Το ελαιόλαδο βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη

Επιστήμονες ανακάλυψαν ουσία στο ελαιόλαδο που ενδεχομένως μπορεί να εμποδίσει τον διαβήτη, βοηθώντας τον οργανισμό να εκκρίνει περισσότερη ινσουλίνη και ανοίγοντας το δρόμο για στρατηγικές χαμηλού κόστους για την καταπολέμηση της νόσου.
Ερευνητές του Virginia Polytechnic Institute και του State University (Virginia Tech) στις ΗΠΑ, ανακάλυψαν ότι η ουσία ελευρωπαΐνη που βρίσκεται στην ελιά βοηθά τον οργανισμό να εκκρίνει περισσότερη ινσουλίνη.
 

 
Η ίδια ουσία επίσης αποτοξινώνει άλλο μόριο σηματοδότησης, την αμυλίνη, που παίζει βλαπτικό ρόλο στον διαβήτη τύπου 2. Με αυτούς τους 2 τρόπους, η ελευρωπαΐνη βοηθά στην πρόληψη εμφάνισης της νόσου, δήλωσαν ερευνητές.
Ο Bin Xu, δήλωσε ότι η έρευνα παρέχει νέα στοιχεία για την ερώτηση σχετικά με το γιατί η ελιά μπορεί να έχει αντιδιαβητικές ιδιότητες.
Η ανακάλυψη θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση της κατανόησης της επιστημονικής βάσης των οφελών που έχουν στην υγεία τα προϊόντα ελιάς και στην ανάπτυξη νέων διατροφικών στρατηγικών για την καταπολέμηση της νόσου.

Πηγή iatronet.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
eat-a-high-fibre-diet
Περισσότερα

Φυτικές ίνες και προστασία ενάντια στο Σακχαρώδη Διαβήτη

Η δράση τους αφορά κυρίως την επιβράδυνση της πέψης και απορρόφησης των υδατανθράκων του γεύματος εμποδίζοντας έτσι την απότομη αύξηση του σακχάρου του αίματος και κρατώντας σταθερά τα επίπεδα του για περισσότερη ώρα.

CtBP2: Ερευνητές διευκρινίζουν τους μηχανισμούς γήρανσης και εντοπίζουν έναν βιοδείκτη για τη γήρανση και τη συνολική κατάσταση της υγείας
Περισσότερα

CtBP2: Ερευνητές διευκρινίζουν τους μηχανισμούς γήρανσης και εντοπίζουν έναν βιοδείκτη για τη γήρανση και τη συνολική κατάσταση της υγείας

Διαπιστώθηκε ότι οι διαβητικοί ασθενείς με προχωρημένες επιπλοκές εμφάνισαν χαμηλότερα επίπεδα CtBP2 στο αίμα
νερό
Περισσότερα

Πιείτε νερό και προλάβετε τον διαβήτη, συστήνουν Γάλλοι ερευνητές

Οι άνθρωποι που πίνουν λιγότερα από δύο ποτήρια νερό την ημέρα, είναι πιθανότερο να έχουν υψηλές τιμές σακχάρου του αίματος, σύμφωνα με νέα γαλλική έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο Diabetes Care.