Εταιρία κατασκευάζει «έξυπνο» ρολόι που θα μετράει το σάκχαρο χωρίς να τρυπά το δέρμα

Εταιρία κατασκευάζει «έξυπνο» ρολόι που θα μετράει το σάκχαρο χωρίς να τρυπά το δέρμα
Εταιρία κατασκευάζει «έξυπνο» ρολόι που θα μετράει το σάκχαρο χωρίς να τρυπά το δέρμα

Καθώς τα «έξυπνα» ρολόγια κατακλίζουν την αγορά, ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Άμστερναμ στην Ολλανδία, λένε ότι βρίσκονται πολύ κοντά στη δημιουργία μιας πρωτότυπης συσκευής για το διαβήτη που θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε ένα τέτοιο ρολόι.
Η συσκευή αυτή ονομάζεται Afon και όταν κυκλοφορήσει στην αγορά θα αποτελεί το πρώτο μη-επεμβατικό σύστημα καταγραφής γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο που μπορεί να φορεθεί εύκολα στον καρπό.
Η κλινική έρευνα σχετικά με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, δείχνει ότι το προϊόν θα μπορούσε να είναι πολύ αποτελεσματικό, αφού θα ειδοποιεί άμεσα τους χρήστες όταν θα έχουν υψηλό ή χαμηλό σάκχαρο.
Οι ερευνητές είπαν ότι: «Κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών, αξιολογήσαμε την συσκευή Afon σχετικά με περιπτώσεις υπεργλυκαιμίας και υπογλυκαιμίας, και μας εξέπληξαν οι δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας.»
Το επόμενο βήμα είναι να συνεχίσουν με περισσότερη κλινική έρευνα, ενώ οι κατασκευαστές λένε ότι η συσκευή θα μπορούσε να είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στην αγορά του χρόνου.
Ο Sabih Chaudhry, διευθύνων σύμβουλος της Afon Technology, που έχει την έδρα της στην Ουαλία, είπε: «Η ομάδα των ειδικών που ασχολείται με την συσκευή είναι εξαιρετικοί επιστήμονες, και είμαστε περήφανοι που μαζί εργαζόμαστε για κάτι το πρωτοφανές. Οι πρόσφατες έρευνες που κάναμε έφεραν πολύ θετικά αποτελέσματα, και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα εμπλουτίσουμε την αγορά της τεχνολογίας του διαβήτη με αυτή την πρωτότυπη συσκευή.
Ο Διαβήτης μπορεί να περιορίζει πολύ τη ζωή των ανθρώπων, αλλά πιστεύουμε ότι έχουμε δημιουργήσει μια συσκευή που θα προσφέρει στους χρήστες μια αίσθηση ελευθερίας, με τη μορφή ενός ρολογιού που φοριέται στον καρπό.»
Πηγή: Diabetes.co.uk

Total
45
Shares
Σχετικά άρθρα
Με γλυκοζηλιωμένη άνω του 8 και σάκχαρο άνω των 200 mg/dL την τελευταία εβδομάδα προσδιορίζεται ο αρρύθμιστος διαβήτης
Περισσότερα

Με γλυκοζηλιωμένη άνω του 8 ή σάκχαρο άνω των 200 mg/dL την τελευταία εβδομάδα προσδιορίζεται ο αρρύθμιστος διαβήτης από το Υπουργείο Υγείας;

Κυκλοφόρησε χθες, στις 11 Μαΐου, νέο ΦΕΚ από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εσωτερικών, που προσδιορίζει ποιες…
«Με διαβήτη στα 100!»
Περισσότερα

«Με διαβήτη στα 100!»

«Είμαι 100 ετών και 26 ημερών και εδώ και 35 χρόνια ζω με το φίλο μου, το Σακχαρώδη Διαβήτη», ανέφερε η Έλεν Μαντζουράνη, κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης «Με διαβήτη στα 100».