Το EOPancreas είναι η νέα τεχνολογία που συνδυάζει σύστημα συνεχούς μέτρησης γλυκόζης και αντλία ινσουλίνης

eopancreas
eopancreas
Πριν λίγο καιρό, η EOFlow, μια αναδυόμενη εταιρία παραγωγής ιατρικών μηχανημάτων με γραφεία στη Σεούλ της Νότιας Κορέας και στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, ανακοίνωσε ότι το καινούριο της σύστημα EOPancreas, έλαβε από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA)τον τίτλο της Πρωτοποριακής Συσκευής (Breakthrough Devise Designation). Το EOPancreas είναι ένα αυτοματοποιημένο σύστημα χορήγησης ινσουλίνης κλειστού βρόγχου και ο τίτλος που του δόθηκε, δίνεται από τον FDA σε εταιρίες με νέα τεχνολογία που είναι πολλά υποσχόμενη ως προς την αντιμετώπιση χρόνιων ασθενειών.   

“Ο τίτλος της Πρωτοποριακής Συσκευής θα μας βοηθήσει να θέσουμε ξεκάθαρους στόχους ως προς το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του συστήματος σε συνεργασία με τον FDA, δίνοντάς μας παράλληλα τη δυνατότητα να επιταχύνουμε τη διάθεση αυτής της σημαντικής νέας τεχνολογίας στην αγορά.” Λέει ο Luis Malave, πρόεδρος της EOFlow. 

Το EOPancreas αποτελεί έναν συνδυασμό συστήματος συνεχούς μέτρησης γλυκόζης και αντλίας ινσουλίνης και έρχεται να ανταγωνιστεί το OmniPod. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί ώστε να χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα με διαβήτη τύπου 1.  

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Το σύστημα διαθέτει μοναδικό σχεδιασμό και συνδεσιμότητα που του επιτρέπει να κάνει χρήση των αλγόριθμων που περιέχονται σε ένα ιδιωτικό ψηφιακό χώρο που ονομάζεται EOCloud και οι οποίοι επιτρέπουν σε κάθε χρήστη να να έχει προσαρμοσμένο έλεγχο του κλειστού βρόγχου. 
Σύμφωνα με τον Jesse Kim, τον διευθύνοντα σύμβουλο που είναι και ιδρυτής της εταιρίας, “Η EOFlow ιδρύθηκε για να παρέχει στο ευρύ κοινό φορητές συσκευές για τη χορήγηση φαρμάκων. Αυτό σκοπεύει να το πετύχει παρέχοντας σε ασθενείς που διαχειρίζονται χρόνιες ασθένειες “έξυπνες” συσκευές σε προσιτές τιμές. Για μας ο τίτλος της Πρωτοποριακής Συσκευής αποτελεί μια σημαντική επικύρωση του επιχειρηματικού μας μοντέλου.” 
Το σύστημα EOPancreas έχει την υποστήριξη του JDRF (του μεγαλύτερου οργανισμού που χρηματοδοτεί έρευνες σχετικά με τον διαβήτη τύπου 1), και η κατασκευή του έχει στόχο την  αντιμετώπιση των προκλήσεων που αφορούν στην διαχείριση του διαβήτη και συνεχίζουν να υφίστανται σε παγκόσμιο επίπεδο. Η μείωση των εμποδίων για τον έλεγχο της γλυκόζης σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1 είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.  
Παράλληλα με το EOCloud, αυτή τη στιγμή το σύστημα αποτελείται από τα εξής:  
Το EOPatch, μια μικρή, ελαφριά, αδιάβροχη αντλία ινσουλίνης χωρίς σωληνάκι, που τοποθετείται στο δέρμα. Το σύστημα θα διαθέτει 200 μονάδες ινσουλίνης και θα κρατάει για τρεις ημέρες
Το ADM (Advanced Diabetes Manager – Προηγμένο Σύστημα Διαχείρισης Διαβήτη) είναι ένα σύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής (σαν αυτή που διαθέτουν τα smartphones) που κάνει τη χρήση εύκολη (Android OS). Μπορεί να διατηρεί στη μνήμη 8 προγράμματα basal και 8 προκαθορισμένα προγράμματα bolus. Το ADM ελέγχει διαρκώς σημαντικά δεδομένα όπως η κατάσταση έγχυσης της ινσουλίνης, το ιστορικό και οι τάσεις της γλυκόζης του αίματος. Επιπλέον, ελέγχει το χρόνο χρήσης του αισθητήρα, την μπαταρία, και έκτακτες καταστάσεις όπως η απόφραξη, ώστε να ειδοποιεί άμεσα τον χρήστη.  

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πηγές αναφέρουν ότι “αν και δεν υπάρχουν ακόμη πολλές πληροφορίες, έχουμε ακούσει ότι η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της γλυκόζης υπάρχει ήδη στην αγορά. Συγκεκριμένα, η εταιρία έχει συνάψει συμφωνία ώστε να χρησιμοποιήσει τον αισθητήρα CT-100B της εταιρίας POCTech που έχει έδρα την Κίνα.  
Το προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2021. 
Πηγή: asweetlife.org
 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Επιστολή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ προς την Υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με διαβήτη
Περισσότερα

Επιστολή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ προς την Υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με διαβήτη

Επιστολή προς την Υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου απέστειλε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ προκειμένου να ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν…