Το τελευταίο "αντίο" στη Γλυκιά Ρούλα Λάγιου

Το τελευταίο "αντίο" στη Γλυκιά Ρούλα Λάγιου
Το τελευταίο “αντίο” στη Γλυκιά Ρούλα Λάγιου

Την περασμένη εβδομάδα έφυγε από τη ζωή η Ρούλα Λάγιου, πολύτιμο και ιδιαίτερα αγαπητό μέλος της δικής μας κοινότητας. Το τελευταίο “αντίο” είπαν στη Ρούλα συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες, την περασμένη Πέμπτη στο 3ο Νεκροταφείο Αιγάλεω.
Η είδηση του θανάτου της ήταν ξαφνική και προκάλεσε απέραντη θλίψη σε άτομα που κλειστού και ευρύτερου κοινωνικού της περιβάλλοντος αλλά και σε ολόκληρη την κοινότητα των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη.
Η Ρούλα Λάγιου υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του πρώην Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών Αθήνας που έχει πλέον μετονομαστεί σε Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας. Επιπλέον έπαιξε ενεργό ρόλο στην ίδρυση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, αλλά υπήρξε και Γενική Σύμβουλος και Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ.
Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατό της εξέδωσαν διάφοροι σύλλογοι της διαβητικής κοινότητας αλλά και η ΕΣΑΜΕΑ.
“Ο Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας με οδύνη ανακοινώνει ότι σήμερα τα ξημερώματα «έφυγε» από κοντά μας η Ρούλα (Σπυριδούλα) Λάγιου.
Η δική μας Ρούλα, ιδρυτικό μέλος και επί 21 συναπτά έτη Πρόεδρος και η ψυχή του τότε Συλλόγου Νέων Ελληνικών Διαβητικών, σήμερα ΣΥ.Δ.Α., είχε δώσει άπλετο χρόνο σε βάρος της προσωπικής της ζωής αγωνιζόμενη για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής Κοινωνίας και Πολιτείας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και τα δικαιώματα των πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη.
Τα λόγια είναι φτωχά για να αποτυπώσουν το οδοιπορικό της Ρούλας Λάγιου στο χώρο του κινήματος των διαβητικών αλλά και του αναπηρικού κινήματος στο οποίο είχε διατελέσει Γενική Σύμβουλος και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.Α.μεΑ.
Το κενό που αφήνει είναι πολύ μεγάλο. Η Ρούλα, ο άνθρωπος που βάδισε χέρι με χέρι με την Κατερίνα μας και τον Νίκο μας συναντήθηκε σήμερα τα ξημερώματα μαζί τους. Θα είσαι μέσα στις καρδιές μας και στην ψυχή μας αγαπημένη μας Ρούλα.”
“Με οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια της συναδέλφου και συναγωνίστριας Σπυριδούλας Λάγιου και εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη και τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.
Η Σπυριδούλα Λάγιου υπήρξε ιδρυτικό μέλος του πρώην Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών Αθήνας, νυν Συλλόγου Διαβητικών Αθήνας (ΣΥΔΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), αλλά παράλληλα διετέλεσε και κεντρικό στέλεχος της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).
Άνθρωπος υπεύθυνος, δίκαιος, ειλικρινής με γνώσεις και τεράστια προσφορά στον αγώνα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, έδωσε πολλές μάχες για την υπεράσπιση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και των δικαιωμάτων τους. Ήταν παράδειγμα εργατικότητας και ήθους για όλους μας.
Στο άγγελμα της απώλειας της εξαίρετης συναδέλφου και για να τιμηθεί η μνήμη και ο αγώνας που έδωσε ιδρύοντας, αλλά και διατελώντας επί 21 συναπτά έτη Πρόεδρος του νυν Συλλόγου Διαβητικών Αθήνας (ΣΥΔΑ), ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δωρεά προς τον Σύλλογο ώστε να συνεχίσει το έργο που πρώτη ξεκίνησε η δική μας Ρούλα.
Αιωνία της η μνήμη…..”
“Το Διαβητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας εκφράζει την απεριόριστη οδύνη και θλίψη του για την απώλεια της αγαπητής Σπυριδούλας Λάγιου, ενός ατόμου με Σακχαρώδη Διαβήτη, που αφιέρωσε όλη τη ζωή και την ενέργειά της στην υπόθεση υποστήριξης των ατόμων με ΣΔ, στην υπόθεση αντιμετώπισης του ΣΔ και των επιπλοκών του, με εστία την ενημέρωση των πασχόντων.
Η Ρούλα Λάγιου ήταν μια εξέχουσα, χαρισματική, αγωνιστική παρουσία που έβαλε τη σφραγίδα της με τον ανεξίτηλο δυναμισμό της σε όλους τους αγώνες που έδωσαν τα άτομα με ΣΔ για τα δικαιώματα και την ενημέρωσή τους.
Ένα άξιο καθ’ όλα άτομο που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Να είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής που θα την σκεπάσει.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.”

Glykouli.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Επιστροφή στην κορυφή, Back to the top, διαγωνισμός, γλυκουλι, glykouli, glykoulides, movie, cinedoc, ταινια, ΑΜΕΑ
Περισσότερα

Διαγωνισμός – To CineDoc ξεκινάει δυναμικά για 10η χρονιά με την ταινία «Επιστροφή στην Κορυφή», του Στρατή Χατζηελενούδα

– Ο διαγωνισμός είναι στο τέλος του κειμένου – Αυτό τον Σεπτέμβριο το CineDoc επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας…