Διαβήτης και εγκυμοσύνη: το Dexcom One+ είναι ο νέος πιο πολύτιμος σας σύμμαχος

Τα οφέλη από τη χρήση του Dexcom One+ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (πριν και μετά από αυτήν)

Η διαχείριση του διαβήτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση για τη διασφάλιση της υγείας τόσο της μητέρας όσο και του εμβρύου. Με την προηγμένη τεχνολογία, τα συστήματα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης (CGM) όπως το Dexcom One+ αποδεικνύονται ανεκτίμητα εργαλεία για τη διατήρηση του βέλτιστου ελέγχου της γλυκόζης. Είτε είστε μέλλουσα μητέρα με διαβήτη Τύπου 1 ή 2, είτε μόλις σας έγινε διάγνωση διαβήτη κύησης, αφήστε τo Dexcom One+ να είναι δίπλα σας σε κάθε σας βήμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της εγκυμοσύνης σας.

Να γιατί η χρήση του Dexcom One+ μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όταν σχεδιάζετε να μείνετε έγκυος, ακόμη και μετά τον τοκετό.

Dexcom One+: Βασικά χαρακτηριστικά

Παρακολούθηση γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο: Το Dexcom One+ παρακολουθεί συνεχώς τα επίπεδα γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας άμεση ανατροφοδότηση χωρίς την ανάγκη συχνών τρυπημάτων των δακτύλων. Η τεχνολογία Dexcom CGM είναι σχεδιασμένη με σκοπό να βοηθήσει τις εγκύους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με διαβήτη κύησης, να διαχειρίζονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους σε πραγματικό χρόνο. Είναι εξαιρετικά ακριβής,¶,1,‡‡,6 αξιόπιστη και φιλική προς την γυναίκα, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για όσες διανύουν περίοδο διαβήτη κύησης. Παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και υποστήριξη βάσει δεδομένων, προσφέροντας μεγαλύτερη ψυχική ηρεμία§ κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου. To Dexcom δεσµεύεται να παρέχει στις µητέρες και τα µωρά την επίτευξη της καλύτερης δυνατής διαχείρισης της γλυκόζης για µία υγιή περίοδο εγκυµοσύνης.

Ενισχυμένη ακρίβεια: Η συσκευή διαθέτει προηγμένη τεχνολογία αισθητήρων που εξασφαλίζει ακριβείς μετρήσεις γλυκόζης. Τα συστήματα CGM, όπως η το Dexcom, παρέχουν ακριβείς μετρήσεις¶,1,‡‡,6 και είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι μειώνουν την HbA1c και αυξάνουν τον χρόνο σας εντός του εύρους.#,3 Η χρήση CGM σχετίζεται με βελτιωμένα αποτελέσματα σε νεογνά, τα οποία είναι πιθανό να αποδίδονται στον βελτιωμένο γλυκαιμικό έλεγχο της μητέρας.#,3

Φιλική προς τον χρήστη διεπαφή: Με την ενσωματωμένη λειτουργία Dexcom Share και την εφαρμογή Dexcom Follow, οι μέλλουσες μητέρες μπορούν να μοιράζονται τα δεδομένα γλυκόζης τους με έως και 10 έμπιστους ακόλουθους,** βοηθώντας τες να παραμένουν συνδεδεμένες όταν αυτό είναι πιο σημαντικό για μεγαλύτερη ψυχική ηρεμία.5

Δυνατότητες απομακρυσμένης παρακολούθησης: Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τα δεδομένα γλυκόζης τους με παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και αγαπημένα πρόσωπα σε πραγματικό χρόνο.

Οφέλη από τη χρήση του Dexcom One+ όταν σχεδιάζετε να μείνετε έγκυος και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Πριν τη σύλληψη

Το Dexcom One+ μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε τα επίπεδα γλυκόζης σας πριν από τη σύλληψη – σε αυτό το στάδιο είναι σημαντικό να στοχεύσετε σε HbA1C κάτω από 48 mmol/mol (6,5%).4 Με τις ακριβείς,¶,4,‡‡,9 μετρήσεις του σε πραγματικό χρόνο, μπορείτε να δείτε πώς προσαρμόζονται τα επίπεδα γλυκόζης σας στην αλλαγή της διατροφής και της άσκησης.

Δοκιμάστε το σετ εκκίνησης και αποκτήστε όλα όσα χρειάζεστε για έως και 30 ημέρες χρήσης.

Μάθετε περισσότερα

Επίτευξη βέλτιστου γλυκαιμικού ελέγχου

Η διατήρηση σταθερών επιπέδων γλυκόζης είναι ζωτικής σημασίας για τις γυναίκες που σχεδιάζουν να συλλάβουν. Το Dexcom One+ παρέχει τα συνεχή δεδομένα που απαιτούνται για τη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης εντός του εύρους στόχου, μειώνοντας τον κίνδυνο επιπλοκών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό βοηθά στην επίτευξη του βέλτιστου γλυκαιμικού ελέγχου πριν από την εγκυμοσύνη, κάτι που είναι απαραίτητο για μια υγιή σύλληψη.

Παρακολούθηση Υγείας πριν από τη σύλληψη

Η χρήση του Dexcom One+ επιτρέπει στις μελλοντικές μητέρες να παρακολουθούν τις τάσεις της γλυκόζης τους με την πάροδο του χρόνου. Κατανοώντας τα πρότυπα γλυκόζης τους, οι γυναίκες μπορούν να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τη διατροφή, την άσκηση και τη διαχείριση της ινσουλίνης, βελτιστοποιώντας έτσι την υγεία τους πριν από τη σύλληψη.

Οφέλη κατά την εγκυμοσύνη

Η αύξηση των ορμονών σας είναι συνηθισμένη κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και αυτό μπορεί να ρίξει τα επίπεδα γλυκόζης σας σε χαμηλά επίπεδα. Οι εξατομικευμένες ειδοποιήσεις του Dexcom One+ μπορούν να σας προειδοποιούν όταν η γλυκόζη σας είναι υψηλή ή χαμηλή – για τις απρόβλεπτες αλλαγές που μπορεί να επιφέρει η εγκυμοσύνη.

1. Μείωση των κινδύνων επιπλοκών

Η εγκυμοσύνη αλλάζει σημαντικά τον μεταβολισμό της γυναίκας, καθιστώντας τον έλεγχο της γλυκόζης πιο δύσκολο. Τα ασταθή επίπεδα γλυκόζης μπορεί να οδηγήσουν σε επιπλοκές όπως προεκλαμψία, πρόωρο τοκετό και μακροσωμία (μεγάλο σωματικό μέγεθος του μωρού). Το Dexcom One+ παρέχει ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για υπεργλυκαιμία και υπογλυκαιμία, βοηθώντας τις μέλλουσες μητέρες να διατηρήσουν σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης και να μειώσουν αυτούς τους κινδύνους.

2. Ενίσχυση Διατροφής και Διαχείρισης Ινσουλίνης

Η συνεχής ανατροφοδότηση από το Dexcom One+ επιτρέπει έγκαιρες προσαρμογές στη διατροφή και τη θεραπεία με ινσουλίνη. Οι έγκυοι μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα πώς τα διαφορετικά τρόφιμα επηρεάζουν τα επίπεδα γλυκόζης τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές και να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά τις δόσεις ινσουλίνης τους.

3. Αυξημένη ψυχική ηρεμία

Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι αγχωτική, ειδικά για τις γυναίκες με διαβήτη. Η δυνατότητα παρακολούθησης των επιπέδων γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο και λήψης ειδοποιήσεων παρέχει ηρεμία. Γνωρίζοντας ότι τα επίπεδα γλυκόζης τους είναι σταθερά βοηθά στη μείωση του άγχους, επιτρέποντας στις μέλλουσες μητέρες να επικεντρωθούν περισσότερο στην απόλαυση της εγκυμοσύνης τους.

4. Βελτιωμένη επικοινωνία με παρόχους υγειονομικής περίθαλψης

Η δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης του Dexcom One+ επιτρέπει τη συνεχή ανταλλαγή δεδομένων με μαιευτήρες και ενδοκρινολόγους. Η κάρτα Clarity στην εφαρμογή για κινητά και στον δέκτη|| συμβάλλει στην απλούστευση της διαχείρισης των δεδομένων του διαβήτη σας. Το καλύτερο απ’ όλα, αυτές οι μετρήσεις μπορούν να αποστέλλονται στον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης μέσω του Dexcom Clarity,†† και μπορείτε να συμβουλεύεστε τον πάροχο προκειμένου να αναπτύξετε ένα σχέδιο για την περίπτωση που ανεβείτε σε υψηλά επίπεδα. Αυτό διασφαλίζει ότι οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης έχουν τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες για να καθοδηγήσουν τις αποφάσεις θεραπείας, οδηγώντας σε εξατομικευμένη και αποτελεσματική διαχείριση του διαβήτη.

Οφέλη μετά τον τοκετό

Οι ορμόνες μετά την εγκυμοσύνη θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τα επίπεδα γλυκόζης σας. Ενώ έχετε ήδη αρκετά να σκεφτείτε, το Dexcom CGM παρέχει ευελιξία με μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο εν κινήσει και χρονική περίοδο παράτασης 12 ωρών, ώστε να μπορείτε να αλλάζετε τον αισθητήρα σας όταν σας βολεύει (και το μωρό σας).

1. Διαχείριση γλυκόζης μετά τον τοκετό

Μετά τον τοκετό, οι γυναίκες μπορεί να βιώσουν κυμαινόμενα επίπεδα γλυκόζης καθώς το σώμα τους προσαρμόζεται. Το Dexcom One+ βοηθά τις νέες μητέρες να παρακολουθούν στενά αυτές τις αλλαγές, επιτρέποντας έγκαιρες προσαρμογές στη διατροφή και τη θεραπεία με ινσουλίνη κατά την περίοδο μετά τον τοκετό.

2. Υποστήριξη του Θηλασμού

Τα σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι απαραίτητα για τις θηλάζουσες μητέρες με διαβήτη. Το Dexcom One+ βοηθά στη διατήρηση αυτών των επιπέδων, υποστηρίζοντας τη συνολική υγεία της μητέρας και ενισχύοντας την ποιότητα του μητρικού γάλακτος για το μωρό.

3. Διαχείριση προτύπων ύπνου

Οι νέες μητέρες αντιμετωπίζουν συχνά ασταθή προγράμματα ύπνου, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν τον έλεγχο της γλυκόζης. Το Dexcom One+ παρέχει συνεχή παρακολούθηση, ακόμη και κατά τη διάρκεια του ύπνου, διασφαλίζοντας ότι τα επίπεδα γλυκόζης παραμένουν σταθερά παρά τα δύσκολα πρότυπα ύπνου.

4. Μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία

Η συνεχής χρήση του Dexcom One+ μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη μακροπρόθεσμη διαχείριση της γλυκόζης, μειώνοντας τον κίνδυνο επιπλοκών που σχετίζονται με τον διαβήτη αργότερα στη ζωή. Αυτό όχι μόνο ωφελεί τη μητέρα αλλά αποτελεί και ένα υγιές παράδειγμα για το παιδί.

Μάθετε περισσότερα για την κάλυψη

Το Dexcom ONE+ είναι διαθέσιμο

Το σύστημα Συνεχούς Παρακολούθησης Γλυκόζης (CGM) σε πραγματικό χρόνο Dexcom ONE, διατίθεται προς το παρόν με ιδιωτικό κόστος και αναμένεται σύντομα η αποζημίωση του με ιατρική συνταγή, από τον ΕΟΠΥΥ και άλλους κύριους ασφαλιστικούς φορείς. Για περισσότερες πληροφορίες και για να ελέγξετε την καταλληλότητα σας για το σύστημα, επισκεφθείτε την παρακάτω ιστοσελίδα 

Μάθετε περισσότερα

Να θυμάστε

Το Dexcom One+ είναι κάτι περισσότερο από μια απλή συσκευή – είναι πολύτιμος σύμμαχος για τις γυναίκες που διαχειρίζονται τον διαβήτη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη. Η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, η βελτιωμένη ακρίβεια και η φιλική προς τον χρήστη διεπαφή το καθιστούν απαραίτητο εργαλείο για τη διατήρηση του βέλτιστου ελέγχου της γλυκόζης. Είτε σχεδιάζετε να συλλάβετε, είτε περιμένετε ή διανύετε την περίοδο μετά τον τοκετό, το Dexcom One+ παρέχει τα δεδομένα και την ψυχική ηρεμία που απαιτούνται για να εξασφαλίσετε ένα υγιές και χαρούμενο ταξίδι στη μητρότητα.

Η επένδυση στο Dexcom One+ δεν είναι απλώς ένα βήμα προς την καλύτερη διαχείριση του διαβήτη, είναι μια δέσμευση για την υγεία και ευημερία τόσο της μητέρας όσο και του παιδιού. Ενδυναμώνει τις γυναίκες με τις γνώσεις και τα εργαλεία που χρειάζονται για να πλοηγηθούν στις προκλήσεις της εγκυμοσύνης και όχι μόνο με αυτοπεποίθηση και ευκολία.

Παραπομπές:
* Απαιτούνται μετρήσεις δακτύλου για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη θεραπεία του διαβήτη, εάν τα συμπτώματα ή οι προσδοκίες δεν ταιριάζουν με τις μετρήσεις.
† Το smartphone και ο προαιρετικός δέκτης πωλούνται ξεχωριστά. Για μια λίστα συμβατών συσκευών, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.dexcom.com/compatibility.
‡ Τα αποτελέσματα που προέκυψαν με μια προηγούμενη γενιά του συστήματος Dexcom CGM και είναι εφαρμόσιμα στα συστήματα Dexcom ONE και Dexcom ONE+, δεδομένου ότι διαθέτουν παρόμοια σύνολα χαρακτηριστικών και καλύτερη απόδοση και χρηστικότητα.
§ Σε σύγκριση με τη χρήση του μετρητή γλυκόζης αίματος από τον ασθενή.
|| Ο προαιρετικός δέκτης πωλείται ξεχωριστά.
¶ Μελέτη που χρησιμοποιείται με το Dexcom G7, το οποίο χρησιμοποιεί τον ίδιο αλγόριθμο και το ίδιο υλικό με το Dexcom ONE+.
# Μελέτη που πραγματοποιήθηκε με ένα CGM που δεν είναι της Dexcom.
** Απαιτείται ξεχωριστή εφαρμογή Follow και σύνδεση στο διαδίκτυο.
†† Για την αποστολή δεδομένων στο Dexcom Clarity απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο.
‡‡ Μελέτη που χρησιμοποιήθηκε με το Dexcom G6, το οποίο είναι εφαρμόσιμο στο Dexcom ONE+, δεδομένου ότι διαθέτει παρόμοια σύνολα χαρακτηριστικών και καλύτερη απόδοση και χρηστικότητα.
1 Levy, CJ "Pregnancy Outcomes and Accuracy - The AiDAPT Study and G7 Accuracy in Pregnancy" Παρουσιάστηκε στο EASD 2023.
2 Dexcom Δεδομένα στο αρχείο, 2021 (Συνοπτική έκθεση HF σε Agile 5 Ιουλίου).
3 Feig DS, et al. Lancet.2017;390(10110):2347-2359.
4 El Syed, et al. Diabetes Care 2023;46(Supplement_1):S254–S266.
5 Polonsky WH, et al. Diabetes Technol Ther. 2021;23(3):195-202.
6 Castorino K, et al. Diabetes Technol Ther. 2020;22(12):943-947.
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα