Κουνουπίδι γιαχνί

Κουνουπίδι γιαχνί
Κουνουπίδι γιαχνί

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 102 θερμίδες, 1 γρ. λίπος, 18,6 γρ. υδατανθράκων, 6,8 γρ. πρωτεΐνη.
ΥΛΙΚΑ

  • 1.200 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 270 γρ. πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 2 καρότα, κομμένα στη μέση και σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 στικ σέλερι, κομμένο σε ροδέλες
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 lt ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κουνουπίδι και το σοτάρουμε για περίπου 1-2 λεπτά.
  2. Έπειτα, προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα καρότα, το κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο, ανακατεύουμε ξανά και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  4. Κατόπιν, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε εκ νέου και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Ύστερα, αδειάζουμε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών, την ντομάτα κονκασέ, τα φύλλα δάφνης, το στικ κανέλας, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  6. Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε το κουνουπίδι γιαχνί ζεστό.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα