Η ΕΣΑΜΕΑ αποκτά δική της διαδικτυακή εκπομπή!

Η ΕΣΑΜΕΑ αποκτά δική της διαδικτυακή εκπομπή!
Η ΕΣΑΜΕΑ αποκτά δική της διαδικτυακή εκπομπή!

Χθες προβλήθηκε η πρώτη διαδικτυακή εκπομπή της ΕΣΑΜΕΑ, η νέα δράση της Συνομοσπονδίας που έχει ως στόχο να προβάλει σε όλη την χώρα τα θέματα με τα οποία ασχολείται η ίδια, οι εθνικές της Οργανώσεις και οι Περιφερειακές της Ομοσπονδίες.
Πρόκειται για 20λεπτες εκπομπές που θα μεταδίδονται δύο φορές το μήνα στο κανάλι της ΕΣΑΜΕΑ στο Youtube, από τον δημοσιογράφο Νίκο Υποφάντη, ενώ θα υπάρχει παράλληλα διερμηνεία στη νοηματική από την Νεφέλη Ράντου αλλά θα υπάρχουν και υπότιτλοι. Η εκπομπή θα προωθηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
Έχουμε μιλήσει στο παρελθόν για το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει προβολή μιας κοινότητας ώστε να υπάρχει και ευαισθητοποίηση από τον κόσμο αλλά και από μέρους της πολιτείας σχετικά με τα θέματα που η συγκεκριμένη κοινότητα αντιμετωπίζει.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Συνομοσπονδίας:

«Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.», η πρώτη διαδικτυακή εκπομπή, είναι στον αέρα!

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) με χαρά ανακοινώνει την πρώτη διαδικτυακή εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» που προβάλλεται στο κανάλι της στο YouTube ESAmeAGr.
Αυτή η νέα προσπάθεια της Ε.Σ.Α.μεΑ. εντάσσεται στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που αποδεδειγμένα ακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια ως Οργάνωση, καθώς και στην προσπάθεια να φτάσει κοντά σε κάθε άτομο με αναπηρία και χρόνια πάθηση, στις οικογένειές τους αλλά και σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να μάθει για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Πρόκειται για 20λεπτη εκπομπή που θα προβάλλεται 2 φορές τον μήνα, θα παρουσιάζει τα θέματα με τα οποία ασχολείται η Ε.Σ.Α.μεΑ., οι εθνικές της Οργανώσεις και οι Περιφερειακές της Ομοσπονδίες. Ο σχεδιασμός είναι να φτάσουν τα μηνύματα του αναπηρικού κινήματος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και να αναδειχθούν ζητήματα και προβληματισμοί από όλη τη χώρα, μέσω διαδικτυακών τηλεοπτικών συνδέσεων.
Την παρουσίαση της εκπομπής πραγματοποιεί ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης ενώ τη διερμηνεία στη Νοηματική η Νεφέλη Ράντου. Στο πλαίσιο της προσβασιμότητας η εκπομπή προσφέρεται και με ελληνικούς υπότιτλους. Θα προβάλλεται στο κανάλι της Ε.Σ.Α.μεΑ. στο youtube, θα παρουσιάζεται στα κοινωνικά δίκτυα της Ε.Σ.Α.μεΑ. και θα προωθηθεί και σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στην επικράτεια.
Για αυτή την πρωτοβουλία, ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης δήλωσε: «Είναι γνωστό ότι η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει πρωτοστατήσει στην προώθηση της προσβασιμότητας στο διαδίκτυο και στην ηλεκτρονική προσβασιμότητα. Βάσει της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (άρθρο 9) και του Συντάγματος της Ελλάδας η προσβασιμότητα είναι θεμελιώδες δικαίωμα για Όλους. Συνεπώς η προσβασιμότητα στις τεχνολογίες της πληροφορικής και της επικοινωνίας θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη: για την ομαλή, ισότιμη και πλήρη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην επαγγελματική, οικονομική και πολιτιστική ζωή. Ταυτόχρονα το αναπηρικό κίνημα έχει το μόνιμο καθήκον να αναδεικνύει διαρκώς και ουσιαστικά τα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Βασική και θεμελιώδης Αρχή του αναπηρικού κινήματος στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο είναι το “Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς” και σε αυτά τα ανωτέρω πλαίσια εντάσσεται και η νέα προσπάθεια της Ε.Σ.Α.μεΑ., η παραγωγή αυτή της Ε.Σ.Α.μεΑ., η νέα της 15νθήμερη διαδικτυακή εκπομπή, που πιστεύουμε ότι θα αγκαλιάσετε και θα διαδώσετε».
Σε αυτή την πρώτη εκπομπή, ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης κάνει μια αποτίμηση του νέου πολιτικού σκηνικού, ο ταμίας της Ε.Σ.Α.μεΑ. Κώστας Γαργάλης μιλά για το πρόγραμμα της Διερμηνείας στη Νοηματική Γλώσσα, ενώ παρουσιάζονται οι δράσεις που έχει αναπτύξει η Ε.Σ.Α.μεΑ. το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ακολουθεί το βίντεο με την πρώτη εκπομπή για όποιους θέλουν να την παρακολουθήσουν.

Glykouli.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών διεξάγει «Εκπόνηση έρευνας για την κατάσταση των γυναικών με αναπηρία και των αναγκών γονέων και κηδεμόνων παιδιών με αναπηρία»

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών ζητά βοήθεια στην εκπόνηση μιας έρευνας για άτομα με αναπηρία