Εγκρίθηκε και στην Ευρώπη το Rybelsus, το πρώτο χάπι αγωνιστών GLP-1

Εγκρίθηκε και στην Ευρώπη το Rybelsus, το πρώτο χάπι αγωνιστών GLP-1
Εγκρίθηκε και στην Ευρώπη το Rybelsus, το πρώτο χάπι αγωνιστών GLP-1

Εγκρίθηκε και στην Ευρώπη το Rybelsus, το πρώτο χάπι αγωνιστών GLP-1 που έχει ήδη λάβει έγκριση στην Αμερική για χρήση από άτομα με διαβήτη τύπου 2.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε το Rybelsus, το χάπι αγωνιστών GLP-1, που κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών οι ερευνητές αποκαλούσαν “σεμαγλουτίδη από του στόματος”. Πρόκειται για την ίδια ουσία με το Ozempic, την ένεση GLP-1 που λαμβάνεται ενέσιμα από άτομα με διαβήτη τύπου 2 .
Το Rybelsus εγκρίθηκε στην Αμερική τον περασμένο Σεπτέμβρη και έλαβε θερμή υποδοχή από την κοινότητα των διαβητικών.
Το Rybelsus λαμβάνεται από του στόματος μια φορά την ημέρα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες για το διαβήτη τύπου 2. Μέχρι τώρα οι αγωνιστές GLP-1 ήταν διαθέσιμοι στην Ευρώπη μόνο σε μορφή ένεσης.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε επίσης την αναγραφή στην ετικέτα του Rybelsus ότι χαμηλώνει το σάκχαρο του αίματος και βελτιώνει την υγεία της καρδιάς.
Σύμφωνα με την ένδειξη αυτή, το Rybelsus προστατεύει από καρδιακή προσβολή ανθρώπους που είτε έχουν διαγνωστεί με καρδιακές παθήσεις, είτε όχι, αν και δεν αποτελεί πρωτεύουσα θεραπεία πρόληψης για την καρδιά. Στις κλινικές δοκιμές φάνηκε ότι και το Rybelsus και το Ozempic μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού, και θανάτου από καρδιακά προβλήματα. Αυτό είναι σημαντικό γιατί οι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 2 διατρέχουν αρκετά μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων απ’ ότι οι άνθρωποι που δεν πάσχουν από διαβήτη.
Όσα άτομα με διαβήτη τύπου 2 θα ήθελαν να πληροφορηθούν τα οφέλη των αγωνιστών GLP-1 που είναι πρόληψη καρδιακών παθήσεων, απώλεια βάρους, χαμηλότερη τιμή A1C, και λιγότερες περιπτώσεις υπογλυκαιμίας, μπορούν να το συζητήσουν με το γιατρό τους.
Πηγή: Diatribe

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Κίνδυνος θανάτου για τα άτομα με ανεπάρκεια βιταμίνης D

Η χορήγηση βιταμινούχων συμπληρωμάτων στα άτομα με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D μειώνει στο μισό τον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη στο The American Journal of Cardiology.