Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα: 173 θερμίδες, 6 γρ. λίπος, 2 γρ. υδατανθράκων, 26 γρ. πρωτεΐνη.
ΥΛΙΚΑ
- 3,5 γρ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια, όπως μορίλες, ανάμεικτα Ιταλικά κλπ.
- 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό
- Αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής
- 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα και λιπαρά, κομμένες από το κέντρο , 115γρ. Η κάθε μία
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 85 γρ. Φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους ή shiitake
- 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου κονσέρβα χωρίς λιπαρά, με χαμηλό νάτριο
- 1/4 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
- 2 κλαδάκια θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και καλύπτουμε με βραστό νερό.
- Στραγγίζουμε τα μανιτάρια. Κρατάμε 1/4 Κύπελλο από το υγρό των μανιταριών.
- Ψεκάζουμε ελαφριά ένα αντικολλητικό τηγάνι με σπρέι μαγειρικής. Προσθέτουμε τα παϊδάκια και τα μαγειρεύουμε ακάλυπτες για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Τα γυρνάμε, αλατοπιπερώνουμε, μειώνουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε για άλλα 8 με 9 λεπτά. Μεταφέρουμε τα παϊδάκια σε ένα πιάτο, τα καλύπτουμε και τα κρατάμε ζεστά.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα αποξηραμένα και τα φρέσκα μανιτάρια. Σοτάρουμε για 4 με 5 λεπτά.
- Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το κρασί, το υγρό των μανιταριών και το θυμάρι. Το αφήνουμε να πάρει βράσει και να χάσει το μισό του όγκο.
- Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε μανιτάρια πάνω στα χοιρινά παϊδάκια και περιχύνουμε με τη σος.
Πηγή: ontractdiabetes