις

Κίνηση 1η – Γεμίστε το Pod: Το Pod προγραμματίζεται αυτόματα και εκτελεί μια σειρά ελέγχων ασφαλείας για να προετοιμαστεί για τη χορήγηση ινσουλίνης.

Κίνηση 2η – Εφαρμόστε το Pod: Τοποθετήστε το Pod σας σε οποιοδήποτε σημείο θα κάνατε ένεση.

Κίνηση 3η – Πατήστε «Start»: Η κάνουλα εισέρχεται αυτόματα και η παροχή της ινσουλίνης ξεκινά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ελευθερία που δεν σκαλώνει πουθενά

Το PDM συνδέεται ασύρματα με το Pod, επιτρέποντας στον χρήστη να κάνει προσαρμογές από απόσταση στη δόση της ινσουλίνης, ενώ το Pod φοριέται σε σημείο που δεν φαίνεται και δεν και απαιτεί καλωδίωση. Η αδιάβροχη αντλία ινσουλίνης χωρίς σωληνώσεις μπορεί να φορεθεί σχεδόν οπουδήποτε ο χρήστης θα έκανε ένεση ινσουλίνης. Ένας σχεδόν ανώδυνος σωληνίσκος εισάγεται αυτόματα μόλις το Pod τοποθετηθεί στο δέρμα και η παροχή ινσουλίνης ελέγχεται ασύρματα από τον PDM (διαχειριστή) που είναι αρκετά μικρός για να αποθηκευτεί σε τσέπη, σακίδιο ή τσάντα. Τώρα μπορείτε να έχετε όλα τα οφέλη της χρήσης Αντλίας Ινσουλίνης χωρίς να φαίνεται και χωρίς την καλωδίωση που μπορεί να σκαλώνει μόνη της οπουδήποτε δημιουργώντας ανησυχία ή προβλήματα.

Προσωπικές ιστορίες ατόμων που χρησιμοποιούν το ολοκληρωμένο σύστημα Χορήγησης Ινσουλίνης Omnipod DASH®

Η Βασιλική Γούλα, Πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ, έχει δηλώσει σε συνέντευξή της στο glykouli: «Θα αναφερθώ στην patch αντλία, όπου για μένα ήταν κάτι μαγικό. Φορώντας αντλία 20 χρόνια, με όλα τα αξεσουάρ και τα σωληνάκια, όταν είδα ότι ήρθε στην Ελλάδα μία αντλία που σου χαρίζει ανεξαρτησία κινήσεων χωρίς πολλά αναλώσιμα και πολύ πιο μικρή σε μέγεθος ενθουσιάστηκα. Από την πρώτη κιόλας τοποθέτηση ένιωθα διαφορετικά και φυσικά ένα αίσθημα ελευθερίας».

Δέσποινα Τζιώρα-Κωνσταντουλάκη μαμά του 7χρονου Ηλία Κωνσταντουλάκη επισήμανε σε αντίστοιχη συνέντευξη: «Η αλλαγή στο ολοκληρωμένο σύστημα Χορήγησης Ινσουλίνης Omnipod DASH ήταν μια φοβερή επιλογή! Ούτε εμείς δεν το πιστεύαμε στην αρχή ότι θα μπορούμε μέσα από ένα κινητό να χορηγούμε ινσουλίνη στο παιδί μας χωρίς να καταλαβαίνει το παραμικρό, ότι θα βγάζει αυτόματα τη δόση της ινσουλίνης όταν εγώ θα δηλώνω τι υδατάνθρακες θα φάει! Ήταν εκπληκτικό!»

Σε ερώτηση στην 10χρονη Μαρία Φαρμάκη και τη μαμά της κυρίας Ελένης Λαδά στο «πόσο έχει αλλάξει και βελτιωθεί η καθημερινότητα η δική σας και της Μαρίας με τα Dexcom και Omnipod dash;» ή απάντησή του ήταν η εξής: «Έχει αλλάξει πάρα πολύ! Το παιδί νιώθει πλέον ελεύθερο. Και έχει βελτιωθεί σημαντικά και η δική μας καθημερινότητα επειδή νιώθουμε σιγουριά».

Σύγκριση της αντλίας ινσουλίνης Omnipod με άλλες μεθόδους χορήγησης ινσουλίνης

Ενώ η αντλία ινσουλίνης Omnipod προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, είναι σημαντικό να εξετάσετε πώς συγκρίνεται με άλλες μεθόδους χορήγησης ινσουλίνης. Οι παραδοσιακές μέθοδοι, όπως οι σύριγγες και οι πένες ινσουλίνης, αποτελούν το πρότυπο εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ευρέως διαθέσιμα και γνωστά στους επαγγελματίες υγείας. Ωστόσο, απαιτούν χειροκίνητες ενέσεις και ενδέχεται να μην παρέχουν ακριβή δοσολογία. Η αντλία ινσουλίνης Omnipod, από την άλλη πλευρά, προσφέρει έναν πιο βολικό και ακριβή τρόπο παροχής ινσουλίνης.

Μια άλλη εναλλακτική λύση που πρέπει να εξετάσετε είναι οι αντλίες ινσουλίνης που χρησιμοποιούν σωληνώσεις Αυτές οι αντλίες είναι παρόμοιες με την αντλία ινσουλίνης Omnipod αλλά απαιτούν τη χρήση σωλήνωσης για τη σύνδεση της αντλίας με τον σωληνίσκο. Ενώ οι αντλίες σωλήνωσης έχουν τα πλεονεκτήματά τους, όπως μεγαλύτερες δεξαμενές ινσουλίνης και πιο προηγμένα χαρακτηριστικά, μπορεί να είναι δυσκίνητες και μπορεί να περιορίσουν την κίνηση. Η αντλία ινσουλίνης Omnipod, με τον σχεδιασμό χωρίς σωλήνα, προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία και ευελιξία.

Ελευθερία και στη συνταγογράφηση

Tο ολοκληρωμένο σύστημα χορήγησης ινσουλίνης Omnipod DASH® αποζημιώνεται και από τον ΕΟΠΥΥ και δεν δημιουργεί καμία δέσμευση 5ετίας, όπως συμβαίνει με τις παραδοσιακές αντλίες με σωλήνωση, και ούτε «μπλοκάρει» το ΑΜΚΑ αφού το κάθε Pod αποτελεί από μόνο του αναλώσιμο είδος. Πλήρης ελευθερία επιλογής λοιπόν χωρίς καμία δέσμευση παραμονής στο σύστημα! Τώρα είναι ακόμα πιο εύκολο μάλιστα το να το δοκιμάσετε, συμπληρώνοντας μια απλή φόρμα.

*Το Pod έχει βαθμολογία αδιαβροχότητας IP28 για έως και 7,6 μέτρα για 60 λεπτά. Το PDM δεν είναι αδιάβροχο.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα