Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 102 θερμίδες, 1 γρ. λίπος, 18,6 γρ. υδατανθράκων, 6,8 γρ. πρωτεΐνη.
ΥΛΙΚΑ
- 1.200 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
- 270 γρ. πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 2 καρότα, κομμένα στη μέση και σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 στικ κανέλας
- 1 στικ σέλερι, κομμένο σε ροδέλες
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 lt ζωμό λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κουνουπίδι και το σοτάρουμε για περίπου 1-2 λεπτά.
- Έπειτα, προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα καρότα, το κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο, ανακατεύουμε ξανά και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Κατόπιν, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε εκ νέου και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
- Ύστερα, αδειάζουμε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών, την ντομάτα κονκασέ, τα φύλλα δάφνης, το στικ κανέλας, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε το κουνουπίδι γιαχνί ζεστό.
Πηγή: giorgostsoulis.com