Νέες "έξυπνες" πένες ινσουλίνης το 2020 από τη Novo Nordisk σε συνεργασία με τη Medtronic

To Novo Pen 6 σε συνεργασία Novo Nordisk και Medtronic
To Novo Pen 6 σε συνεργασία Novo Nordisk και Medtronic

Σε σύμφωνο συνεργασίας για την ενσωμάτωση δεδομένων σε ασθενείς με διαβήτη στις «έξυπνες» πένες νέας γενιάς, που αναμένονται το 2020, προχώρησε η φαρμακευτική επιχείρηση Novo Nordisk με την μεγαλύτερη εταιρεία ιατρικών συσκευών στον κόσμο, την Medtronic.
Στόχος των δύο εταιρειών, Medtronic και Novo Nordisk, είναι η ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των συσκευών παρακολούθησης γλυκόζης και των πενών ινσουλίνης.
«Εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν με διαβήτη χρειάζεται να ελέγχουν τα επίπεδα του σακχάρου τους καθημερινά», δηλώνει η Camilla Sylvest, εκτελεστικός αντιπρόεδρος εμπορικής στρατηγικής και εταιρικών υποθέσεων στην Novo Nordisk.
Εκτιμάται ότι οι άνθρωποι «δαπανούν» -κατά μέσο όρο- μία ώρα την ημέρα για τη διαχείριση της ασθένειας τους.
«Προκειμένου να διευκολύνουμε τη διαχείριση του διαβήτη, συνεργαζόμαστε με τη Medtronic. Την μεγαλύτερη εταιρεία ιατρικών συσκευών στον κόσμο» σημειώνει η ίδια.

Ανταλλαγή δεδομένων

Η Novo Nordisk σχεδιάζει να ξεκινήσει τη διάθεση των «έξυπνων» πενών ινσουλίνης – του NovoPen 6 και NovoPen Echo Plus– από την ερχόμενη χρονιά. Ταυτόχρονα, το σύστημα Guardian Connect της Medtronic θα ενσωματώνει τα δεδομένα από τις «έξυπνες» πένες.
«Διακρίνουμε απίστευτη δυναμική για τους ασθενείς που ζουν με διαβήτη, από τον συνδυασμό μιας σειράς δεδομένων. Τους βοηθούν να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις σχετικά με τη διαχείριση των επιπέδων γλυκόζης», δήλωσε ο κ. Alejandro Galindo, πρόεδρος του τμήματος Intensive Insulin Management της Medtronic.
«Η συμφωνία με την Novo Nordisk, θα διευκολύνει την ανταλλαγή δύο σημαντικών πτυχών. Συνδέει τις συσκευές μετρήσεων γλυκόζης με την συνιστώμενη τη δοσολογία ινσουλίνης», τόνισε ο κ. Galindo και συνέχισε, «Μέσα από αυτή τη συμφωνία, η Medtronic μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τις αναλύσεις των μετρήσεων. Να παρέχει σημαντικές πληροφορίες που θα διευκολύνουν του ασθενείς με διαβήτη».
Ταυτόχρονα, με την ανταλλαγή των δεδομένων οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης θα μπορούν να έχουν καλύτερη εικόνα για την υγεία των ασθενών. Μέσω της ψηφιακής ανταλλαγής δεδομένων θα μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τα επίπεδα σακχάρου.

 Πηγές: Healthpharma.gr, Fierce Biotech

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα

Ομαδική Ψυχολογική Παρέμβαση σε Ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1

Το παρόν βιβλίο παρουσιάζει και προτείνει το Συνδυαστικό Μοντέλο Ομαδικής Παρέμβασης (Conjunctive Group Therapy), σε ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 (ΣΔ1), το οποίο προέκυψε ως αποτέλεσμα πολυετούς εμπειρίας και γνώσης στη νόσο του ΣΔ1, σε νοσοκομειακό πλαίσιο παροχής υπηρεσιών υγείας.