Ανακάλυψε η Dr Denise Faustman τη θεραπεία για τον Διαβήτη Τύπου 1;

διαβήτης, εμβόλιο, έρευνα, δοκιμή, glykouli

Η νέα μελέτη της Dr Faustman στο γενικό νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, έδειξε ότι ένα εμβόλιο φυματίωσης ηλικίας σχεδόν 100 ετών που λέγεται BCG, μπορεί να κρύβει ελπίδες για τη θεραπεία των ατόμων με διαβήτη τύπου 1! Το εμβόλιο bacillus Calmette-Guérin (BCG), ένα από τα παλαιότερα στον κόσμο, αναπτύχθηκε για προστασία από τη φυματίωση και για θεραπεία πρώιμου σταδίου καρκίνου της ουροδόχου κύστης.
Εδώ μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της έρευνας που είχε γίνει το 2015 και εδώ μπορείτε να δείτε πως το 2017 ξεκίνησαν επίσημα οι εμβολιασμοί
Στη μικρή δοκιμή της Dr Faustman, οι ασθενείς βελτίωσαν τα επίπεδα του σακχάρου τους προς το φυσιολογικό, και αυτά παρέμειναν σχεδόν σταθερά για 5-8 έτη.
Το Δελτίο Τύπου αναφέρει:
“3 χρόνια μετά τη χορήγηση 2 δόσεων του εμβολίου BCG με διαφορά δύο εβδομάδων, όλα τα μέλη ενήλικες με διαβήτη τύπου 1 για πολλά χρόνια έδειξαν σημαντική βελτίωση στα επίπεδα της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης τους, φέρνοντας τα σε φυσιολογικά νούμερα, κάτι που έμεινε για τα ακόλουθα 5 έτη. Η μελέτη από μια ομάδα ερευνών του γενικού νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, επίσης αναφέρει ότι το περιεχόμενο του εμβολίου BCG για τον έλεγχο του σακχάρου, φαίνεται να βασίζεται σε έναν νέο μεταβολικό μηχανισμό που αυξάνει την κυτταρική κατανάλωση γλυκόζης.
Το BCG είναι γνωστό για περισσότερο από 30 χρόνια ότι είναι υπεύθυνο για την αύξηση παραγωγής μιας κυτοκίνης που λέγεται παράγοντας νέκρωσης όγκου (TNG), που μπορεί να είναι ευεργετικό σε αυτοάνοσα νοσήματα, εξολοθρεύοντας τα αυτοαντιδραστικά Τ κύτταρα – στην περίπτωση του ΣΔ1 τα παγκρεατικά νησίδια – και προκαλώντας παραγωγή των ρυθμιστικών Τ κυττάρων (Tregs), που θα μπορούσαν να αποτρέψουν μια αυτοάνοση αντίδραση. Η ομάδα της Faustman, είχε πρωτοαναφέρει το 2001, ότι προκαλώντας την παραγωγή της TNF θα μπορούσε να θεραπεύσει τον διαβήτη τύπου 1 σε ποντίκια, αλλά δεδομένου ότι μεγάλη δόση του TNF είναι τοξική στον άνθρωπο, κλινικές δοκιμές έχουν χρησιμοποιήσει το εμβόλιο της φυματίωσης για την ικανότητά του να αυξάνει τα επίπεδα TNF με ασφάλεια.
Τα αποτελέσματα των αρχικών κλινικών δοκιμών, δημοσιεύθηκαν το 2012, αναφέροντας ότι 2 δόσεις του εμβολίου της φυματίωσης, που δίνονται με 4 εβδομάδες διαφορά, οδήγησαν σε μειώσεις των αυτοαντιδραστικών Τ κυττάρων, αύξηση στα ρυθμιστικά Τ κύτταρα και όπως φάνηκε μια παροδική αύξηση στην παραγωγή ινσουλίνης. Με το τέλος αυτής της σύντομης δοκιμασίας, διάρκειας 20 εβδομάδων, δεν υπήρχε καμία μείωση στη γλυκοζυλιωμένη. Σε επέκταση αυτής της έρευνας με μακροχρόνια παρακολούθηση, τα τωρινά αποτελέσματα είναι βασισμένα σε δεδομένα από 282 συμμετέχοντες, 52 με διαβήτη τύπου 1 που συμμετείχαν σε κλινικές δοκιμές με το εμβόλιο της φυματίωσης και 230 που έδωσαν δείγματα αίματος για μηχανιστικές μελέτες.
Ο συχνός έλεγχος των συμμετεχόντων στις κλινικές δοκιμές, έδειξε ότι τα επίπεδα γλυκοζυλιωμένης σε όσους έλαβαν το εμβόλιο BCG, έπεσαν περισσότερο από 10% μέσα σε 3 χρόνια από τη θεραπεία, και περισσότερο από 18% σε 4 χρόνια. Η μείωση αυτή διατηρήθηκε για 4 χρόνια, με τους συμμετέχοντες να έχουν μέσο όρο 6,65, κοντά στο 6,5 που θεωρείται το απαραίτητο νούμερο για τη διάγνωση διαβήτη, και χωρίς περιστατικά μεγάλης υπογλυκαιμίας. Οι συμμετέχοντες στο γκρουπ με τα ψευδοφάρμακα και στο γκρουπ που δεν έλαβαν καμία θεραπεία, έδειξαν συνεχείς αυξήσεις στα επίπεδα γλυκοζυλιωμένης την ίδια χρονική περίοδο.
Μελετώντας πώς η χορήγηση του εμβολίου BCG παράγει τα ευεργετικά της αποτελέσματ, η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ένα μηχανισμό που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στον άνθρωπο ως απάντηση στη θεραπεία με οποιοδήποτε φάρμακο – μια μετατόπιση της διαδικασίας του μεταβολισμού της γλυκόζης από οξειδωτική φωσφορυλίωση, τη πιο συνηθισμένη οδό με την οποία τα κύτταρα μετατρέπουν τη γλυκόζη σε ενέργεια, σε αερόβια γλυκόλυση, μια διαδικασία που συνεπάγεται σημαντικά μεγαλύτερη κατανάλωση γλυκόζης από τα κύτταρα. Οι ερευνητές της Dr Faustman επίσης ανακάλυψαν ότι το εμβόλιο BCG μπορεί να μειώσει τις αυξήσεις των επιπέδων σακχάρου σε ποντίκια, που προκλήθηκαν από άλλα πέρα από την αυτοάνοση επίθεση, αυξάνοντας την πιθανότητα ότι το εμβόλιο BCG μπορεί επίσης να είναι ευεργετικό ενάντια στον διαβήτη τύπου 2.
 

Πηγή: asweetlife.org
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα