Μια μικρή νίκη όλων μας!

Από την ημέρα που έγινε το κάλεσμα της Άτυπης Ομάδας Δράσης, το σημαντικότερο πράγμα που ανακαλύψαμε, είναι ότι όλοι μαζί έχουμε μεγαλύτερη δύναμη και αποτελεσματικότητα απ’ ότι όταν αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας ατομικά και να τα βιώνουμε προσωπικά.

Η αλληλεγγύη είναι το δυνατότερο εργαλείο μας και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μπορεί να αποτελέσουν μια πλατφόρμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Παρ’ όλο τον σύγχρονο τρόπο ζωής που πολλές φορές οδηγεί στην απομόνωση, αν τα χρησιμοποιήσουμε σωστά, ανακαλύπτουμε πως είναι ένα ισχυρό βοήθημα για να ακουστεί πιο μαζικά η φωνή μας.
Ο ΕΟΠΥΥ Καταδικάζει τα Παιδιά μας σε Μόνιμο Πόνο
Κάνοντας μια ιδέα πράξη, φέρνοντας κοντά όλα τα γκρουπ που η κοινότητα των διαβητικών έχει δημιουργήσει στα social media, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες μας και ταξινομώντας τις με προτεραιότητα, καταφέραμε να δημιουργήσουμε πολύ γρήγορα μια επιτροπή και μια ομάδα που λειτούργησε σαν γραφείο τύπου. Κινητοποίησε τα μίντια, ενίσχυσε την Ομοσπονδία και τους συλλόγους μας και έφτασε σε ένα πρώτο αποτέλεσμα για το οποίο – συγκρατημένα – σήμερα μπορούμε να χαρούμε.
Δεν έχουμε ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΟΠΥΥ  η οποία θα διευκρινίζει την ετήσια ποσότητα των αναλώσιμων και σε ποιες ομάδες διαβητικών ασθενών θα χορηγηθεί η νέα τεχνολογία μέτρησης σακχάρου. Έχουμε, όμως, τη διαβεβαίωση ότι πέρασε από το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ και πως ο καινούργιος μετρητής σακχάρου θα συμπεριληφθεί στα αναλώσιμα.
Αυτό το αναγνωρίζουμε σαν ένα πρώτο βήμα, που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε «νίκη» και το οποίο οφείλουμε σε όλους εμάς. Ωστόσο, δεν πρέπει να σταματήσουμε εδώ, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της κοινότητάς μας είναι οι ανασφάλιστοι, οι οποίοι δεν έχουν καν πρόσβαση σε αξιόπιστους μετρητές σακχάρου και αναλώσιμο υλικό.
Δυστυχώς, το να έχει κανείς ασφάλεια έχει γίνει το «υπέρτατο προνόμιο» σε αυτή την δραματική περίοδο κατάρρευσης κράτους – πρόνοιας. Είναι συγκλονιστικό, όμως, το εξής γεγονός: βιώσαμε στην πράξη, ανασφάλιστοι συμπολίτες μας, να έχουν βοηθήσει σε αυτόν τον αγώνα, ενώ οι ίδιοι δεν μπορούν να απολαύσουν στο ελάχιστο αυτή τη χαρά.

Γι αυτό διαβεβαιώνουμε πως, όλη αυτή η κίνηση που ξεκίνησε από τη συλλογική προσπάθειά της κοινότητάς μας και στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητα ζωής, δεν θα σταματήσει αν δεν μας συμπεριλάβει όλους μας.

Μια Μικρή Αρχή Μπορεί να Φέρει μια Μεγάλη Νίκη – Απολογισμός της Συνάντησης της 3ης Μαρτίου 2017
Ας αναγνωρίσουμε και ας πιστέψουμε στην δύναμή μας και στο πόσα πράγματα μπορούμε να καταφέρουμε αν είμαστε όλοι μαζί και αν ενισχύσει ο καθένας αυτή την κοινή προσπάθεια με όποιον τρόπο μπορεί. Περιμένουμε με αγωνία την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ και ελπίζουμε στους επόμενους αγώνες να δούμε και τις δύο ομοσπονδίες να αγωνίζονται για κοινό σκοπό.
Δεν θεωρούμε ότι η μικρή «νίκη» μας είναι αποτέλεσμα μιας δράσης απο μια μόνο πλευρά, αλλά είναι αυταπόδεικτα αποτέλεσμα πολλάπλων προσπαθειών απο την πλευρά του ΣΥΝΕΔ, της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, των Facebook Groups για τον Διαβήτη, την Ομάδα Εκπαίδευσης Διαβήτη του Ευαγγελισμού  και απο το Glykouli.gr!
Τέλος επιθυμούμε, να στείλουμε θερμές ευχαριστίες στον Κο Γ. Λεοντόπουλο (μέλος του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ και Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών), για την έμπρακτη υποστήριξη του.

Με Γλυκούς Χαιρετισμούς
Άτυπη Ομάδα Δράσης για τον Διαβήτη.

GlykouliGr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Sweet 16

Όταν η Katia έγινε 16 χρονών ανακάλυψε ότι έχει διαβήτη του, τύπου 1, ο πατέρας της σκηνοθέτης, περιέγραψε…