Φθινοπωρινή σαλάτα

φθινοπωρινή σαλάτα

Μια υγιεινή σαλάτα με λαχανικά και ταχίνι. Τραγανή, αναζωογονητική και έτοιμη σε 30 λεπτά!

Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 179/μερίδα
Υδατάνθρακες: 16.8 g/μερίδα
Απαιτούμενος χρόνος: 30’
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 2/5
Υλικά
½ φλυτζανιού μπρόκολο ψιλοκομμένο
1 μέτριο παντζάρι κομμένο σε στικ
1 ½ φλυτζάνι καρρότα σε στικ
½ φλυτζάνι ραπανάκια σε στικ
1 μεγάλο μήλο σε στικ
1/3 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλυτζάνι ηλιόσπορους
Για το dressing:
2 ½ κουταλάκια ταχίνι
1 κουταλάκι μηλόξυδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1-2 κουταλάκια σιρόπι σφενδάμου (ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας)
Θαλασσινό αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Νερό για αραίωση
Εκτέλεση
Κόψτε τα λαχανικά και βάλτε σε ένα μπολ.
Ανακατέψτε τα υλικά του dressing σε ένα μπολ.
Βάλτε το dressing στα λαχανικά, προσθέστε τους ηλιόσπορους και ανακατέψτε.
Αφήστε τα να παγώσουν τουλάχιστον για 1 ώρα πριν σερβίρετε.
Η σαλάτα σας είναι έτοιμη! Μπορείτε να την διατηρήσετε σκεπασμένη στο ψυγείο και να την καταναλώσετε μέσα σε 24-48 ώρες!

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα