Τρίμηνη παράταση σε προνοιακές παροχές που συνδέονται με την αναπηρία

Τρίμηνη παράταση σε προνοιακές παροχές που συνδέονται με την αναπηρία
Τρίμηνη παράταση σε προνοιακές παροχές που συνδέονται με την αναπηρία

Τρίμηνη παράταση θα δοθεί στις προνοιακές παροχές που συνδέονται με την αναπηρία σε άτομα που η εξέτασή των αιτημάτων τους έχει λάβει αναστολή, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΑΜΕΑ.
Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι κατά τη συνεδρίαση του ΕΦΚΑ την περασμένη εβδομάδα έγινε δεκτή η εισήγησή της για παράταση των προνοιακών παροχών που συνδέονται με την αναπηρία, των επιδομάτων που χορηγούνται λόγω αναπηρίας, καθώς και η ασφαλιστική ικανότητα, στα πρόσωπα στα οποία αναστέλλεται η εξέταση των αιτημάτων, για 3 μήνες λόγω της αναβολής των συνεδριάσεων των ΚΕΠΑ μέχρι τις 30 Απριλίου.
Η αναστολή περιλαμβάνει τις συνεδριάσεις των υγειονομικών επιτροπών για εξέταση:

  • Παράταση αναπηρικών συντάξεων
  • Παράταση χορήγησης προνοιακών παροχών
  • Παράταση χορήγησης επιδομάτων λόγω αναπηρίας
  • Παράταση χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας στις περιπτώσεις αναπηρίας

Λόγω του ανωτέρω μέτρου στις περιπτώσεις λήξης μέχρι την 30.4.2020 αναπηρικών συντάξεων και προκειμένου να μην αποστερηθούν οι δικαιούχοι της συνταξιοδοτικής παροχής, εφόσον εκκρεμεί, χωρίς υπαιτιότητα των ενδιαφερομένων, στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ ιατρική κρίση για παράταση χορήγησης σύνταξης αναπηρίας, η καταβολή της αναπηρικής παροχής παρατείνεται για τρεις μήνες.
Επομένως, σε περίπτωση λήξης της εξάμηνης παράτασης μέχρι την 30.4.2020 ή και μετά την ανωτέρω ημερομηνία είτε προστίθεται η τρίμηνη παράταση ή το τμήμα αυτής μέχρι την εξάντληση τριμήνου.
Η εν λόγω ρύθμιση θα εφαρμόζεται για τις συντάξεις με αιτία την αναπηρία, τις προνοιακές παροχές σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ, καθώς και για όλα τα επιδόματα που χορηγούνται λόγω αναπηρίας, η πιστοποίηση της οποίας πραγματοποιείται μέσω των υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ. Παράλληλα παρατείνεται ισόχρονα και η ασφαλιστική ικανότητα των εν λόγω ασφαλισμένων.
Η ΕΣΑμεΑ αναμένει το συντομότερο δυνατό τη δημοσίευση της απόφασης.
Πηγή: Εσαμεα

Total
4
Shares
Σχετικά άρθρα
IL6_Crystal_Structure
Περισσότερα

Φυσικό μόριο εναντίον διαβήτη τύπου ΙΙ

Μια φυσική θεραπεία ενάντια στο διαβήτη τύπου 2 πιστεύουν ότι ανακάλυψαν ερευνητές. Ένα φυσικό μόριο παράγωγο των ω-3 που έχει επίδραση αντίστοιχη με εκείνη της άσκησης στον έλεγχο της γλυκόζης του αίματος.

Μοριακός διακόπτης για την παραγωγή γλυκόζης «είναι το κλειδί κατά του διαβήτη»

Ένας μοριακός μηχανισμός που ρυθμίζει τη σύνθεση γλυκόζης στο ήπαρ θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο για νέα φάρμακα κατά του διαβήτη τύπου ΙΙ, εκτιμούν οι Αμερικανοί ερευνητές που τον ανακάλυψαν.