Ρυζόγαλο

ρυζόγαλο

Δεν χρειάζονται συστάσεις! Το παραδοσιακό ρυζόγαλο στην πιο ORAC εκδοχή του!

Χρήσιμες πληροφορίες
Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 47 % σε σχέση με την κλασική συνταγή
138 θερμίδες ανά άτομο και 24 γραμμ. υδατάνθρακες
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος: Χαμηλό κόστος
Εξοπλισμός
Μίξερ
Σουρωτήρι
Ταψί
Υλικά για 4 άτομα
• 1 βανίλια
• 130 γραμμ. ρύζι
• 1 λίτρο άπαχο γάλα
• 45 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel Green
Για το σιρόπι βερίκοκο
• 7 βερίκοκα
• 40 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel Green
• 2 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
1. Χωρίζουμε το λοβό της βανίλιας στη μέση και ξύνουμε τους σπόρους που περιέχονται στο εσωτερικό χρησιμοποιώντας τη μύτη ενός μαχαιριού, τα αφήνουμε στην άκρη. Ξεπλένουμε το ρύζι, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με κρύο νερό. Βάζουμε να πάρει μια βράση και βγάζουμε από τη φωτιά 2-3 λεπτά αφού έχει βράσει. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε πάλι.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ° C ( φυσικό αέριο σήμα 5-6 ). Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, αφήνουμε το γάλα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε σταδιακά το ρύζι, την Canderel Green και τους σπόρους βανίλιας. Ανακατεύουμε συνεχώς και βγάζουμε από τη φωτιά μόλις βράσει το γάλα. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί. Ψήνουμε και μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά. Τα υγρά δεν πρέπει να απορροφηθούν εντελώς.
3. Προετοιμάζουμε το σιρόπι βερίκοκο: Πλένουμε και κόβουμε τα βερίκοκα στη μέση. Αφαιρούμε το κουκούτσι και τα κόβουμε σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε την Canderel Green, το νερό και τα βερίκοκα. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά αφότου βράσει. Αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε.
4. Σερβίρουμε το ρυζόγαλο διακοσμημένο με βανίλια και βερίκοκα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Το ρυζόγαλο δρα εξαιρετικά υποστηρικτικά για τον μυϊκό και τον νευρικό ιστό λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Επίσης, είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου και βιταμίνης D συντελώντας έτσι στην καλύτερη δομή και πυκνότητα των οστών. Το σιρόπι βερίκοκο ενισχύει την αντιοξειδωτική απόδοση της συνταγής και ενισχύσει την υγεία της επιδερμίδας, των μαλλιών και των ματιών.
ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 2.059 (In Vitro Μέτρηση)

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα