Αυξήθηκαν κατά 30% οι διαγνώσεις διαβήτη τύπου 1 στις ΗΠΑ σύμφωνα με αναφορά του CDC

Αυξήθηκαν κατά 30% οι διαγνώσεις διαβήτη τύπου 1 στις ΗΠΑ σύμφωνα με αναφορά του CDC
Αυξήθηκαν κατά 30% οι διαγνώσεις διαβήτη τύπου 1 στις ΗΠΑ σύμφωνα με αναφορά του CDC

Ο Aaron J. Kowalski, Ph.D., Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του JDRF, έχει εκδώσει νέα ανακοίνωση βασιζόμενος σε δύο νέες αναφορές του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), σύμφωνα με τις οποίες ο αριθμός διαγνώσεων διαβήτη τύπου 1 στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 30% τα τελευταία δύο χρόνια, ιδιαίτερα στους πληθυσμούς των μειονοτήτων.
Η Εθνική Έκθεση Στατιστικών σχετικά με το Διαβήτη που συνέταξε το CDC για το 2020, αναφέρει ότι στις ΗΠΑ, οι διαγνώσεις διαβήτη τύπου 1 αφορούσαν 1,4 εκατομμύρια ενήλικες άνω των 20 ετών, και 187.000 παιδιά κάτω των 20 ετών.
Συνολικά, ο αριθμός των Αμερικάνων που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1, από το 2017 έχει αυξηθεί από 1.25 εκατομμύρια σε 1.6 εκατομμύρια, δηλαδή κατά 30%.
Σε μια δεύτερη αναφορά του CDC σχετικά με τον διαβήτη τύπου 1 σε νέους, αναφέρθηκε ότι αυξήθηκαν οι περιπτώσεις κυρίως στον νεανικό πληθυσμό των Αφρικανών Αμερικανών και των Ισπανόφωνων. Καθώς η αιτία για την αύξηση αυτή παραμένει άγνωστη, το CDC προτείνει συνεχή “παρακολούθηση” του διαβήτη τύπου 1 στον νεανικό πληθυσμό.
Σύμφωνα με την αναφορά, μεταξύ του 2002 και του 2015:

  • Οι περιπτώσεις διαβήτη τύπου 1 σε παιδιά με Αφρικανική Αμερικάνικη καταγωγή αυξήθηκαν κατά 20%, δηλαδή αφορούν 20,8 παιδιά ανά 100.000.
  • Οι περιπτώσεις διαβήτη τύπου 1 σε παιδιά με καταγωγή από Ισπανόφωνες χώρες αυξήθηκαν κατά 20%, δηλαδή αφορούν 16,3 παιδιά ανά 100.000.
  • Οι περιπτώσεις διαβήτη τύπου 1 σε παιδιά με Ασιατική καταγωγή ή καταγωγή από τα Νησιά του Ειρηνικού αυξήθηκαν κατά 19%, δηλαδή αφορούν 9,4 παιδιά ανά 100.000.
  • Η μικρότερη αύξηση, 14%, παρατηρήθηκε σε λευκά παιδιά, ωστόσο ο πληθυσμός αυτός συνεχίζει να παρουσιάζει τις περισσότερες περιπτώσεις μιας και αφορά 27,3 περιπτώσεις διαβήτη τύπου 1 ανά 100.000 παιδιά.

Η αναφορά επίσης έδειξε ότι η διάγνωση ήταν συχνότερη μεταξύ των ηλικιών 5 και 14 ετών.

  • 33,5 % των περιπτώσεων αφορούσαν ηλικίες μεταξύ 10-14 ετών.
  • 27% αφορούσαν ηλικίες μεταξύ 5-9 ετών.

“Η ανακοίνωση του CDC ότι ο αριθμός των Αμερικανών που ζουν με τον διαβήτη τύπου 1 έχει αυξηθεί κατά περίπου 30%, δηλαδή αφορά 1,6 εκατομμύρια ενήλικες και παιδιά, υπογραμμίζει την ανάγκη να γίνουμε ακόμη πιο αποτελεσματικοί στην μάχη ενάντια σε αυτήν την ασθένεια. Το JDRF βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, χρηματοδοτώντας καινοτόμες έρευνες και προωθώντας πολιτικές που επιταχύνουν την πρόσβαση σε νέες θεραπείες. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα τεράστιων επιτευγμάτων για την κοινότητά μας και η αναφορά αυτή, σύμφωνα με την οποία η κοινότητά μας μεγαλώνει, ενισχύει την επιτακτική ανάγκη να βελτιώσουμε τις ζωές των ανθρώπων που ζουν με διαβήτη τύπου 1 και μας δίνει ώθηση ώστε να ανακαλύψουμε θεραπείες αλλά και τρόπους πρόληψης της ασθένειας” είπε ο Kowalski.
Το JDRF είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που χρηματοδοτεί έρευνες για το διαβήτη τύπου 1. Οι έρευνες που χρηματοδοτεί το JDRF έχουν ως στόχο να μειώσουν το βάρος της διαχείρισης της ασθένειας και αλλά και να μειώσουν τον κινδύνου εμφάνισης μακροχρόνιων επιπλοκών. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, η κοινότητα του διαβήτη τύπου 1 έχει δει τεράστια πρόοδο με την πρόσφατη έγκριση του αλγόριθμου της Tandem, Control-IQ που φέρνει στην αγορά το δεύτερο σύστημα τεχνητού παγκρέατος, αλλά και στην παραγωγή καλύτερων βήτα κυττάρων, καθώς και μια θεραπεία του ανοσοποιητικού, το teplizumab, που κατάφερε να καθυστερήσει την εμφάνιση του διαβήτη τύπου 1 για περισσότερα από δύο χρόνια.
Πηγή: Asweetlife

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα