Dexcom One+: Μια καινοτομία που αλλάζει τη διαχείριση του διαβήτη στα παιδιά

Η διαχείριση του διαβήτη στα παιδιά γίνεται πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική από ποτέ

Η διαχείριση του διαβήτη μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο, ειδικά για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Η συνεχής παρακολούθηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, τα συχνά τσιμπήματα των δακτύλων και το άγχος που σχετίζεται με απρόβλεπτες αιχμές γλυκόζης μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την καθημερινή ζωή. Εισαγάγετε το Dexcom One+, μια επαναστατική καινοτομία που μεταμορφώνει τη διαχείριση του διαβήτη για μικρούς ασθενείς και προσφέρει νέα ηρεμία στους γονείς.

Τα συστήματα CGM της Dexcom ενδείκνυνται για όλα τα άτομα με διαβήτη, από 2 ετών και άνω, προσφέροντας μια συνεχή ενημέρωση για τα επίπεδα γλυκόζης του παιδιού σας ξεκινώντας από μικρή ηλικία, ώστε να μπορείτε και οι δύο να ζείτε τη ζωή σας με τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση κι ευκολία.

Η χρήση του CGM καλό θα είναι να ξεκινά σε όλα τα παιδιά, τους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες με διαβήτη τύπου 1 το συντομότερο δυνατό μετά τη διάγνωση.5 Τα δεδομένα του CGM μπορούν να ωφελήσουν ιδιαίτερα τα παιδιά που δεν μπορούν να εκφράσουν συμπτώματα υπογλυκαιμίας ή υπεργλυκαιμίας και εκείνα με υπογλυκαιμική άγνοια.5

Τι είναι το Dexcom One+;

Το Dexcom One+ είναι η πιο πρόσφατη εξέλιξη στην τεχνολογία συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης (CGM). Βασιζόμενο στην επιτυχία των προκατόχων του, το Dexcom One+ προσφέρει μια πιο απρόσκοπτη, ακριβή και φιλική προς το χρήστη εμπειρία ειδικά σχεδιασμένη για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών με διαβήτη. Αυτή η συσκευή τελευταίας τεχνολογίας παρακολουθεί συνεχώς τα επίπεδα γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας ζωτικής σημασίας δεδομένα για την αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης.

Τι προσφέρει με λίγα λόγια

Ως πρωτοπόρος και ηγέτης στον τομέα του rtCGM, στόχος της Dexcom είναι να απλοποιήσει και να βελτιώσει τη διαχείριση του διαβήτη για κάθε πιθανό άτομο με διαβήτη.

Μετρήσεις γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο: Χωρίς μετρήσεις δακτύλων,* χωρίς σκανάρισμα ποτέ!

Εξαιρετική ακρίβεια‡,6: Καλύτερα τεκμηριωμένες αποφάσεις θεραπείας.

Διαισθητικές λειτουργίες: Προσαρμόσιμες ειδοποιήσεις που σας ενημερώνουν για τις υψηλές και χαμηλές.

Αποδεδειγμένα αποτελέσματα: Μείωση της HbA1C και βελτίωση του χρόνου εντός του εύρους.§,2-4,8

Βασικά χαρακτηριστικά του Dexcom One+

Παρακολούθηση γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο

Το Dexcom One+ παρέχει παρακολούθηση της γλυκόζης όλο το εικοσιτετράωρο χωρίς την ανάγκη τρυπήματος των δακτύλων. Αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για παιδιά που μπορεί να βρουν τις παραδοσιακές μεθόδους εξέτασης επεμβατικές και επώδυνες. Η συνεχής ανατροφοδότηση βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης εντός των ορίων στόχου, μειώνοντας τον κίνδυνο υπογλυκαιμίας και υπεργλυκαιμίας.

Ευελιξία, άνεση και διακριτικότητα

Ο αισθητήρας Dexcom είναι μικρός και διακριτικός και έχει διάρκεια λειτουργίας έως και 10 ημέρες. Είναι επίσης ο μόνος αισθητήρας που μπορεί να φορεθεί σε τρεις θέσεις,6,12 παρέχοντας στους γονείς ευελιξία στην επιλογή της καλύτερης θέσης για το παιδί τους. Δοκιμάστε το στους άνω γλουτούς, μια θέση ιδανική για μικρά ή πολύ μικρά παιδιά – στο πίσω μέρος του βραχίονα, μια θέση εύκολα προσβάσιμη και εξαιρετική για δραστήρια παιδιά – ή στην κοιλιακή χώρα, μια επιλογή για έξτρα διακριτικότητα.

Βελτιωμένη ακρίβεια

Η συσκευή διαθέτει βελτιωμένη τεχνολογία αισθητήρων, εξασφαλίζοντας πιο ακριβείς μετρήσεις. Η ακρίβεια είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική διαχείριση του διαβήτη, καθώς βοηθά στη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων σχετικά με τη δόση της ινσουλίνης, τη διατροφή και τα επίπεδα δραστηριότητας.

Φιλική προς τον χρήστη διεπαφή

Η εφαρμογή Dexcom One+ έχει σχεδιαστεί με μια διαισθητική, φιλική προς τα παιδιά διεπαφή που απλοποιεί την παρακολούθηση των επιπέδων γλυκόζης. Με προσαρμόσιμες ειδοποιήσεις, τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για σημαντικές αλλαγές γλυκόζης, επιτρέποντας έγκαιρες παρεμβάσεις. Το Dexcom ONE+ διαθέτει μια ενσωματωμένη λειτουργία Dexcom Share, ώστε να μπορείτε να μοιράζεστε τα δεδομένα σχετικά με τα επίπεδα γλυκόζης του παιδιού σας με έως και 10 ακόλουθους,# δίνοντάς τους έναν κύκλο υποστήριξης. Κατεβάζοντας την εφαρμογή Dexcom Follow, οι ακόλουθοι μπορούν να βλέπουν τα δεδομένα γλυκόζης από το smartphone τους, είτε μένουν στο τέλος του δρόμου είτε στην άλλη άκρη της χώρας.

Δυνατότητες απομακρυσμένης παρακολούθησης

Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του Dexcom One+ είναι η ικανότητά του να μοιράζεται δεδομένα γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο με πολλούς φροντιστές. Οι γονείς, οι σχολικές νοσοκόμες και οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες εξ αποστάσεως, παρέχοντας ένα δίχτυ ασφαλείας για το παιδί όλη την ημέρα.

Τα οφέλη για τα παιδιά και τις οικογένειες

Βελτιωμένη ποιότητα ζωής

Για τα παιδιά με διαβήτη, το Dexcom One+ αντιπροσωπεύει σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής. Με λιγότερα τρυπήματα στα δάχτυλα και πιο σταθερά επίπεδα γλυκόζης, τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε καθημερινές δραστηριότητες με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Μπορούν να συμμετάσχουν στον αθλητισμό, να παρακολουθήσουν κοινωνικές εκδηλώσεις και να επικεντρωθούν στις σπουδές τους χωρίς τη συνεχή ανησυχία για τις διακυμάνσεις της γλυκόζης.

Ενδυνάμωση της ανεξαρτησίας

Το Dexcom One+ μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την ενδυνάμωση των παιδιών να αναλάβουν τον έλεγχο της διαχείρισης του διαβήτη τους. Με δεδομένα σε πραγματικό χρόνο στα χέρια τους, τα μεγαλύτερα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν να μάθουν να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για την υγεία τους. Αυτή η αίσθηση αυτονομίας είναι ανεκτίμητη καθώς περνούν στην ενηλικίωση.

Ηρεμία για τους γονείς

Για τους γονείς, το Dexcom One+ προσφέρει απαράμιλλη ηρεμία. Η δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης επιτρέπει στους γονείς να ενημερώνονται για τα επίπεδα γλυκόζης του παιδιού τους ακόμα και όταν δεν είναι φυσικά παρόντα. Οι προσαρμόσιμες ειδοποιήσεις σημαίνουν ότι οι γονείς μπορούν να ειδοποιούνται για τυχόν πιθανά προβλήματα, επιτρέποντας την άμεση παρέμβαση και τη μείωση του άγχους που σχετίζεται με την καθημερινή διαχείριση του διαβήτη.

Ενισχυμένη υποστήριξη υγείας

Η ικανότητα της Dexcom One+ να μοιράζεται δεδομένα με παρόχους υγειονομικής περίθαλψης μεταφράζεται σε καλύτερα ενημερωμένη ιατρική καθοδήγηση. Τακτικά, ακριβή δεδομένα γλυκόζης βοηθούν τους γιατρούς να κάνουν ακριβείς προσαρμογές στα σχέδια θεραπείας, διασφαλίζοντας τη βέλτιστη διαχείριση του διαβήτη και μειώνοντας τον κίνδυνο μακροχρόνιων επιπλοκών.

Το Dexcom ONE+ είναι διαθέσιμο

Το σύστημα Συνεχούς Παρακολούθησης Γλυκόζης (CGM) σε πραγματικό χρόνο Dexcom ONE, διατίθεται προς το παρόν με ιδιωτικό κόστος και αναμένεται σύντομα η αποζημίωση του με ιατρική συνταγή, από τον ΕΟΠΥΥ και άλλους κύριους ασφαλιστικούς φορείς. Για περισσότερες πληροφορίες και για να ελέγξετε την καταλληλότητα σας για το σύστημα, επισκεφθείτε την παρακάτω ιστοσελίδα 

Μάθετε περισσότερα

Να θυμάστε

Το Dexcom One+ είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό κομμάτι τεχνολογίας, αλλάζει το παιχνίδι στη σφαίρα της διαχείρισης του διαβήτη για παιδιά. Προσφέροντας συνεχή, ακριβή και σε πραγματικό χρόνο παρακολούθηση της γλυκόζης, ανακουφίζει πολλές από τις προκλήσεις που σχετίζονται με την πάθηση. Τα παιδιά μπορούν να απολαμβάνουν μια πιο φυσιολογική, δραστήρια ζωή και οι γονείς μπορούν να νιώσουν ανακούφιση γνωρίζοντας ότι η βοήθεια υπάρχει με μόνο μια ματιά στο τηλέφωνό τους.

Καθώς το τοπίο της υγειονομικής περίθαλψης συνεχίζει να εξελίσσεται, καινοτομίες όπως το Dexcom One+ πρωτοστατούν στη βελτίωση της διαχείρισης χρόνιων ασθενειών. Για οικογένειες που ζουν με διαβήτη, αυτή η συσκευή δεν είναι απλώς ένα εργαλείο – είναι μια σανίδα σωτηρίας, κάνοντας το ταξίδι με τον διαβήτη λίγο λιγότερο τρομακτικό και πολύ πιο ελπιδοφόρο.

Παραπομπές:
* Εάν οι ειδοποιήσεις γλυκόζης και οι μετρήσεις από το Dexcom ONE+ δεν ταυτίζονται με τα συμπτώματα ή τις προσδοκίες, χρησιμοποιήστε ένα μετρητή γλυκόζης αίματος για να λάβετε αποφάσεις για τη θεραπεία του διαβήτη.
† Η έξυπνη συσκευή πωλείται χωριστά. Για μια λίστα συμβατών έξυπνων συσκευών, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα dexcom.com/compatibility.
|| Ο προαιρετικός δέκτης πωλείται ξεχωριστά.
‡ Αποτελέσματα που ελήφθησαν με τη μελέτη Dexcom G7, η οποία χρησιμοποιεί τον ίδιο εφαρμογέα και αισθητήρα (και αλγόριθμο) με το Dexcom ONE+.
§ Αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν με ένα σύστημα Dexcom CGM προηγούμενης γενιάς- παρόμοια αποτελέσματα αναμένονται με το Dexcom ONE+, δεδομένου ότι υπάρχουν παρόμοια χαρακτηριστικά και καλύτερες επιδόσεις και ευχρηστία.
¶ Το Dexcom ONE+ είναι εγκεκριμένο για χρήση στο βραχίονα και την κοιλιακή χώρα, ενώ τα παιδιά ηλικίας 2-6 ετών μπορούν επίσης να φορούν τον αισθητήρα τους στο άνω μέρος των γλουτών
# Απαιτείται ξεχωριστή εφαρμογή Follow και σύνδεση στο διαδίκτυο.
1 Dexcom Δεδομένα στο αρχείο, 2021 (Συνοπτική έκθεση HF σε Agile 5 Ιουλίου).
2 Beck RW, et al. JAMA. 2017;317(4):371-378.
3 Beck RW et al. Ann Intern Med. 2017;167(6):365-374.
4 Lind M, et al. Diabetes Care. 2021;44(1):141-149.
5 Κατευθυντήριες οδηγίες συναίνεσης για την κλινική πρακτική ISPAD, 2022.
6 Οδηγός χρήσης Dexcom ONE+, 2023.
7 Οδηγός χρήσης Dexcom ONE.
8 Welsh JB, et al.
Diabetes Therapy. 2019;10(2):751-755.
9 Polonsky WH, Fortmann AL. Diabetes Technol Ther. 2021;23(3):195-202.
10 Polonsky WH, Fortmann AL. Diabetes Sci Technol. 2022;16( 1):97-105.
11
Οδηγοί χρήσης Freestyle Libre 2, Medtronic και Senseonics.
12 Dexcom Δεδομένα στο αρχείο, 2022.
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Gestational-Diabetes-600
Περισσότερα

Τι είναι η «καμπύλη σαχκάρου»;

Η καμπύλη σακχάρου ή δοκιμασία ανοχής γλυκόζης, μετρά την ικανότητα του οργανισμού να χρησιμοποιεί τη ζάχαρη (γλυκόζη) για την παραγωγή ενέργειας. Η εξέταση αυτή γίνεται για την έγκαιρη διάγνωση του σακχαρώδη διαβήτη.