Χρήσιμες Πληροφορίες
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
Κόστος: 2/5
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι χωρίς γλουτένη
- περίπου 3 φλιτζάνια χλιαρό νερό
- 40 γραμ. φρέσκια μαγιά (χωρις γλουτενη)
- ½ κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας ξύδι
- 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Διαλύετε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι νερό και την αφήνετε 5 με 10 λεπτά περίπου.
- Ανακατεύετε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι και προσθέτετε το νερό με τη μαγιά και συνεχίζετε με το ξύδι, το λάδι και το υπόλοιπο νερό.
- Ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να είναι απαλή, βελούδινη και να μη κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζετε τη ζύμη με πετσέτα ή με μεμβράνη και την αφήνετε 45 λεπτά περίπου να φουσκώσει.
- Μετά από 45 λεπτά αλευρώνετε τα χέρια σας, ξαναζυμώνετε και πλάθετε στο σχήμα που θέλετε.
- Αλείφετε την επιφάνεια με ηλιέλαιο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170ο C και ψήνετε το ψωμί.
- Ένα κανονικό καρβέλι θέλει 50 λεπτά περίπου ενώ τα μικρότερα από 15 έως 30 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.
- Όταν ψηθεί, το τυλίγετε με καθαρή πετσέτα και αφήνετε να κρυώσει.
“Οι συνταγες είναι απο τη Κλινική διαιτολόγο- διατροφολόγο Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Παν.Αθηνών με Ειδίκευση στην τροφική αλλεργία-δυσανεξία Δρ Αιμιλία Βασιλοπούλου.”
Πηγή: glouteni.blogspot.gr