Αυτή η σαλάτα με αβοκάντο και ρεβίθια είναι ένα φρέσκο, γευστικό πιάτο που φτιάχνεται σε λίγα λεπτά. Φτιαγμένη με μόλις πέντε υλικά, είναι τόσο απλή όσο και χορταστική. Το κρεμώδες αβοκάντο ταιριάζει τέλεια με πλούσια ρεβίθια για ένα χορταστικό, φυτικό γεύμα. Χωρίς να απαιτείται μαγείρεμα και με ελάχιστη προετοιμασία, είναι ένα τέλειο γρήγορο μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.
Χρόνος Ενεργού Δραστηριότητας: 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά
Η αρχική συνταγή (1X) αποδίδει 4 μερίδες
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι
2 κονσέρβες (400 gr) ρεβίθια χωρίς προσθήκη αλατιού, ξεπλυμένα
3 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
½ μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 μεγάλα αβοκάντο, κομμένα σε κύβους

Οδηγίες
Χτυπήστε 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές της σούπας λάδι, ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα ξεπλυμένα ρεβίθια, τις κομμένες στη μέση ντομάτες, το κομμένο κρεμμύδι και το κομμένο σε κύβους αβοκάντο. Ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν.
Διατροφικές Πληροφορίες (ανά μερίδα)
Θερμίδες: 430
Λιπαρά: 23g
Υδατάνθρακες: 48g
Πρωτεΐνη: 14g