Δροσερή απόλαυση: Κρύα σούπα με αβοκάντο και αγγούρι

Για τις ζέστες του καλοκαιριού μια ιδέα που θα σε χορτάσει με υγιεινό τρόπο

Το καλοκαίρι είναι η τέλεια εποχή για να απολαύσετε δροσιστικά και ελαφριά γεύματα και ποιος καλύτερος τρόπος για να νικήσετε τη ζέστη από ένα νόστιμο μπολ με κρύα σούπα; Αυτή η σούπα αβοκάντο με παγωμένο αγγούρι δεν είναι μόνο δροσερή και καταπραϋντική, αλλά και γεμάτη με θρεπτικά συστατικά που είναι εξαιρετικά για τη διαχείριση του διαβήτη.

Συστατικά

2 μεγάλα αγγούρια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

1 ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και χωρίς κουκούτσι

1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι (με χαμηλά λιπαρά αν προτιμάτε)

1/4 φλιτζάνι φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος

1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​δυόσμο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Χυμός από 1 λάιμ

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο

1 φλιτζάνι κρύο νερό

Αλάτι και πιπέρι

Προαιρετικά: ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες και πασπαλίζετε με καβουρδισμένους ηλιόσπορους για γαρνίρισμα

Οδηγίες

Ετοιμάστε τα υλικά:

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα αγγούρια.

Καθαρίζετε και ξεφλουδίζετε το αβοκάντο.

Ψιλοκόψτε τις σκελίδες σκόρδου.

Ανακατέψτε τη σούπα:

Σε ένα μπλέντερ, συνδυάστε τα αγγούρια, το αβοκάντο, το γιαούρτι, τον άνηθο, τη μέντα, το σκόρδο, το χυμό λάιμ και το κύμινο.

Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσαρμογή συνοχής:

Προσθέστε σταδιακά κρύο νερό και ανακατέψτε μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή συνοχή. Η σούπα πρέπει να είναι λεία και κρεμώδης, όχι πολύ πηχτή ή πολύ ρευστή.

Αλατοπιπερώστε τη σούπα:

Καρυκέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας. Ανακατεύετε ξανά για καλύτερη υφή.

Παγώστε:

Βάλτε τη σούπα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν τη σερβίρετε για να βελτιώσετε τη γεύση και να βεβαιωθείτε ότι έχει κρυώσει καλά.

Σερβίρισμα:

Ρίξτε την παγωμένη σούπα σε μπολ.

Γαρνίρετε με ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες και πασπαλίζετε με καβουρδισμένους ηλιόσπορους αν θέλετε.

Προφίλ Διατροφής (ανά μερίδα)

Μέγεθος μερίδας: 1 φλιτζάνι

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 95

Υδατάνθρακες: 8 γρ

Πρωτεΐνη: 6 γρ

Λίπος: 5 γρ

Φυτικές ίνες: 3 γρ

Ζάχαρα: 4 γρ

Νάτριο: 55 mg

Γιατί αυτή η σούπα είναι καλή για άτομα με διαβήτη

Χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες: Με μόνο 8 γραμμάρια υδατανθράκων ανά μερίδα, αυτή η σούπα βοηθά στην αποτελεσματική διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αποφεύγει τις αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα που μπορεί να προκύψουν από γεύματα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

Υγιή λίπη: Το αβοκάντο παρέχει υγιή μονοακόρεστα λίπη, τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς. Αυτά τα λίπη βοηθούν επίσης στη διατήρηση σταθερών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα επιβραδύνοντας την απορρόφηση των υδατανθράκων.

Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Η σούπα περιέχει μια καλή ποσότητα διαιτητικών ινών από αγγούρια και αβοκάντο. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα επιβραδύνοντας την απορρόφηση της ζάχαρης στην κυκλοφορία του αίματος.

Πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα: Τα αγγούρια και τα αβοκάντο είναι γεμάτα με απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα. Η παρουσία της βιταμίνης Κ, της βιταμίνης C, του καλίου και του μαγνησίου προσφέρει διάφορα οφέλη για την υγεία και υποστηρίζει τη συνολική ευεξία.

Περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες: Η ενσωμάτωση γιαουρτιού όχι μόνο συμβάλλει στην κρεμώδη υφή, αλλά προσθέτει και στην περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τον κορεσμό και τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Οι πρωτεΐνες σας βοηθούν να παραμείνετε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μειώνοντας την πιθανότητα να τσιμπήσετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Ενυδατική και αναζωογονητική: Η διατήρηση της ενυδάτωσης είναι ζωτικής σημασίας και τα αγγούρια είναι κατά κύριο λόγο νερό, καθιστώντας αυτή τη σούπα μια εξαιρετική επιλογή για ενυδάτωση, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ζέστης.

Να θυμάστε

Αυτή η σούπα αβοκάντο με παγωμένο αγγούρι είναι μια απολαυστική, θρεπτική και φιλική προς τον διαβήτη επιλογή που είναι ιδανική για ένα καλοκαιρινό γεύμα. Είναι απλή στην παρασκευή του και είναι γεμάτη με συστατικά που υποστηρίζουν τη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα και τη γενική υγεία. Απολαύστε αυτό το δροσιστικό πιάτο ως ελαφρύ μεσημεριανό, ορεκτικό ή ακόμα και σνακ για να παραμείνετε δροσερό και υγιές κατά τους ζεστούς μήνες.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα