Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (3 φλυτζάνια) : 460 θερμίδες, 22 γρ. λίπος, 40 γρ. υδατανθράκων, 29 γρ. πρωτεΐνη.
ΥΛΙΚΑ
3/4 του φλυτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμυδάκι
¼ του φλυτζανιού σος ταμάρι με μειωμένο νάτριο
1 ½ κ.σ. λάδι μιριν
1 ½ κ.σ. σκούρο σησαμέλαιο
1 κ.σ. λευκό σουσάμι
2 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
½ κ.γ. κόκκινο πιπέρι
340 γρ. ψημένη γαρίδα σε κομματάκια
2 φλυτζάνια βρασμένο καστανό ρύζι
2 κ.σ. ξύδι από ρύζι
2 φλυτζάνια κομμένα τομματίνια
2 φλυτζάνια αβοκάντο σε κύβους
¼ του φλυτζανιού ψιλοκομμένο κόλιανδρο
¼ του φλυτζανιού μαύρο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε σε μεσαίο μπολ το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη σος ταμάρι και το λάδι μιριν, το λευκό σουσάμι, το τζίντζερ και το κόκονο πιπέρι. Κρατάμε στην άκρη 2 κ.σ. της σος σε ένα μικρό μπολ. Συμπληρώνουμε τη γαρίδα.
- Ανακατεύουμε το ρύζι με το ξύδι σε μεγάλο μπολ. Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 μπολ και προσθέτουμε από πάνω ¾ του φλυτζανιού γαρίδα, ½ φλυτζάνι τοματίνια και αβοκάντο και 1 κ.σ. κόλιανδρο και μαύρο σουσάμι. Περιχύνουμε με τη σος που έχουμε κρατήσει και σερβίρουμε.
Πηγή: eatingwell.com