Μια πολύ γευστική και υγιεινή σαλάτα που μπορεί να συνοδεύσει πουλερικά, κρέας, ψάρια και θαλασσινά για ένα ισορροπημένο γεύμα!
Ανά μερίδα: Θερμίδες: 216, Γ.Φ. 4.3, Πρωτεΐνες 1.6 g, Υδατάνθρακες 25.5 g, Λίπος 4.7 g (από τα οποία κορεσμένα τα 0.6 g), Ίνες 3 g
Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 6 μερίδες (μέγεθος μερίδας: περίπου ¾ φλιτζανιού)
Απαιτούμενος χρόνος: 60′
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 2/5
Υλικά
6 φλιτζάνια τριμμένο λάχανο (περίπου μισό λάχανο)
1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο (περίπου 1 μέτριο)
1 φλιτζάνι πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη (περίπου 1 μέτρια)
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι φρουκτόζη
1/2 φλιτζάνι ξύδι από λευκό κρασί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
1/2 κ.γ. σπόρους σέλινου
1/2 κ.γ. αλάτι χαμηλό σε νάτριο
Εκτέλεση
Αναμίξτε τα πρώτα 4 συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά. Αναμίξτε τη φρουκτόζη και τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μικρό μπολ και χτυπήστε τα με το σύρμα. Περιχύστε το λάχανο με το μίγμα του ξυδιού και ανακατέψτε απαλά. Σκεπάστε το και βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ο Δρ. Φαίδων Lindberg-Χατζηπαναγιώτου είναι παθολόγος-διαβητολόγος, ειδικός σε θέματα διατροφής. Ο Δρ. Λιντμπεργκ σας δίνει τις συμβουλές του και παρουσιάζει εβδομαδιαία μενού και άφθονες λαχταριστές συνταγές που θα σας πείσουν να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και να απολαύσετε καλύτερη υγεία.
Σχετικά άρθρα
Σούπα με φασόλια λευκά, μαυρομάτικα και χάντρες
Η χρήση διάφορων φασολιών δίνει σε αυτή τη σούπα μεγάλη θρεπτική αξία και συνδυασμό φυτικών πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής…
Mojito με στέβια: Το πιο must cocktail του καλοκαιριού… αλλιώς – Τι να προσέξετε
Η στέβια κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια και έχει μπει για τα καλά σε κάθε…
Σαλάτα με πορτοκάλι και αβοκάντο
Μια υπέροχη σαλάτα με λίγες θερμίδες και πολλή… γεύση! Ανά μερίδα: Θερμίδες: 95, Γ.Φ. 2.8, Πρωτεΐνες 1.5 g,…
Πουτίγκα Μόκα Σοκολάτας
Ένας ανάλαφρος συνδυασμός κακάο και καφέ που θα σας ενθουσιάσει