Στις 2-5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο συνέδριο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας

Στις 2-5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο συνέδριο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας
Στις 2-5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο συνέδριο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας

Στις 2-5 Ιουνίου πραγματοποιείται το πανελλήνιο συνέδριο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα. Λόγω των περιοριστικών μέτρων, το συνέδριο θα είναι υβριδικό, θα γίνει δηλαδή με φυσική παρουσία και ηλεκτρονικά.
Ο πρόεδρος της ΕΔΕ, καθηγητής κ. Γεώργιος Δ. Δημητριάδης γράφει ότι: « Στόχος του 19ου Πανελληνίου Συνεδρίου της ΕΔΕ είναι να συνδυάσει αρμονικά τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα με την κλινική πρακτική, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί όλο το φάσμα της παθοφυσιολογίας, της πρόληψης, της θεραπείας και της παρακολούθησης του ΣΔ και των επιπλοκών του. Την υλοποίηση του στόχου αυτού θα αναλάβουν έγκριτοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές ενώ θα δοθεί, όπως πάντα, η δυνατότητα σε συναδέλφους να παρουσιάσουν δείγματα της τρέχουσας ερευνητικής τους προσπάθειας.»
Σύμφωνα με την ΕΔΕ ο διαβήτης αποτελεί μάστιγα της εποχής, με ολοένα αυξανόμενο αριθμό πασχόντων. Η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF) αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός των ατόμων με ΣΔ τύπου 2 ανέρχεται στα 425 εκατομμύρια παγκοσμίως, με τη δυσοίωνη προοπτική να αγγίξει τα 693 εκατομμύρια το 2045, με τα 2/3 των ατόμων αυτών σε παραγωγικές ηλικίες. Αυτό οφείλεται στο σύγχρονο τρόπο ζωής με την έλλειψη άσκησης, την παχυσαρκία και το χρόνιο στρες. Παράλληλα, υπάρχει μια αύξηση άνω του 3% στις διαγνώσεις Διαβήτη τύπου 1.
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η αύξηση στα ποσοστά των διαγνώσεων, δεν συνοδεύεται από αύξηση των θανάτων, χάρη, κυρίως στη βελτίωση των θεραπευτικών προσεγγίσεων και στην πρόληψη.
Για να μεταφερθείτε στο site του συνεδρίου, παρακαλούμε πατήστε εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τις Οδηγίες συγγραφής και υποβολής Περιλήψεων εργασιών παρακαλούμε πατήστε εδώ.
Πληροφορίες Εγγραφής εδώ.
Glykouli.gr

Total
11
Shares
Σχετικά άρθρα

Με ποιον τρόπο η αναπνοή «μαρτυρά» καρκίνο, διαβήτη και καρδιακά νοσήματα

Oι ιδιαίτερες οσμές στην αναπνοή ενός ατόμου μπορεί να συνδέονται με συγκεκριμένες σοβαρές ασθένειες. Για οποιαδήποτε ασθένεια υπάρχει τεστ αίματος, μπορεί να υπάρξει και αντίστοιχο τεστ αναπνοής, υποστηρίζουν επιστήμονες.