Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (421γρ.) : 227 θερμίδες, 12,1 γρ. λίπος, 12,3 γρ. υδατανθράκων, 18,2 γρ. πρωτεΐνη.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 μεγάλες μελιτζάνες (περίπου 700γρ.) κομμένες σε φέτες του 1 εκατοστού
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες των 0,5 εκατοστών
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2-3 σκελίδες σκόρδο θρυμματισμένες
1 γεμάτο κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
1 κεσεδάκι 400γρ. κονκασέ
120γρ. Μοτζαρέλα μειωμένων λιπαρών, σε λεπτές φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Στο μεταξύ τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι την πιπεριά, και τσιγαρίζουμε για άλλα πέντε λεπτά. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε όσο τσιγαρίζουμε τα λαχανικά.
Αναμειγνύουμε το σκόρδο με τη ρίγανη και τα τοματάκια και τα σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Σε φόρμα ψησίματος τοποθετούμε λίγο από τη σάλτσα, και από πάνω τοποθετούμε φέτες μελιτζάνας και κολοκυθιού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να βάλουμε την τελευταία στρώση και περιχύνουμε με την τελευταία ποσότητα σάλτσας.
Από πάνω προσθέτουμε την παρμεζάνα και τέλος τις φέτες μοτσαρέλας.
Ψήνουμε στο φούρνο 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε με λίγο μαύρο πιπέρι, σαλάτα, ή ζυμαρικά.
Πηγή: diabetes.org.uk