Την επανασύσταση του Ελληνικού Κέντρου Διαβήτη ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας Την επανασύσταση του Ελληνικού Κέντρου Διαβήτη ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας
Μια είδηση που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες έδωσε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του. Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε... Την επανασύσταση του Ελληνικού Κέντρου Διαβήτη ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Μια είδηση που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες έδωσε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του.

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι επανασυστήνεται το Ελληνικό Κέντρο Διαβήτη, το οποίο θα συντονίζει δράσεις για την πρόληψη της «ασθένειας» αυτής, που ταλαιπωρεί τις τελευταίες δεκαετίες τις Δυτικές κοινωνίες.

Η έλλειψη ενημέρωσης, η παχυσαρκία, η έλλειψη άσκησης των ανθρώπων είναι από τις βασικές αιτίες του διαβήτη τύπου Β.

Το Ελληνικό Κέντρο Διαβήτη θα προχωρήσει σε συντονισμό διαφόρων πρωτοβουλιών προκειμένου να υπάρχει ουσιαστική πρόληψη.

Συγκεκριμένα όπως είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας:

«Ο διαβήτης είναι νόσος ευρέως διαδεδομένη, υπάρχουν άνθρωποι με προδιάθεση και δεν το ξέρουν, και αυτό καθιστά αναγκαία τη σύσταση εθνικού κέντρου διαβήτη, ώστε να υπάρχει τρόπος θεσμικά να ενημερώνονται οι πολίτες».

Πηγή: healthview.gr

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares